جنگل بلوط خرم آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 13 دقیقه
محتوا پنهان

جنگل بلوط خرم آباد

Image result for ‫تک درخت بلوط‬‎

جنگل بلوط خرم آباد،  شهرستان خرم آبادسرزمین ثروت های خدادادی است.این دیار مشحون از رودخانه ها،سراب ها،چشمه ها،تپه ها،کوه ها ،آبشار ها و دریاچه ها است. بیش از یک میلیون درخت بلوط در صدها هکتار ، با انبوهی از جنگل ها  ،پیرامون و اطراف خرم آباد را احاطه نموده اند .از خرم آباد تا الشتر،از خرم آباد تاکوهدشت، از خرم آباد تا رازان، از خرم آباد تا الشتر ، از خرم آباد تانزدیکی های پلدختر و از خرم آباد تا سپید دشت مالامال از جنگل های بلوط خرم آباد است.کلمه بلوط را می‌توان به صورت عمومی در مورد صدها گونه درخت از رده Quercus بکار برد. این رده ، بومی نیمکره شمالی است که شامل گونه‌های برگریز و همیشه سبز می‌باشد که از نواحی سردسیر تا گرمسیری آسیا و آمریکا گسترش دارندبلوط (به انگلیسی: Oak) و با (نام علمی: Quercus)، نام سرده‌ای از درختان خانوادهٔ راشیان و همچنین میوه آنهاست. درختان بلوط عمری طولانی دارند که گاه به دو هزار سال نیز می‌رسد.حدود ۵۰۰ گونهٔ مختلف از درختان بلوط، شناسایی شده‌است و گونه‌های بسیاری از آن در ایران، بومی رشته‌کوه زاگرس هستند

درخت بلوط ، درختی آشنا و تنومند است که برگ‌هایش در زمستان می‌ریزد و طول آن تا چهل متر می‌رسد و شاخ و برگ‌های آن دورا دور تنه‌ درخت را که پوستی صاف و خاکستری رنگ دارد و با گذشت سالیان شکافهایی بر می‌دارد، می‌پوشانند. برگ‌های دوک مانند آن در هر طرف 3 تا 7 لوب دارند و گل‌های شاتوتی در کنار آنها ظاهر می‌شوند. در فصل پاییز گل‌های بارور درخت ماده ، میوه‌های بلوط به رنگ قهوه‌ای مایل به سبز را تولید می‌کنند.

بلوطها درختانی هستند دارای شکل توپر ، حجیم و گسترده با تاجی گنبدی شکل و برگهای موج‌دار در لبه و همچنین میوه‌هایی ایجاد می‌کنند که درون یک محفظه فنجان مانند قرار دارند. بلوط یک بخش اساسی از نواحی روستایی ما در غرب کشور است که به صورت درخت و درختچه وجود دارد. برگهای کنگره‌دار بلوط ممکن است بیضی شکل یا کشیده و باریک باشند و یا در پاییز به ارغوانی روشن بگرایند. این درختان دارای تنه‌ای بزرگ و برگهایی که برای تصفیه هوا و سایه افکنی ارزش بسیاری دارند و البته مناسب برای خاکهای کم عمق نیستند.

 

زیستگاه طبیعیارزش زیست محیطی یک درخت بلوط چقدر است؟

درخت بلوط در خاک پر رس مرطوب رشد می‌کند، ولی خاک‌های شنی را نیز تحمل می‌نماید. این درخت در مناطق جنگلی و پست یافت می‌شود. بلوط سفید یک گیاه بومی آمریکای شمالی است که از آن استفاده‌های دارویی می‌شود.

هرس

هرس گونه‌های خزان کننده در آذر ماه و گونه‌های همیشه سبز در فروردین انجام می‌گیرد.

