احمد مبلغی
احمد مبلغی در سال۱۳۳۸ در خرمآباد به دنیا آمد. آیت الله مبلغی ،استاد درس خارج و یکی از چهرههای بینالمللی حوزه علمیه قم، عضو مجلس خبرگان رهبری است. وی از بدو تأسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به دستور علی لاریجانی، ریاست آن را بر عهده داشت تا اینکه در 26 آذر 1399 محمدباقر قالیباف، مهدی رجایی نیا را به جای او در این سمت گماشت.وی همچنین مؤسس و رئیس مرکز پژوهشهای دینی تطبیقی التجدید در لبنان است.
مدیریت
مدیر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
مؤسس و رئیس مرکز پژوهشهای دینی تطبیقی التجدید در لبنان است.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری
دبیر شورای علمیه دینپژوهان
آثار
- موسوعه الاجماع فی فقه الامامیه، موسوعه فقهیه متخصصه وهادفه تعنی بشؤون الاجماعات ومواردها فی فقه الامامیه، أحمد مبلغی، ناشر: مؤسسه بوستان کتاب قم، ۱۳۸۳
- جهانی شدن و جهان اسلام، گروه مؤلفان، ناشر: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
- زلال اندیشه (فرهنگ موضوعی اندیشههای شهید مرتضی مطهری)، سلطان علی قادری، احمد مبلغی (مقدمه)، ناشر: دانشنامه مطبوعات ایران
نشستها و کنفرانسها
شرکت در کنفرانس «مبارزه با تروریسم و افراطیگری و تأکید بر نقش علما و موسسات دینی برای مقابله با افکار مخرب» که توسط الازهر در دسامبر ۲۰۱۴ برگزار شد. وی نماینده جمهوری اسلامی ایران بود و با موضوع «احترام به اختلاف، تنوع و همزیستی» سخنرانی کرد و بر ضرورت تدوین و نشر سند نفی تکفیر با حضور همه مذاهب اسلامی تأکید کرد.
- شرکت در کنفرانس «شمولیت رحمتالهی به عنوان اصلی برای گفتگو میان ادیان در قرن بیست ویکم» برگزار شده در سن پترزبورگ در روسیه، اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ هـ. ش و سخنرانی در مراسم افتتاحیه آن با موضوع «مفاهیم و اصول برخاسته از رحمتالهی و نقش آنها در نتیجه بخشی گفتگوها و ارتباطات میان ادیان
- شرکت و ریاست دوره اول «کنفرانس بینالمللی علوم دینی و مبارزه با افراطی گری» که توسط دانشگاه مذاهب اسلامی و با همکاری دانشگاه بغداد و دانشگاه پیام نور در شهر گرگان به تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ شمسی برگزار شد.
- شرکت در نشستی با موضوع اقلیتهای دینی در جوامع اسلامی (ژاپن – توکیو / ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵). وی در افتتاحیه با موضوع «بررسی شیوه حل معضل خشونت دینی به وسیله ایجاد دوباره هویت اجتماعی از خاستگاه دین / اسلام بر ایجاد و پذیرش جوامع چهارگانه و هویتهای چهارگانه تمرکز کرده است» سخنرانی کرد.
- شرکت در کنفرانس «علوم اسلامی و ترمیم و تعمیق آن در جهت مبارزه با افراط گرایی» که توسط دانشکده ادبیات دانشگاه بغداد با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی در تاریخ ۲۳ تیر ماه ۱۳۹۵ ش برگزار شد. وی در این کنفرانس تأکید کرد که وجود اشکالات روشی مربوط به علوم اسلامی یکی از مهمترین عوامل زمینه سازی خشونت و بهرهبرداری احیاناً نادرست از پارهای از داشتههای علوم اسلامی در جهت تقویت خشونت است. مبلغی همچنین روشهای پیشنهادی جایگزین در پرداختن به این علوم را مطرح کرد.
