برجهای دوقلوی خرمآباد قد کشیدند
این پروژه که عملیات اجرایی آن سال 94 آغاز شد قرار بود طی 3 سال به بهرهبرداری برسد اما ظواهر امر نشان میدهد که با توجه به پیشرفت کار تکمیل این پروژه در زمان وعده داده شده محقق نشود. البته در این رابطه علل مختلفی بیان میشود که از مهمترین آنها اضافه شدن طبقات این برجهاست، زیرا قرارداد اولیه شامل 16 طبقه بوده اما اکنون به 31 طبقه افزایش پیدا کرده است. مشکلات اقتصادی هم از دیگر مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد.
جانمایی پروژه در نزدیکی پارک و دریاچه کیو و خیابانی که به نگین شهر معروف است، باعث شده روند پیشرفت برجهای دوقلو مرتب از سوی شهروندان رصد شود. در این میان طی چند روز گذشته صحبتهایی مبنی بر توقف عملیات اجرایی برجهای دوقلو مطرح شده است که در این باره با یکی از اعضای شورای شهر خرمآباد و مدیر پروژه گفتوگو کردیم.تغییر در تعداد طبقات پروژه
عضو شورای اسلامی شهر خرمآباد درباره عملیات اجرایی این برجها میگوید: درابتدا و پس از رفع مشکلات پروژه بر سر سهام بالاخره توافقنامه نهایی به امضا رسید. بر اساس این توافقنامه 75 درصد پروژه به سرمایهگذار و 25 درصد به شهرداری رسید.
«حسن آذری» با اشاره به اینکه طبق برنامه زمانبندی قرار بود پروژه در 3 سال تکمیل شود، ادامه میدهد: در حال حاضر با توجه به پیشرفت عملیات اجرایی،طبق روزشمار پروژه که زمان 170 روز را نشان میدهد تکمیل و بهرهبرداری از آن در زمان تعیین شده بعید به نظر میرسد. با این روند زمان افتتاح پروژه را چهار سال از شروع عملیات باید نظر گرفت و در صورتی که عملیات اجرایی به این شکل ادامه داشته باشد، تکمیل این پروژه سالهای بیشتری طول خواهد کشید.
آذری با اشاره به اینکه در ابتدا کارها خیلی خوب پیش میرفت و پیشرفت پروژه روند قابل قبولی داشت، عنوان میکند: اما چند ماه است که از مشکلات و کمبود منابع مالی سخن به میان میآورند به طوری که روند عملیات اجرایی شتاب گذشته را ندارد. این در حالی است که سرمایهگذار طرح روز اول گفته بود؛ هیچ نیازی به دریافت تسهیلات بانکی نداریم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا عملیات اجرایی برجهای دوقلو متوقف شده است میگوید: چنین موضوعی صحت نداشته و پروژه همچنان فعال است، اما روند کندی دارد. در ابتدا قرار بود این پروژه در 16 طبقه ساخته شود اما اکنون به 31 طبقه افزایش پیدا کرده است که این هم از دلایل دیگر تاخیر در عملیات اجرایی پروژه و نرسیدن آن به موعد مقرر برای بهرهبرداری است. بیگمان اجرای طرح با افزایش طبقات، افزایش هزینه ساختوساز را هم به دنبال دارد.
پیشرفت فیزیکی پروژه
مدیر پروژه برجهای دوقلوی کیو اظهار میکند: پیشرفت فیزیکی پروژه برجهای دوقلو که یکی از بزرگترین پروژههای در دست اجرا در مرکز استان است از سال 94 تا کنون به 27 درصد رسیده است. «آرمان بهرهمند» میافزاید: طبق برآوردها 320 میلیارد تومان نیاز است تا پروژه تکمیل شود البته این در شرایط عادی و بدون در نظر گرفتن افزایش احتمالی قیمتهاست. وی به دلایل پیشرفت کند عملیات اجرایی این پروژه اشاره و عنوان میکند: این پروژه ابتدا در 16 طبقه تعریف شده بود اما هماکنون به 31 طبقه افزایش پیدا کرده است. این افزایش طبقات مشمول زمان میشود، زیرا حجم کار افزایش پیدا کرده است.