تکثیر

بوسیله کشت بذر بطور معمول انجام می‌پذیرد. دو گروه بلوط موجود است: گروه بلوطهای سیاه (که میوه‌ها در سال دوم می‌رسند) و گروه بلوطهای سفید (که میوه‌ها در همان سال اول می‌رسند). بذر گروه بلوطهای سفید یا بدون دوره استراحت یا دوره استراحت کوتاه بوده و به جز چند اسثتناء به محض رسیدن در پاییز قابل کشت هستند. بذر گروه بلوطهای سیاه دارای دوره رشد جنینی بوده و نیاز به استراتیفیه شدن (0 تا 2 درجه سانتیگراد) برای یک تا سه ماه دارند. میوه‌ها اغلب مورد حمله سر خرطومی (مخصوصا در انبار) قرار می‌گیرند. فرو بردن میوه ها در آب ْ49 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه از میزان خسارت آفت بسیار خواهد کاست.جنگل‌های بلوط لرستان در محاصره پروانه‌های برگ خوار

در موقع کاشت ابتدا بذرها را درون ظرف آب فرو برده و آنهایی که شناور می‌مانند غیر قابل کاشت هستند. جهت جلوگیری از رشد طولی ریشه به خاطر اینکه بتوان نهال بذری را به راحتی جابجا کرد بهتر است در زیر محل بذرکاری از صفحات سیمی مشبک مسی استفاده نمود. نوک ریشه اصلی به این صفحه برخورد کرده و از رشد باز می‌ماند. روشهای مختلف پیوند با موفقیت بر روی بلوطها انجام می‌پذیرد فقط پیوند بلوطهای گروه سفید روی پایه‌های این گروه و پیوند بلوطهای گروه سیاه بر روی پایه‌های این گروه امکان پذیر است. تکثیر بلوط از راه قلمه یا خوابانیدن معمولا با عدم موفقیت همراه بوده است.

خواص چوب بلوطدرخت بلوط | آشنایی با حیات وحش، درختان و محیط زیست جنگل های ایران

چوب بلوط فشره و محکم است و نماد قدرت و استقامت می‌باشد و از گذشته‌ خیلی دور یکی از مهم‌ترین مصالح ساختمانی در اروپای شرقی بوده است. در گذشته علاوه بر مصرف انبوه الوار بلوط در ساختمان‌سازی ، از چوب بلوط برای ساختن کشتی‌های بازرگانی و جنگی استفاده گسترده می‌شده است .
درخت بلوط در میان مردم کشور‌های اسکاندیناوی ، یونان و روم محل سکونت الهه‌ باروری و نشان دهنده‌ قدرت و باروری بوده است. روزگاری از تمام قسمت‌های درخت، استفاده‌های پزشکی به عمل می‌آمده است.

در افسانه‌های عامیانه قرون وسطا آمده که تماس یک میخ با قسمت صدمه‌ دیده‌ی بدن و سپس فرو کردن همان میخ در درخت بلوط سبب می‌شده است که بیمار شفا یابد. زمانی برگ‌های بلوط را بر روی زخم و بریدگی‌های بدن می‌گذاشتند تا زخم التیام پیدا کند، اما امروزه گیاه پزشکان تنها از پوست درخت بلوط استفاده دارویی می‌کنند. خاصیت قابض‌کنندگی پوست بلوط ، عامل قطعی درمان اسهال‌های شدید می‌باشد و خاصیت گندزدایی و ضد میکروبی آن برای مداوای عفونت‌های گلو تجویز می‌شود. چای پوست بلوط یک تقویت‌کننده است و مخلوط پوست و میوه‌ی درخت بلوط یک پادزهر را بوجود می‌آورد. میوه‌ درخت بلوط معمولا برشته و آسیاب می‌شود و از آن قهوه تهیه می‌نمایند .

