نظرات در باره خرم آباد
نظرات درباره خرم آباد ،در این نوشته سعی شده نظرات شخصیت های جهانی و شهروندان ایران پیرامون تمدن کهن خرم آباد در گذر تاریخ بشر مطرح گردد.
سفیر سوئیس
سفیر سوئیس بابیان اینکه اعتقاد زیادی به ظرفیتهای توریستی شهر خرمآباد دارم، گفت: مردم کشور سوئیس میتوانند از ظرفیتهای گردشگری این شهر سود ببرند.
جولیوهاس در نشست با مسئولان شهرداری خرمآباد که در سالن جلسات شهرداری خرمآباد برگزار شد ضمن قدردانی از استقبال گرم شهرداری برای این دیدار اظهار داشت: چندین بار به خرمآباد سفرکردهام و این شهر زیباترین منطقهای است که در ایران دیدم.
وی بابیان اینکه اعتقاد زیادی به ظرفیتهای توریستی شهر خرمآباد دارم، افزود: تاکنون توریستهای زیادی به ایران سفرکرده و از شهرهای مانند شیراز و اصفهان بازدید کردهاند که عمده این توریستهای افراد میانسال عاشق فرهنگ بودهاند اما این رویه تغییر خواهد کرد و جوانهایی به ایران میآیند که عاشق طبیعت و گردشگری هستند.
سفیر سوئیس با اشاره به ظرفیتهای گردشگری ایران عنوان کرد: ایران جالبترین کشور جهان است و معتقدم ظرفیت گردشگری شهر خرمآباد بیشتر از این است.
وی بابیان اینکه مردم کشور سوئیس تقاضای زیادی در زمینهٔ توریسم دارند، بیان کرد: مردم کشور سوئیس میتوانند از ظرفیتهای گردشگری این شهر سود ببرند و شهروندان خرمآباد نیز از منابع توریستی سوئیس سود ببرند و برای توسعه در زمینههای مختلف از شما حمایت میکنیم.
هاس گفت: من سعی میکنیم با طبیعتگردی دانشم را در این زمینه افزایش دهم و توصیه میکنیم شما نیز در مورد کشور سوئیس آگاه شوید.
وی بابیان اینکه حدود سه هزار سرمایهگذار در کشور سوئیس سرمایهگذاری کردهاند، خاطرنشان کرد: شهر خرمآباد این توانایی را دارد که در مرحله بعد از تهران قرار گیرد.
سفیر سوئیس اظهار داشت: من به عنوان سفیر میتوانم شمارا به مردم کشورم معرفی کنم بنابراین میتوانم مانند یک انتقالدهنده باشم بنابراین شما میتوانید درخواستهای خود را ارائه دهید و من نیز درخواستهای زیادی از مردم سوئیس بگیرم.
دفتر منطقهای اسکان بشر سازمان ملل متحد
خرم آبادبه عنوان یک شهر نمونه گردشگری انتخاب شده است. این انتخاب به منظور اجرای طرح توسعه پایدار شهری بر مبنای گردشگری است. محور اجرای این طرح قلعه فلکالافلاک است و ساماندهی فضای اطراف این قلعه و همچنین طرح مرمت و حفاظت از سایر آثار باستانی سطح شهر خرمآباد نیز جزء این طرح محسوب میشود. خرمآباد به عنوان نخستین شهر ایران به منظور اجرای این طرح از سوی دفتر منطقهای اسکان بشر سازمان ملل متحد انتخاب گردیده و هزینه اجرای این طرح نیز ۷۰۰ هزار دلار اعلام شده است.[۱۶۷][۱۶۸][۱۶۹] خرمآباد همچنین در تعطیلات
پرفسور فرانک هول
پرفسور فرانک هولدر این رابطه عنوان کرد: من در سال 1968 برای اولین بار به لرستان آمدم و شروع به انجام یکسری بررسی و تحقیقات روی دره خرم آباد کردم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه قبلا هیچ کار تحقیقاتی روی خرم آباد انجام نشده بود برای اولین بار این ما بودیم که تحقیقات را در این منطقه باستانی آغاز کردیم.
این باستان شناس برجسته دنیا با یادآوری اینکه در 50 سال اخیر تحقیقات زیادی روی آثار پیش از تاریخ در ایران و سوریه انجام داده است، عنوان کرد: این در حالیست که به اعتقاد من منطقه لرستان بسیار به لحاظ تاریخی غنی است.
پرفسور هول ادامه داد: ابزار و ادوات سنگی که در پی کاوشهای باستان شناسی در دره خرم آباد کشف کردیم بسیار مهم و مفید برای تاریخ بشر بوده است.
پایتخت پارینه سنگی
وی از دره خرم آباد به عنوان پایتخت پارینه سنگی ایران یاد کرد و بیان داشت: با وجود آثاری که در مدت تحقیقات ما پیدا شده ما هنوز اطلاعات بسیار کمی از زبان و موسیقی این منطقه در دوران پیش از تاریخ در دست داریم و این موضوع نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
این استاد دانشگاه رایس آمریکا با تاکید بر اینکه تحقیقات پارینه سنگی تنها منحصر به ابزار نمی شود، ادامه داد: ما بیاید به لحاظ جغرافیایی، زمین شناسی و آب و هوایی نیز این منطقه را مطالعه کنیم.
برای نخستین بار انسانهای مدرن در خرم آباد زندگی کرده اند
پرفسور هول معتقد است که دره خرم آباد لحاظ آب و هوایی در طول تاریخ تغییرات زیادی داشته و یادآور شد: بعد از دوران یخبندان شرایط زیست محیطی برای سکونت بشر در این منطقه مناسب تر شده است.