بهرهمند زمان احتمالی بهرهبرداری برجهای دوقلو را تا دو سال دیگر عنوان میکند و ادامه میدهد: درگذشته مهمترین مشکل بحث زمین بود که مطالعات مورد نیاز در این زمینه انجام شد زیرا بسترهای بزرگ آب را داشتیم که رفع شد؛ اما همین مطالعات کار را یک سال به تعویق انداخت. پس از آن برای آغاز عملیات اجرایی 4 کیلومتر شمعکوبی داشتیم که واقعاً کار سخت و زمانبری بود. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی هم در میان است که البته همه پروژهها در سراسر کشور با آن مواجه هستند و کمبود بودجه مختص به برجهای دوقلو نمیشود.
توقف پروژه صحت ندارد
مدیر پروژه در مورد ادعای مطرح شده در خصوص توقف کار بیان میکند: در حال حاضر پروژه فعال است اما درباره خاموش شدن روزشمار باید به این مساله اشاره کنم که این امر مربوط به جمعآوری دکههاست زیرا برق پروژه از طریق همان دکهها تامین میشد.
بهرهمند با اشاره به اینکه این برجها در صورت بهرهبرداری به قطب فرهنگی و تفریحی در خرمآباد و حتی استانهای غربی تبدیل شود، اظهار میکند: این پروژه که در مساحتی 15 هزار مترمربعی با زیربنای 165 هزار مترمربعی جانمایی شده است شامل دو برج مسکونی، تجاری و تفریحی است که فضاهای متعدد ورزشی، فرهنگی و تفریحی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی میافزاید: پیست دوچرخهسواری در این پروژه لحاظ شده است که از ویژگیهای خاص آن به شمار میرود. از سوی دیگر فضاهای ورزشی تعبیه شده در آن بسیار مهم هستند و در واقع یک شهر ورزشی محسوب میشوند. همچنین 354 واحد تجاری پروژه به صورت مستقیم برای 700 نفر و به طور غیرمستقیم برای 2 هزار نفر اشتغالزایی خواهد کرد. در واقع باید گفت که برجهای دوقلو یک کارخانه بزرگ در دل شهر هستند.
استفاده از نیروهای بومی
بهرهمند عنوان میکند: در اجرای پروژه سعی کردهایم هم از نیروهای بومی و هم مصالح بومی استان استفاده کنیم که این هم در راستای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی است. وی با بیان اینکه برجهای دوقلو یکی از مستحکمترین برجها هستند، میافزاید: در صورتی که مصالح غیربومی نیاز بوده از مرغوبترین آنها استفاده کرده و بهترین سازه را به کار بردهایم.
این مسئول از تعامل مردم خرمآباد تقدیر میکند و میگوید: تعامل و همکاری مردم بهویژه همسایگان پروژه قابلتوجه است زیرا با وجود سروصدای زیاد با صبر و متانت نهایت همکاری را با ما داشتهاند.
300 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه
«حسن آذری» عضو شورای شهر خرمآباد به اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه اشاره میکند و میگوید: بنا بر اظهارنظر کارشناسان و سرمایهگذار اتمام این برجها با شرایط جدید رقمی بیش از 300 میلیارد تومان نیاز دارد، زیرا کار پرحجم و سنگینی است.
وی ادامه میدهد: سرمایهگذار برای دریافت تسهیلات 35 میلیارد تومانی نیاز به سند برجها داشت که به نام شهرداری بود. پس از بررسیهای لازم مصوبات مورد نیاز به منظور انتقال سند برجها به سرمایهگذار از سوی شورا انجام شد. شورای شهر هم به دلیل اینکه در آینده مشکلی برای شهرداری ایجاد نشود در ازای انتقال سند درخواست کرد که شرکت مرتبط با بخش خصوصی برخی املاک خود را در عوض سند به شهرداری انتقال دهد که این کار انجام شده است.96/2/13
نسرین صفربیرانوند/ همشهری