خواص و فواید بلوط

بلوط با توجه به ارزش غنی اش برای بدن یک عنصر ارزشمند است. به بهبود هضم غذا کمک می کند و سلامت قلب را بهبود می بخشد و آسم و دیابت را کاهش می دهد. همچنین تهاجم باکتری ها و ویروس ها را با خواص ضد ویروسی آن کنترل می کند.
خواص بلوط

ارزش غذایی میوه بلوط:جنگل بلوط | پایگاه خبری تحلیلی روزهای بروجرد

یک میوه از درخت بلوط، بلوط خوانده می شود. بلوط عمدتاً توسط سنجاب ها مصرف می شود و آن ها در پراکندگی دانه های بلوط کمک می کنند، چون این دانه ها توسط هوا پراکنده نمی شوند.
بلوط حاوی چربی های بلندی هستند که به حفظ بدن سالم کمک می کنند. تانن ها و فلانوئیدها همراه با ویتامین های ضروری، پروتئین ها ، فیبرها و مواد معدنی به افزایش سلامتی کلی کمک می کنند و این آنتی اکسیدان ها و چربی های اشباع نشده، به کنترل متابولیسم و در نتیجه ارتقای سلامتی بهتر کمک می کنند.

فواید بلوط:

در بخش بهداشت و سلامت نمناک بررسی دنیای خواص در سلامت نمناک بهترین خواص و فواید سلامتی بلوط آورده شده است:

1. بلوط برای بهبود هضم و گوارش:

بلوط مقدار زیادی فیبر دارد که به بهبود سلامت هاضمه کمک می کند. فیبر به منظم کردن حرکات روده با اضافه کردن حجم به مدفوع و از بین بردن هر دو یبوست و اسهال کمک می کند. بلوط برای افرادی که از حرکات روده نامنظم، اسهال، نفخ شکم و دیگر ناراحتی های گوارشی رنج می برند ایده آل هستند.
خواص بلوط

2. بلوط برای جلوگیری از آسم:

بلوط شامل سه آنتی اکسیدان قوی یعنی، اسید، الاگیک اسید و تانن اسید است. این آنتی اکسیدان ها دارای اثر ضدآسم هستند و به کاهش آسم مبتلا می شوند. اسید گالیک، الاگیک اسید و تانن اسید ترشح ترکیبات را در بدن کاهش می دهند که در غیر این صورت التهاب مجاری هوایی را افزایش می دهد که باعث می شود تنفس دشوار شود. گونه های اکسیژن غیر فعال، با محدود کردن مجاری تنفسی دستگاه تنفسی از آنتی اکسیدان های موجود در بلوط خنثی می شوند و در نتیجه به مدیریت آسم کمک می کنند.

3. بلوط برای پیش گیری از دیابت:

ترکیباتی که در بلوط وجود دارند، عمل آنزیمی به نام “آلفا – گلوکوزیداز” را مهار می کنند، هضم کربوهیدرات را به تاخیر می اندازد و تبدیل کربوهیدرات به قند ساده یا گلوکز در طول هضم را کاهش می دهد.
این کار باعث افزایش سطح گلوکز خون می شود.
در نتیجه، بلوط می تواند به مدیریت دیابت کمک کند.
مقدار فیبر و کربوهیدرات ها نسبتاً پیچیده در این آجیل ها یافت می شوند به تنظیم سلامت مناسب کمک می کنند.

3. بلوط برای بهبود سلامت قلب:

بلوط به طور قابل توجهی غنی از چربی اشباع نشدهدر مقایسه با چربی اشباع شده است و این به بهبود سطح کلسترول کمک می کند و حتی در مقابل بیماری های قلبی مانند آترواسکلروز جلوگیری می کند. همچنین به حفاظت از چاقی و بیماری های قلبی ناشی از چربی های اشباع شده کمک می کند.

4. بلوط برای افزایش سلامت استخوان:۲۴۱هزار هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس به آفت جوانه خوار مبتلا شده است | اقتصاد آنلاین

مواد معدنی فراوانی که در بلوط یافت می شوند، مانند فسفر، پتاسیم و کلسیم، به افزایش سلامت استخوان و جلوگیری از ظهور پوکی استخوان کمک می کنند.
کلسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی برای تراکم مواد معدنی است و در غلظت های بالایی در بلوط یافت می شود. در نتیجه، مصرف بلوط می تواند سلامت استخوان را افزایش دهد.

