دهکدهای به نام لُرین (Lorin) نمونهای از حضور تاریخی لر ها در اندونزی
طی جلسهای که با یکی از اساتید دانشگاه اندونزی (UI) داشتم، ایشان به تحقیق خود پیرامون تاریخچه ورود اسلام به اندونزی و مهاجرت تعدادی از مردم ایران از منطقه لرستان به این کشور اشاره نمود.
از آنجا که این مطلب برایم جالب به نظر میرسید از ایشان خواستم تا این بخش از تحقیق خود را برایم ارسال نماید. مطلب زیر عیناً از پژوهش ((ترجمه کتاب تاج السلاطین اثر بخاری الجوهری ((از متن مالایی)) قرن هفدهم میلادی)) نوشته دکتر باستیان زولینو استاد دانشگاه اندونزی (UI) نقل میگردد: ((معتبرترین اسناد در خصوص نشر اسلام در اندونزی، کتیبههای اسلامی-غالبا سنگ قبرها-کتابها و یادداشتهای سیاحان از مشاهدات خویش است. قدیمیترین سنگقبر بهجا مانده از مسلمانان و اولین سند به زبان عربی در جنوب شرقی آسیا که تاریخی مشخص بر آن ثبتشده، در ¬لِران (Leran) در شرق جاوه به دست آمده است. این سنگقبر متعلق به زنی به نام (فاطمه بنت میمون بن هیبت ا…) است که یک مبلغه و معلمه دین اسلام بوده و در پیشرفت اسلام در جاوه شرقی سهم عمدهای داشته است. وی در سال 475 قمری.1082 میلادی فوت کرده است- مقبره فاطمه در دهکده لِران در منطقه (گرسیک) نزدیک شهر سورابایا در جاوه شرقی واقعشده است-پروفسور وان حسین عظمی در مقاله (گسترش اسلام در آچه، از آغاز تا قرن شانزدهم میلادی) مینویسد که خانوادههای لر در سال 355 قمری در زمان (نصرالدین بدر) حاکم لرستان، از ایران به جاوه آمدند و دهکدهای به نام لُرین (Lorin) را که بعدها بنام لِران مشهور شد، بنا کردند.))
با جستجو از طریق گوگل مپ بر اساس آدرسی که در گزارش بالا آمده به منطقهای در شمال منطقه گرسیک رسیدم که به همین نام در نقشه وجود دارد. البته بررسی اینکه آنچه که در تصاویر ماهوارهای مشخص شده دقیقاً همان منطقه مورد نظر مقاله است نیاز به بررسی بیشتر دارد.
عبدالرضا سیفی
سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اندونزی . 96/3/16