بازارچه فرش خرم آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 7 دقیقه
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکلات بازارچه فرش لرستان را در مجلس مطرح کرده و به گوش مسئولان می‌رسانیم.
به گزارش یافته، محمد بیرانوندی در حاشیه بازدید اعضای فراکسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از محل احداث بازارچه دائمی فرش دستباف لرستان در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون برای احداث این بازارچه مهم اقدامات بسیار مناسبی انجام شده است.
 وی ادامه داد: این بازارچه به جایگاه ویژه‌ای برای فرش و صنایع‌دستی لرستان تبدیل خواهد شد و برای تکمیل آن در اولین نشست مجلس شورای اسلامی حتما به اتفاق اعضای کمیسیون کشاورزی کسری‌های این بازارچه و اعتباراتش را به گوش مسئولان مربوطه کشوری می‌رسانیم.
نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدواریم بتوان اعتباری به فراخور توان از فراکسیون گردشگری، سازمان میراث فرهنگی و وزارت صنعت و معدن برای تکمیل این بازارچه دریافت کرد.
بیرانوندی بیان کرد: برای تکمیل دو طبقه این بازارچه مهم به اعتباری در حدود یک میلیارد تومان نیازمند بوده، از سوی دیگر برای تکمیل یک طبقه از این مجموعه 300 میلیون تومان نیاز است.
وی اظهار داشت: از تمام توان خود برای تامین حداقل بخشی از اعتبارات مورد نیاز تکمیل این بازارچه فرش‌دستباف لرستان استفاده خواهیم کرد.   96/10/3

فرش لری، تابلوی هزاررنج لرستان

دار چوبی می‎زنند و می‎بافند…
خیلی طول کشید که یاد بگیرند و راه بیفتند و کارباف شوند. از مادر یاد گرفتند و مادر هم از مادر… آری… می‎خواهیم داستان فرش و خالقش را بگوییم؛ و چه رازهایی که در تار و پود هر فرش نهفته است اما باید زبان گشایش‎شان رابدانی. تقدیر بافنده همواره در بافته‎هایش رقم می‎خورد. چه بافنده‎ها که به نیت جهازشان قالی بافتند و از خدا کودکی طلب کردند. بر تارهای سپید بافته خود آرزوهای‎شان را گره می‎زنند و امید دارند که حتما به لقا خواهند رسید چراکه خدای فرش‎شان می‎بیند که صفای طینت خود را با دسترنج‎شان یکی کرده‎اند.
آنان نان قلب خود را می‎خورند و صدای کوبیدن شانه به رج‎های بافته تپش‎های قلبشان را تداعی می‎کند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، قالی‎های دست بافت لری نه تنها در مرکز استان بلکه در بازارهای مناطق همجوار همچون همدان، اراک، اصفهان و کرمانشاه نیز عرضه می‎شوند.طرح‎های لری از تنوع زیادی برخوردارند که بافنده‎ها آنها را با کمک ذهن خلاق خود می‎آفریدند و با رنگ‎های متنوع و مناسبی که انتخاب می‎کردند، دنیایی از زیبایی را می‎آفرینند.
این تابلوی هزاررنج لری می‎تواند جایی بس اعلی‎تر یابد اما همتی به بلندای زاگرس می‎خواهد.
در یک مقطع شش ماهه فرش لری مورد بررسی قرار دهند
 