5.خاصیت ضد میکروبی بلوط:

بلوط با وجود مقادیر زیاد تانن پتانسیل زیادی به عنوان یک عامل ضد باکتری در برابر باکتری های مختلف دارند و همچنین به ترمیم زخم ناشی از خاصیت سفت شدگی آن کمک می کنند. آن ها همچنین رشد و گسترش باکتری ها و میکروب ها را مهار می کنند و در نتیجه از گسترش بیشتر باکتری ها و دیگر کلمات جلوگیری می کنند، مصرف میوه های بلوط می تواند در از بین بردن باکتری ها از بدن کمک کند.

6. بلوط برای فعالیت ضد ویروسی:

ویروس های تب خال شایع ترین علت عفونت های ویروسی در افراد با سیستم ایمنی ضعیف هستند.
بلوط یک داروی گیاهی شایع ای است، زیرا خاصیت ضد ویروسی دارد و به خاطر وجود فلانوئیدها و تانن فعالیت های ضد ویروسی خوبی دارد. ترکیبات سالم موجود در بلوط از سلول های بدن با جلوگیری از تماس بین ویروس و سلول ها محافظت می کنند. آن ها تکثیر ویروس ها را بیشتر مهار می کنند و در نتیجه از گسترش ویروس به بخش های مختلف بدن جلوگیری می کنند.

7. بلوط برای بهبود درمان و رشد:

پروتئین ها اجزای اصلی بدن سالم هستند و بلوط حاوی مقدار زیادی پروتئین است. این موجود به ایجاد بافت ها و سلول های جدید و ترمیم نواحی آسیب دیده و التیام سریع آسیب ها و بیماری ها کمک می کند و با افزایش نسبت پروتئین در بدن, روند رشد و نمو سلولی افزایش می یابد.

8. بلوط برای بهبود فعالیت متابولیکی:

بلوط سرشار از ویتامین B است که شامل نیاسین, تیامین, ریبوفلاوین و ویتامین b12 می باشند. بلوط می تواند به تنظیم فعالیت های متابولیکی و همچنین تعدادی از فرآیندهای آنزیمی در بدن که برای سلامت کلی حیاتی هستند, کمک کند.

9.جلوگیری از بیماری آلزایمر با بلوط:

آنتی اکسیدان های موجود در بلوط ها, فعالیت کولین استراز (یک آنزیم موجود در مغز) را که بیشتر علائم بیماری آلزایمر شامل گیجی, کاهش حافظه, ناتوانی در فکر کردن و تمرکز را کاهش می دهد, مهار می کنند. این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش سطح استرس اکسیداتیو و جلوگیری از مرگ سلول های مغزی می شوند و چنانچه در بخش سلامت نمناک می خوانید اسیدهای گالیک موجود در بلوط دارای خاصیت حفاظتی مغز هستند و از بیماری آلزایمر جلوگیری می کنند.

کاربردهای بلوط:جنگل نای انگیز کجاست | عکس + آدرس و هر آنچه پیش از رفتن باید بدانید - کجارو

تانن می تواند به صورت موضعی برای کاهش التهاب و جوش ها استفاده شود. هم چنین به درمان درد ها و بریدگی ها کمک می کند. کربوهیدرات های پیچیده موجود در بلوط به بالا بردن انرژی بدن کمک می کند.

عوارض جانبی و آلرژی بلوط:

بلوط و برگ های درخت بلوط به خاطر میزان بالای سم تانیک اسید که می تواند به کلیه ها و اسهال آسیب بزند، مضر هستند.
علائم مسمومیت، افسردگی، کمبود اشتها، اسهال، یبوست، کولیک و خون در ادرار هستند.
باید پس از استخراج تانن، بلوط را می توان مصرف کرد.
مسمومیت با بلوط یا مسمومیت ناشی از آن, زمانی رخ می دهد که بسیاری از بلوط ها یا غنچه هایش بلعیده می شوند و گالوتانین سری سبز بلوط خام سبب ایجاد مشکلات گوارشی و مشکلات کلیوی می شود. مصرف زیادی این دانه ها باعث تهوع و ناراحتی معده به وسیله تانن موجود در بلوط می شود.