وی به تحقیقات خود بر روی غار یافته خرم آباد اشاره کرد و بیان داشت: مطابق این تحقیقات برای نخستین بار انسانهای مدرن در این منطقه زندگی کرده اند.
این محقق برجسته دنیا ادامه داد: مطابق این بررسی ها برای اولین بار ساکنان این منطقه بوده اند که از ابزارهای استخوانی و یکسری لباسهای که از محیط اطراف برای خود به دست آورده اند استفاده کرده اند.
پرفسور هول به تحولات ابزاری در میان ساکنان دره خرم آباد اشاره کرد و گفت: در این منطقه به تدریج انسانها برای نخستین بار برای زندگی گروهی آماده شده اند.
وی به یافته های خو از غاز “کنجی” نیز اشاره کرد و گفت: بعد از یکسری بررسیهای کوتاه بر روی غار کنجی متوجه شدیم که این غار می تواند یکی از مطالعات بسیار عالی در زمینه باستان شناسی باشد.
پرفسور هول با بیان اینکه در ابتدا ما یکسری تیغه های سنگی در این منطقه پیدا کردیم، تصریح کرد: همین موضوع ما را امیدوار کرد که تحقیقات را در این غار ادامه دهیم زیرا این تیغه ها در رابطه با انسانهای شکارگر بسیار مهم بودند.
غار یافته میراثی غنی از پارینه سنگی جهان
- وی یادآور شد: بعد از غار “کنجی” ما مطالعه روی غار “پاسنگر” را شروع کردیم و در تلاش بودیم که آثار یافته شده در این منطقه را با آثاری که از غار کنجی به دست آورده بودیم مقایسه کنیم.
این باستان شناس برجسته دنیا با اشاره به تحقیقات گسترده خود بر روی غارهای لرستان عنوان کرد: ما در روند انجام این تحقیقات هیچگاه از کار خسته نشدیم و توانستیم غار “یافته” را نیز در خرم آباد پیدا کنیم.
دره خرم آباد بهشت پیش از تاریخ برای باستان شناسان
پرفسور هول از غار یافته به عنوان میراثی غنی یاد کرد و گفت: به واقع دره خرم آباد بهشت پیش از تاریخ برای باستان شناسان است.
وی از قدمت و تاریخچه سکونت انسانها در خرم آباد سخن گفت و بیان داشت: این منطقه شرایط آب و هوایی و زیست بسیار خوبی برای بشر داشته به طوریکه در اطراف خرم آباد آثار نوسنگی نیز یافت شده است که باید تحقیقات در این زمینه بیشتر انجام شود.
استاد دانشگاه رایس آمریکا و باستان شناس برجسته دنیا از دره خرم آباد به عنوان یکی از نخستین سکونتگاههای انسان یاد کرد و بیان داشت: مردم لرستان بومی همین منطقه هستند و از جای دیگری به این منطقه مهاجرت نکرده اند.
غار یافته ، مکانی ارزشمند در باستان شناسی پارینه سنگی جهان
غار یافته خرم آباد، مکانی ارزشمند در باستان شناسی پارینه سنگی جهان محسوب می شود. این غار برای اولین باردر سال 1965 میلادی توسط “فرانک هول” باستان شناس آمریکایی مورد کاوش قرار گرفت.
مارسل اوت سرپرست بلژیکی
نیز دومین دوره کاوش این غار توسط هیئت مشترک ایران و بلژیک آغاز شد. سرپرست ایرانی هیئت کاوش در اظهار نظری پیش از این عنوان کرده بود: غار یافته به دلیل دارا بودن بیش از دو متر رسوبات باستان شناختی اواخر عصر یخ شامل بقایای فرهنگی دوره پارینه سنگی جدید دارای اهمیت فراوانی در مطالعه فرهنگ اوایل این دوره در خاور نزدیک و اروپا است.
وی با اشاره به اینکه بقایای فرهنگی باقیمانده از انسانهای مدرن با عنوان فرهنگ اوریناسی شناخته می شود، اظهارداشت: این فرهنگ مربوط به انسانهایی است که ابزارهای کارآمدی که اغلب بر روی تیغه ساخته می شده، برای شکار و سایر منظورها استفاده می کردند.
سرپرست بلژیکی گروه کاوش غار یافته نیز گفته بود که در مطالعات انجام شده شباهتهای فراوانی میان مصنوعات سنگی و فرهنگ اوریناسی اروپا وجود دارد.
مرکز مطالعات پیش از تاریخی
مارسل اوت افزود: تا پیش از این کاوشها، برخی از متخصصان فرهنگ اوریناسی، پارینه سنگی جدید را مختص اروپا و حاشیه شرقی مدیترانه می دانستند.
لرستان به دلیل دارا بودن شرایط مساعد آب و هوایی، محیط مناسبی برای استقرار بشر در زمان های پیش از تاریخ بوده و این اهمیت باعث شده در سال 1965 میلادی دره خرم آباد به عنوان مرکز مطالعات پیش از تاریخی دانشگاه پل آمریکا به سرپرستی دکتر فرانک هول و کنت فلانری قرار گیرد
دکتر فرزانه سلیمانی
دنیلا بلترانی از کشور ایتالیا
نوشین نفیسی
شهرناز زرکش:
4_ هنر در زندگی اکثر هنرمندان نمود خاصی دارد و به نظر من هنرمندی در زندگی هنریاش موفق است که هنر را به تمام جنبههای زندگی خود راه بدهد. 96/9/14
تبدیل بزرگ ترین شهر لر نشین به یک کلان شهر