بهزاد منصوری، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این‌باره اظهار کرد: در حوزه فرش،بحث نظری و اجرایی از اهداف سازمان است که در رابطه با حوزه‎های نظری یک تیم از سازمان ملزم شدند موضوع زنجیره ارزش را در استان به صورت کارشناسی شده و در یک مقطع شش ماهه مورد مطالعه، بازبینی و بررسی قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس مجموعه ظرفیتی که در استان داریم و ظرفیت‎هایی که استخراج شده بود، حلقه‎های مفقوده در این صنعت مورد بررسی قرار گرفتند.
منصوری عنوان کرد: مجموعه پروژه‎ها، راهکارها و استراتژی‎هایی که در این حوزه باید شکل می‎گرفت عملا به عنوان کار اجرایی در مجموعه سازمان تکمیل شد؛ بخشی از پروژه‎ها به عنوان کارهای اجرایی در دستور کار قرار گرفته شد.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان  تصریح کرد: یک پروژه که به عنوان حلقه مفقوده اصلی در ارتباط با تامین و حمایت از تولیدکننده‎های داخل در استان وجود دارد بحث ایجاد بازارچه در شهرستان خرم‎آباد بود که بر اساس یک فرآیند تقریبا طولانی به واسطه نبود منابع لازم متوقف شده است.
 وی ادامه داد: انتظارمان این است که این پروژه به عنوان یکی از مهم‎ترین خواسته‎های تولیدکنندگان ما در سطح استان شتاب و شدت بگیرد و به سرعت انجام می‎شود. امیدواریم در قالب آن برنامه‎هایی که در این حوزه طراحی و تدوین کردیم بتوانیم به سرانجام برسانیم.
منصوری با اشاره به اینکه عمدتا به دنبال این بودیم بحث تجمیع فعالیت‎ها را که طبق یک برنامه خاص توسط بافندگان صورت می‎گیرد در یک برنامه متمرکز کنیم،گفت: با پلن منحصر بفرد و داشتن ظرفیت‎هایی در زمینه تولید، آموزش و بحث بازاریابی و تدوین برنامه‎های لازم به همراه جمع متخصصینی که در این حوزه عملا شکل می‎گیرد به دنبال توسعه و تحریک در بازار نیز هستیم.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان کرد: انتظارمان این است که از مجموع ظرفیت‎های فنی- اعتباری برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان استفاده کنیم تا حداقل یک تابلو یا تخته فرش را داشته باشند و آن را ارتقا بدهیم.
وی اظهار کرد: معتقدیم با چنین اقداماتی می‎توانیم تمرکز عادلانه ثروت و درآمد را در این حوزه و دورافتاده‎ترین نقاط استان طراحی و تدوین کنیم؛ انتظارمان این است که در این سرفصل توجه ویژه‎ای به استان شود.
منصوری ادامه داد: معتقدیم ارزش افزوده فرش راباید به داخل استان برگردانیم و این کار مستلزم گام‎های اساسی در بحث تولید، توزیع و مسائلی که در ارتباط با فرش استان است؛ خواهد بود.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان خاطرنشان کرد: با توجه به پیگیری‎هایی که یک سال گذشته انجام شد توانستیم اعتبار مورد نیاز در رابطه با نقشه فرش لری را بگیریم و در حدود 30تا 40 درصد پروژه عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه نگاه ما تنها به بازارهای داخلی نیست و متمایل به بازارهای خارج کشور نیز هستیم، ادامه داد: قصد داریم ظرفیت‎های استان را معرفی و ارائه دهیم. در این خصوص انتظار ویژه از فعالان استان داریم که کمک بیشتر و بهتری در رابطه با معرفی فرش استان داشته باشند.
منصوری یکی از آسیب‎های اجتماعی صنعت فرش را بحث بیمه بافندگان عنوان کرد و گفت:این افراد در یک پروسه بیمه شدند اما سازمان تامین اجتماعی یک جانبه و یک طرفه نسبت به حذف بیمه‎ای اقدام می‎کند. در این رابطه علی‎رغم جلسات مکرر و حتی بازدیدهای دوره‎ای نتوانستیم نتیجه‎ای بگیریم. با توجه به کثرت بافندگان امیدواریم که این مشکل برطرف شود.
                                                    فعالیت 23 هزار بافنده فرش در لرستان  
 
پایین بودن توان مالی برای تامین مواد اولیه و حمایت نکردن از فرش‎بافان در درازمدت آسیب‎های جدی به این حوزه وارد آورده است که در این رابطه مهندس صفی‎خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، اظهار کرد: استان با دارا بودن یک ظرفیت بزرگ 23 هزار بافنده و همچنین تشکل‎های مختلف در حوزه فرش فعالیت می‎کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه سال‎هاست که این استان به حق و جایگاه اصلی خود در حوزه فرش کشور نرسیده است، گفت: این موضوع دلایل مختلفی داشته است که آن را عارضه یابی کرده و در استان بررسی شده‎است.
صفی‎خانی خاطرنشان کرد: اقداماتی از ابتدای سال 95 تاکنون در خصوص فرش لری به صورت استراتژیک تعیین و انجام شده تا بتوانیم فرش استان را به جایگاه اصلی خود در حوزه فرش و اقتصاد کشور برسانیم. برای همین به یک حمایت جدی و قوی داریم تا بتوانیم این حرکت را به یک شکلی انجام بدهیم.
فرش لری ثبت جهانی شده است
 
همواره یکی از دغدغه های فعالان حوزه فرش بافی لرستان داشتن نقشه ای بومی با مولفه‎های فرهنگی و جغرافیایی استان بوده است که در این باره رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت: سال گذشته توانستیم فرش لرستان را با 14 مورد از برندهای بزرگ کشور ثبت جهانی کنیم و احیای نقشه لری را در دستور کار خود داریم.
وی با بیان اینکه امیدواریم با همت تمامی مسئولین هر چه سریعتر این کار انجام شود، ادامه داد: مهمتر از آن این است که زنجیره تولید تا فروش به یک شکلی تقویت شود؛ در همین راستا احداث بازارچه‎ به عنوان یکی از اقدامات موثر در این حوزه انجام شده و امیدواریم با حمایت مسئولین بتوانیم سریعتر آن را به بهره برداری برسانیم.
صفی‎خانی از نهایی شدن اقدامات برای به بهره‎برداری رسیدن خانه فرش کوهدشت، بروجرد و دورود خبر داد و بیان کرد: امیدواریم با تقویت تشکل‎ها و ورود آنها به این حوزه یک حرکتی جدی داشته باشیم و فرش در استان بتواند به عنوان یک فعالیت اقتصاد محور حرکت کند و به ثروت و اشتغال موثر و پایداری در استان دست یابیم.
پیگیر جذب بودجه برای بازارچه فرش استان هستیم
 