ارزش غذایی بلوط:

28.35 گرم از بلوط خام 110 کالری، 7.91 گرم مرطوب کننده، 1.74 گرم پروتئین، 6.76 گرم کل چربی، 0.38 گرم خاکستر، و 11.5 گرم کربوهیدرات دارد.
شامل:
19.56% مس،
19.31% کل چربی ها،
16.48% منگنز،
11.54% ویتامین
8،88% کربوهیدرات،
6/25% فولات
4.84% ایولولین،
4.77% تریپتوفان،
4.64% والین،
4.29% منگنز،
4.06% میتامین B5 است.

پوست سالم:

بلوط ویژگی های سفت کنندگی دارند که به حفاظت از پوست کمک می کنند که در آن ها تانن ها باید از بلوط جدا شوند.
پس این، میوه ها باید جوشانده شوند و یا در آب خیسانده شوند, باید آب غنی از تانن به صورت موضعی به پوست اعمال شود که به کاهش جوش ها, سوختگی, سرعت بخشیدن به روند التیام زخم ها و بریدگی ها, التهاب کم تر و سوختگی کمک می کند. استفاده از این آب به درمان درد و گرفتگی ها کمک می کند.

کاربردهای سنتی بلوط :

بلوط دارای خواص ضد التهابی، سفت کنندگی، ضدعفونی کنندگی، ضد انعقادی، ضد عفونی کننده، داروی نیروبخش و هموستاتیک است. عصاره اش به درمان اسهال مزمن، اسهال خونی، خونریزی، تب متناوب و غیره کمک می کند.
به صورت خارجی برای حمام کردن زخم ها، پاهای عرق کرده، جوش های پوستی، توده و غیره استفاده می شود. از آن به عنوان شستشو دهنده واژینال برای تورم ناحیه تناسلی و شستن دهان و عفونت های گلو استفاده می شود.
گال برای درمان خونریزی، اسهال خونی، اسهال مزمن و غیره به کار می روند.
این روش برای درمان اختلالات مثانه و کیسه صفرا به کار می رود. همچنین برای درمان اسهال، خونریزی مقعد و اسهال خونی استفاده می شود.
به درمان مشکلات پوستی تحریک کننده مانند سرمازدگی کمک می کند. چوب بلوط در طب سنتی برای درمان برونشیت، تب، سوزاک، دیابت و ورم لوزه مورد استفاده قرار می گیرد.
چوبش برای درمان اسهال مزمن، تخلیه مخاط و اسهال خونی و همچنین مبتلا به زکام به کار می رود.
به درمان خونریزی داخلی و داخلی، معده، التهاب کبد و سل کمک می کند. همچنین برای خارش پوستی، سوختگی، خارش پوست، سرمازدگی، اگزما، نیش حشرات، درماتیت تماسی و پاهای عرق کرده نیز اعمال می شود.
برگ ها دیورتیک هستند و به تقویت معده کمک می کنند.

مصارف پزشکی داخلی چوب بلوط و درمان های خانگی:

