زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقهلزوم ساماندهی ورودی جنوبی شهر خرم آباد
ورودی شهرها نقش اتصال دهنده فضای طبیعی خارج و فضای مصنوعی داخل شهر و برقرار کننده ارتباط میان شهر و اطراف آن را دارند که متاسفانه ورودی شهر خرم آباد از سمت جنوب نمای زیبایی ندارد و دستگاه های مرتبط باید توجه ویژه ای به این بخش داشته باشند.
به گزارش ایرنا گسترش شهر و شهرنشینی، طراحی و ساماندهی فضا و مبلمان شهری را بدنبال داشت؛ همین موضوع اهمیت توجه ویژه به ورودی شهرها را بیش از پیش به شهروندان متذکر شد.
امروزه تعریف حوزه ورودی در شهرهای ما با ایجاد دروازه جدید پشت تابلوی نام شهر یا نصب پارچه که روی آن به مسافران خوش آمد گفته می شود صورت می گیرد، حال آنکه این راه حل پاسخگوی توقعات مورد انتظار از یک ورودی نیست. علاوه بر این نباید به جنبه های معمارانه طراحی ورودی پرداخت چون این امر مستلزم طراحی و برنامه ریزی عمده ای بوده که طراحی معماری بخشی از آن است.
بحث ساماندهی ورودی های شهر خرم آباد چند سال است که در سطوح مختلف اداری و اجتماعی مطرح بوده و با گذشت زمان رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته است تا آنجا که اخیرا در استانداری لرستان و همچنین مجموعه شورای شهر و شهرداری جلسات متعددی به این مهم اختصاص داده شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اخیرا در دومین جلسه ساماندهی ورودی جنوب شهر گفت: ورودی شهر خرم آباد از سمت جنوب یکی از مهمترین طرح های حوزه زیباسازی شهر خرم آباد است که به همت مسئولان تا پیش از سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ساماندهی می شود.
محمد اصلانی یکی از جاذبه های هر شهر را ورودی آن دانست و افزود: متاسفانه وضعیت ورودی شهر خرم آباد از سمت جنوب نامطلوب بوده و زیبنده استان لرستان نیست لذا همه دستگاه های مرتبط باید نسبت به ساماندهی این ناحیه تمام تلاش خود را بکار گیرند تا قبل از سالروز پیروزی انقلاب این طرح به پایان برسد.
وی اظهار کرد: قرار است یک تیم کارشناسی در ظرف 24 ساعت چگونگی دفع آب های سطحی و انشعابات فاضلاب غیرمجاز را بررسی و اداره آب و فاضلاب شهری مسافتی حدود 700 متر از مسیر را به سیستم لوله کشی فاضلاب مجهز کند تا شهرداری و اداره حمل و نقل جاده ای بتوانند نسبت به آسفالت پیاده روهای این منطقه اقدام کنند.
اصلانی مهمترین مسائل و چالش های پیش روی این طرح را انتقال صنوف آلاینده به شهرک صنوف، احداث فضای سبز و کاشت گل و گیاه و مهار و ساماندهی آبهای سطحی و فاضلاب ها دانست و گفت: جمع آوری ماشین های فروش میوه و سبزیجات در طول جاده، مشخص شدن وضعیت زمین های انتهای فرودگاه، ساماندهی شبکه آب و فاضلاب شهری پیش از آسفالت منطقه و شانه سازی جاده از دیگر اقداماتی هستند که باید هرچه سریعتر توسط مسئولان مرتبط پیگیری و انجام شوند.
دادستان عمومی و انقلاب خرم آباد مهمترین مانع بر سر راه تحقق این طرح را نداشتن اراده جدی از سوی مدیران نهادهایی می داند که هر کدام به نوعی در این طرح متولی هستند.
علی رازانی معتقد است که نهادهای ذیربط توان بالایی در اتمام این طرح دارند اما از آنجا که انجام آن جزو وظایف ذاتی برخی از این نهادها نیست پس در انجام آن کوتاهی کرده و مسئولیت ها را به یکدیگر واگذار می کنند و یا اصلا موضوع را جدی نمی گیرند.
رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر خرم آباد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: خرم آباد دارای چندین معبر اصلی است اما معبر جنوب بدلیل واقع شدن فرودگاه در مسیر آن از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است و همین موضوع این معبر را به مسیر اصلی تردد مسئولان ارشد کشوری و استانی، سرمایه گذاران خارجی و داخلی و همچنین مسافران فراوانی از طیف های گسترده تبدیل کرده است.
سجاد بابایی افزود: مسافران در گذر از این مسیر با منظره مناسبی مواجه نیستند و این موضوع باعث می شود مناظر شهری خرم آباد نیز در ذهن این افراد متاثر از این موضوع شوند.
وی اتمام این طرح را از اقدامات مورد تاکید شورای شهر خرم آباد دانست و گفت: بدون همکاری سایر دستگاه های مرتبط با مشکلات عدیده ای به ویژه در حوزه زیرساخت مواجه خواهیم بود.
لازم است تا پیش از آغاز سفرهای نوروزی و ورود مسافران از شهرهای مختلف، ورودی شهر خرم آباد از سمت جنوب در اسرع وقت ساماندهی شود چراکه همواره زشت و زیبا بودن ورودی شهرها در اذهان مسافران می ماند. 96/10/19