آوازه فرش لری زبان‎زد عام و خاص است اما بروز مشکلات عدیده‎ای که فعالان این عرصه با آنها دست و پنجه نرم می‎کنند باعث شده که این صنعت گران‎بها به انزوا کشیده شود برای همین بازارچه فرش می‎تواند جرقه پویایی آن را بزند؛ در این راستا دکتر محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم‎آباد در مجلس شورای اسلامی گفت: بازارچه فرش جایگاه ویژه‎ای برای صنایع دستی و به ویژه فرش است.
وی بیان کرد: در اولین نشست مجلس به اتفاق کمیسیون کشاورزی، کسری‎ها را به سمع و نظر نمایندگان می‎رسانیم.
بیرانوندی تصریح کرد: تمام سعی خود را برای تخصیص اعتباری درخور آن با بررسی موضوع همراه کمیسیون صنایع یا وزارت صنایع و سازمان میراث فرهنگی به کار خواهیم بست.
نماینده مردم خرم‎آباد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر این بازارچه در دو طبقه پیگیری شود یک میلیارد و اگر یک طبق باشد بین 200 تا 300 میلیون تومان نیاز دارد.
سال آینده500هزار نفر هنرمند صنایع دستی تحت پوشش بیمه قرار می‎گیرند
 
عدم برخورداری از بیمه برای فرش‎بافان واقعی از دیگر مشکلاتی است که سد راه دار قالی لرها و دیگر فرش‎بافان کشور شده است؛بیمه، حق مسلم قالی‎بافان است اما متاسفانه سوء استفاده‎هایی از آن توسط برخی افراد شده که در این رابطه باید از این هنرمندان دفاع و با سودجویان برخورد جدی کرد.در این رابطه علی وقفچی، رئیس فراکسیون فرش مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در چند وقت اخیر در مجلس پیگیری شده بحث حمایت از استادکاران و هنرمندان صنایع دستی بوده که حوزه فرش نیز به آن اضافه شده است.
وی با بیان اینکه استدعا داریم این لایحه به تمام صنعتگران اطلاع داده شود، ادامه داد: برای سال آینده پیش‎بینی شده که 500 هزار نفر هنرمند صنایع دستی تحت پوشش بیمه قرار گیرند و در این رابطه دو سازمان نظر می‎دهند و تنها تامین اجتماعی تصمیم گیرنده نیست.
وقفچی از پیشنهاد تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و بیان کرد: این طرح در مجلس تصویب شده و باعث ارتقای قدرت چانه‎زنی در سطح کلان می‎شود.
رئیس فراکسیون فرش مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع بعدی طرح تشکیل کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده که پیشنهاد آن داده شده است و در چند روز آینده به مجلس می‎آید.
 
باید تقسیم عادلانه سهم بیمه شدگان اتفاق بیفتد
 
وی خاطرنشان کرد: تقسیم عادلانه سهم بیمه شدگان از موضوعات مهمی است که باید اتفاق بیفتد، معافیت در ارزش افزوده را نیز پیشنهاد داده‎ایم.
وقفچی با بیان اینکه تولید باید بازارمحور باشد، گفت: اگر می‎خواهیم در آینده حرفی برای گفتن داشته باشیم باید روی این موضوع کار کنیم.
رئیس فراکسیون فرش مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت‎های هر استان را باید شناسایی و برای صادرات استفاده کرد، ادامه داد: استانداردسازی نیز در تمام مراحل به خصوص در حوزه فرش و صنایع دستی می‎بایست صورت بگیرد؛ استفاده از پشم نامرغوب می‎تواند به یک استان ضربه وارد کند.
وی یادآور شد: در رابطه با شرکت‎های سهامی فرش از شرکت سهامی فرش ایران پیگیر شدیم که مشخص شد این شرکت‎ها ضررده هستند و برای همین باید راهکاری عملی ارائه شود.
وقفچی با بیان اینکه هر کشوری برای فعالیت اقتصادی نیاز به واسطه دارد، ادامه داد: تقویت واسطه‎گری باید در دستور کار قرار گیرد و در این رابطه بی‎انصافی را باید حذف کنیم.
لرستان نیز می‎تواند در تولید فرش بدرخشد اما باید حمایت‎های لازم از آن به عمل آید. بیمه بافندگان، تسهیلات لازم، بازارچه فرش، تبلیغات بازاریابی و… از جمله مواردی است که باید به صورت جدی پیگیری شوند چراکه هر کدام سهم زیادی در استواری دار قالی لرستان دارند. انتظار می‎رود مسئولین با حمایت‎های خود میخ‎های دار قالی لرها را محکم‎تر کنند تا قالیبافان این دیار استوارتر ببافند.   96/10/16

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.