در کلام مراجع عظام و شخصیت های کشوری
آیتالله احمد مبلغی از جمله شخصیت های محدودی است که در حوزه و دانشگاه فعالیتهای برجسته و مبرزی در تبلیغ و ترویج معارف دین مبین اسلام مبذول می دارند. بسیاری از بزرگان آیت الله مبلغی را در تبیین نظریه تقریب و اقدامات عملی در این زمینه ، تالی مرحوم آیت الله العظمی بروجردی اعلی الله مقامه می دانند.
علاوه بر سفر رسمی به دهها کشور اسلامی و عربی آیت الله مبلغی در زمینه گفتگوی بین ادیانی، به کشورهای مختلف از جمله؛ ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد، بلژیک، اسپانی نیزا سفر کرده است. و در نشست هایی در این کشورها مشارکت جسته است.
از جمله مهم ترین حضورهای بین المللی سفر به کشور مصر به دعوت احمد الطیب، شیخ الازهر بود.
ریاست دانشگاه مذاهب اسلامی به عنوان تنها مرکز علمی و عملی تقریب مذاهب اسلامی و تأسیس و ریاست توام مرکز پژوهشهای اسلامی مجلس شورای اسلامی، از ایشان شخصیتی فعال و با برنامه و هدفمند به محافل علمی و دینی معرفی نموده است . آوازه فعالیتهای تقریبی آیت الله مبلغی در جهان اسلام در جهت تبیین دیدگاههای تقریبی مقام معظم رهبری باعث شده که بزرگان کشور اعم از مراجع عظام و شخصیت های کشوری در دیدارها و ملاقاتها به نیکی از ایشان یاد کنند و قدران تلاشهای وی باشند.
نمونه هایی از این گفتارها در ادامه می آید.
آیت الله خامنه ای در جلسه ای در حضور مجموعه ای از فضلا و بزرگان، آیت الله مبلغی را مورد تفقد و لطف خود قرار دادند و فرمودند: من مقالات شما را خوانده ام و مقالات آقای مبلغی را با لحنی تشویق و تحسین برانگیز ستودند.این امر توجه حاضران جلسه را بر انگیخت.در این جلسه رهبر معظم انقلاب نسبت به فضلای جوانی همچون ایشان توجه و امیدواری خاص خودشان را به ایشان ابراز فرمودند.
حمایت جامعه روحانیت مبارز
آیت الله موحدی کرمانی در نامه ای به آیت الله مبلغی، حمایت جامعه روحانیت مبارز را از نامزدی ایشان اعلام کرد. متن نامه:
با عنایت به شایستگی های علمی، اخلاقی، سیاسی و اجتماعی جنابعالی، جامعه روحانیت مبارز حضرتعالی را به عنوان نامزد مورد تایید خود از حوزه انتخابیه استان لرستان برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری انتخاب نمود. تاییدات بیشتر شما را از خداوند متعال خواستارم.
محمد على موحد کرمانی
دبیر کل جامعه روحانیت مبارز
*آیت الله العظمی صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید خطاب به آیت الله احمد مبلغی: اشخاصی مثل شما در حوزه ها ی علمیه بسیار کم داریم. بنده از اینکه شما به عنوان نماینده مذهب شیعه و به جهت نزدیک تر شدن روابط دو ملت دوست ایران و مصر از طرف الازهر مصر انتخاب و دعوت شدید و مسافرت کردید، بسیار خوشحال شدم و ان شاءالله این رفت و آمدها ادامه داشته باشد و باعث تقویت روابط شود.
همچنین یکی از اعضای بیت حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی اظهار داشتند که: حضرت آیت الله العظمی صافی علاقه عمیق و بسیار زیادی به آیت الله مبلغی دارند.
*آیت الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به آیت الله مبلغی: ما برای موفقیت شما دعانمی کنیم چون الحمدُللهِ موفق هستید،برای توفیق روزافزون وسلامتی شما دعا می کنیم. من از اینکه شنیدم شما برای سخنرانی در کنفرانس بین المللی مبارزه با تکفیر توسط شیخ الازهر مصر انتخاب شده اید، بسیار خوشحال شدم. چون الحمدالله شما مسلط و برای این کار بسیار مناسب بودید. باز هم برای شما آرزوی موفقیت می کنم.
*آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با تقدیر و ابراز خرسندی از حضور آیت الله مبلغی به عنوان نماینده شیعه و جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس قاهره: امیدوارم که با همت امثال حضرتعالی، جریان تقریب که توسط آیت الله العظمی بروجردی بنیاد نهاده شد دوباره جان بگیرد. من به شما بسیار علاقمند هستیم و مایلم به برخی کتاب های بنده نظر بیندازید و ویرایش کنید.
*آیت الله العظمی جوادی آملی با تقدیر از تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس توسط آیت الله مبلغی خطاب به ایشان: بسیار تشکر می کنم و از ذات اقدس اله برای شما توفیقات روزافزون را خواستارم.
*آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور: بعد از تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، منتظر بودم که ببینم روند کار چگونه پیش می رود و زمانی که جناب استاد مبلغی از فضلای قانونمند، خوشنام، خوشفکر، جوان، با انگیزه حوزه علمیه قم در راس کار قرار گرفت بر خوشحالی من افزوده شد، مطمئن شدم که کار خوب پیش خواهد رفت.
*دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی: من از دوست دانشمندم جناب آقای دکتر مبلغی به خاطر تاسیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی که پل واسط بین قوه مقننه و حوزه علمیه قم برای تطبیق قوانین با فقه وشریعت اسلام است، صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.
*آیت الله محمد علی تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل و رییس سابق مجمع بین المللی تقریب مذاهب اسلامی: بنده معقتدم که آیت الله دکتر احمد مبلغی از علمای فعال، مخلص و مفید برای جهان اسلام، انقلاب اسلامی و حوزه های علمیه و از شخصیت های بزرگ وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی هستند. ایشان یکی از افرادی هستند که برای نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری شایسته و لایق هستند و امید است مردم خوب استان لرستان، ایشان را با رای خوب و بالای خود، راهی مجلس مهم خبرگان رهبری کنند.
*حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی فرزند حضرت آیت الله جوادی آملی: جناب آیت الله دکتر احمد مبلغی از فضلای شناخته شده حوزه علمیه هستند که تاکنون الحمدالله منشاء خدمات فروانی بودند، ایشان یک روحانی فاضل و متخلق به اخلاق حسنه اسلامی هستند و روشنفکر بودن و داشتن یک بینش شایسته در فضای اسلام از ویژگی های بارز ایشان است.
آیت الله مبلغی علاوه بر اینکه یک مدیر موفق در عرصه های علمی و پژوهشی هستند و در شناخت جهان اسلام نیز صاحب اندیشه و فکر می باشند، در خصوص مسائل اسلامی نیز صاحب نظر می باشند، امید است که مردم منطقه لرستان قدر فضلا و عالمان بزرگی مانند ایشان را بیش از پیش بدانند و در انتخاب اصلح و فرد شایسته با معیاری های کنونی که باید جهاتی غیر از آنچه در گذاشته بوده را مورد توجه قرار دهند.
*حجت الاسلام والمسلمین ابوالحسن نواب، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران: از نظر اینجانب حضرت آیت الله مبلغی از برجسته ترین شخصیت های بین المللی حوزه علمیه قم و از درخشان ترین چهره های عالم، مهذب و آشنای به مسائل روز و خدوم در همه صحنه ها می باشند و امید است ایشان با رای بالایی به مجلس خبرگان رهبری راه پیدا کند. همه خوبی ها در آیت الله مبلغی جمع شده و هر چه در مورد ایشان بگوییم باز هم کم است.
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد قاضوی رئیس دفتر آیت الله علوی گرگانی: حضرت آیت الله مبلغی برای مجلس خبرگان رهبری بسیار شایسته و لایق هستند وامید است در این مسیر موفق باشند
دبیر شورای علمیه دینپژوهان