عصاره بلوط را به این روش تهیه کنید.
2 قاشق چای خوری از پوست درخت بلوط خرد شده در یک فنجان آب سرد بریزید. مخلوط را به مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشانید و 2 فنجان از این چای شیرین نشده در هر روز بین وعده های غذاییتان بنوشید.
یک راه دیگر برای انجام این کار این است که 2 قاشق چای خوری پودر پوست درخت بلوط را به مدت 10 تا 15 دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید.
بگذارید تا کمی خنک شود و در لیوان را بگذارید.
هر روز 1 تا 2 فنجان بنوشید.
سوم، با 1 قاشق چای خوری از بلوط بو داده و پودر شده قهوه درست کنید.
هر روز یک فنجان از این قهوه شیرین نشده را بخورید. این کار به شما کمک می کند حرکات روده خود را در صورت مواجهه با اسهال تنظیم کنید.
یکی از مزایای سلامتی دیگر، کم خونی است. یک عصاره را با 1 قاشق چای خوری بلوط بو داده و پودر شده تهیه کنید و آن را در یک فنجان آب داغ بریزید. آن را برای 1 تا 2 دقیقه بجوشانید و بعد صاف کنید. هر روز 2 تا 3 فنجان بنوشید.

مصارف سلامتی برگ، گل ها و خود بلوط:

بخور چوب بلوط برای تمیز کردن خانه از انرژی های بد – برای آماده سازی این نوع به ماسه، یک قابلمه مقاوم در برابر گرما و ذغال نیاز دارید. 1 نسبت از برگ های بلوط، گل های بلوط، مریم گلی، دانه گزنه، نعناع وحشی و 3 نسبت از کشمش کاج اروپایی را با هم مخلوط کنید. یک چهارم قاشق چای خوری. از این مخلوط را بر روی یک تکه زغال داغ بگذارید. زغال به زودی شروع به بخار کردن می کنند، بنابراین شما به یک پر یا کاغذ نیاز دارید تا دود را به سمت دیوارهای خانه هدایت کنید. شما باید با دیواره ای شرقی خانه شروع کنید. فرآیند پاک سازی بخوری به یک در یا پنجره باز ختم می شود، جایی که انرژی های منفی که در خانه جمع شده اند خانه را ترک خواهند کرد. وقتی کارتان تمام شد، پنجره ها را باز کنید تا کل خانه را به خوبی تمیز کنید.

اسپری 100 % ضدتعریق پا با برگ های درخت بلوط

برای این کار شما به این مواد نیاز خواهید داشت:
5 برگ درخت بلوط تازه،
کمی آویشن وحشی و مریم گلی، 1/4 لیتر آب و 1 قاشق چای خوری سدیم بیکربنات. برگ های بلوط و مریم گلی وحشی و آویشن وحشی را خرد کنید و در یک ظرفی بریزید.
آب داغ را بر روی آن ها بریزید، چای را خنک کنید و سپس خوب صاف کنید. سدیم بیکربنات را در یک بطری اسپری با ظرفیت 100 میلی لیتر اضافه کنید. بقیه بطری را با چای گیاهی پر کنید و به خوبی تکان دهید.
در این بخش از سلامت نمناک شما اسپری ضد تعریق طبیعی خود را آماده استفاده دارید. توجه! اسپری می توانند لکه های قهوه ای رنگی بر جای بگذارد.
غذای سالم جایگزین چوب بلوط:شمابه چند بلوط, آب و هل نیاز دارید. پوست درخت بلوط را از روی بلوط برداشته وبه خوبی به داخل آن ها ببرید.
جایگزین قهوه سالم با چوب بلوط – شما به کمی چوب بلوط, آب و هل نیاز دارید.
پوست بلوط را بکنید و آن ها را به خوبی برش دهید.
آن را در یک ماهی تابه بدون روغن کباب کنید. بگذارید خنک شود و سپس به آرد تبدیل کنید. آرد بلوط را در یک شیشه مهر و موم دار نگه دارید.
این قهوه شماست. یک قاشق چای خوری از این پودر را در یک فنجان آب گرم بریزید و بجوشانید. مقداری پودر هل اضافه کنید. می توانید شیر را برای طعم بیشتر اضافه کنید.

تمام فواید و خواص بلوط

یک جوشانده با دو قاشق سوپ خوری پوست بلوط خرد شده در یک فنجان آب تهیه کنید. با این چای را دو بار در روز, یکی در صبح و دیگری در شب, درست قبل از وقت خواب واژنتان را بشورید.
ژنژیویت (ورم لثه) – یک تنتور با 10 گرم چوب و 100 گرم الکل در بطری شیشه ای تهیه کنید. بگذترید 10 روز خیس بخورند, اما حتما این مواد را 2-3 بار در روز تکان دهید. اینها را در شیشه های کوچک، تیره و رنگی بریزید. درشان را محکم ببندید. از آن برای غرغره کردن استفاده کنید, با اضافه کردن 10-15 قطره از این ماده در یک فنجان آب سرد (دمای اتاق) استفاده کنید. لثه تان را با این عصاره بمالید و خوب آبکشی کنید.

خشک کردن شیر مادر

مرهم گرمی را با جوشانده بلوط ساخته شده از 2-3 قاشق سوپ خوری چوب بلوط خرد شده در یک فنجان آب استفاده کنید.

بیماری های دهانی، درد دندان، رینوفارنژیت، فارنژیت حاد و مزمن

برای تهیه این چای 3-4 قاشق چای خوری پودر پوست بلوط را در 250 میل آب بریزید. برای بیماری های دهانی، دهان خود را با این ماده بشورید. برای رینوفارنژیت و فارنژیت حاد و مزمن این چای را گرم کنید و غرغره کنید 2-3 بار در روز.

هموروئید

یک عصاره از 10 گرم پوست خشک شده بلوط را در یک فنجان آب بریزید. اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد، رویش را بگذاریئ و اجازه دهید خنک شود. از این مایع پبرای برای شستشوی مناطق آسیب دیده استفاده کنید.

بلوط برای درمان ریزش مو

4 قاشق چای خوری پودر پوست بلوط برای تهیه جوشانده در 250 میلی لیتر آب استفاده کنید. یک لایه را روی پوست سرتان بگذارید. همچنین می توانید از آن برای حمام های پوست سر یا پایه 2 بار در هفته استفاده کنید.

چگونه میوه بلوط را خشک کنیم؟

1. میوه های بلوط را جمع کنید و هر یک از آنها را از نظر داشتن سوراخ ، شکاف، کپک و خراب بودن بررسی کنید و میوه هایی را که اینگونه بودند را دور بریزید.
2.فر را روی 175 درجه فارنهایت بگذارید و از قبل روشن نمایید.
3. با آب سرد میوه های بلوط را بشویید و با یک پارچه تمیز یا دستمال کاغذی آنها را خشک کنیدو سپس روی ورق مخصوص شیرینی پزی قرار دهید.
4. ورق را داخل فر بگذارید و اجازه دهید که بلوط ها به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار گیرند تا خشک شوند. برای خارج شدن رطوبت بلوط ها در فر را کمی باز بگذارید.
5. بلوط ها را از فر خارج نمایید وصبر کنید تا خنک شوند.
منبع : سایت نمناک

تکثیرنهال بلوط

تکثیر طبیعی این درخت از طریق کاشته شدن میوه آن صورت می‌گیرد. جوندگان خانواده سنجاب جهت ذخیره‌سازی میوه بلوط برای فصل زمستان آن را در عمق مناسبی دفن می‌کنند. فراموش کردن جای برخی از این میوه‌ها توسط سنجاب‌ها باعث می‌شود که در بهار سال بعد جوانه بزنند. این جوندگان موجب زایش مداوم جنگل‌های بلوط هستند. سنجاب‌ها از روی غریزه مقاوم‌ترین دانه‌ها را برای دفن کردن انتخاب می‌کنند و بنابراین احتمال سالم ماندن میوه در زیر خاک و جوانه زدن آن در سال بعد بالا می‌رود.

در سال‌های اخیر برخی کارشناسان از خطر انقراض سنجاب ایرانی گفته‌اند که در ادامه حیات جنگل‌های بلوط ایران نقشی اساسی دارند.

جست‌زنی (به دو صورت پاجوش و ریشه جوش) نیز از راه‌های تکثیر در برخی از گونه‌های بلوط است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.