تولید دهانشویه گیاهی با اثرات ضد میکروبی  

زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقه

تولید دهانشویه گیاهی با اثرات ضد میکروبی

شرکت فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری لرستان(خرم آباد) در راستای بهبود سطح سلامت و بهداشت دهان و دندان، موفق به تولید دهانشویه گیاهی همه‌کاره شدند.

دکتر مونا جهانگیر، قائم مقام این شرکت دانش بنیان گفت: پلاک دندان یک لایه پیچیده حاوی بیش از ۵۰۰ گونه باکتریایی است که روی سطح دندان جمع می شود، این لایه توسط میکروارگانیسم های موجود در دهان و بر روی مینای دندان تولید می شود، التهابات لثه ارتباط مستقیمی با پلاک ایجاد شده بر روی دندان دارد و بر سلامت دهان و دندان افراد تأثیر می گذارد.وی ادامه داد: ورم لثه از طریق کنترل پلاک دندان رفع می شود، ولی در صورت بی‌توجهی و مزمن شدن، می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های جدی به لثه و دندان شده و در نهایت منجر به تخریب دندان شود؛ بنابراین، کنترل موثر پلاک نقش اساسی در رفع و پیشگیری از التهاب لثه و بیماری های مربوطه دارد.
جهانگیر گفت: بوی بد دهان نیز یکی از شایع ترین مشکلات در بین بیماران است و بروز آن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما بیشتر، منشأ داخلی دارد.
قائم مقام و مسئول کنترل کیفی این شرکت داروسازی با بیان اینکه محتمل ترین دلیل بدبویی دهان، تجمع بقایای مواد غذایی و پلاک های باکتریایی دندانی بر روی دندان ها و زبان است که ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و در نتیجه التهاب لثه است، اظهار کرد: این بو ممکن است چند ساعت طول بکشد و البته عفونت های دستگاه تنفسی نیز می تواند باعث بوی نامطبوع دهان شود.
جهانگیر گفت: استفاده از مسواک علی‌رغم اینکه بهترین روش برای ارتقای بهداشت دهان و دندان و جلوگیری از تشکیل پلاک دندان است، با این حال این روش در افراد اغلب به اندازه کافی موثر نیست، بنابراین استفاده از دهان شویه ها می تواند به عنوان مکمل مراقبت روزانه از دهان و دندان مفید باشد.
وی افزود: کلرهگزیدین، یک ترکیب ضدعفونی کننده و پرکاربرد برای رفع مشکلات دهان و دندان و کنترل پلاک های دندان است، اما استفاده طولانی مدت از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین می تواند منجر به لک شدن دندان ها و زبان، اختلال در چشایی و اثرات سو بر مخاط دهان شود.
جهانگیر ادامه داد: این عوارض جانبی نامطلوب در بلندمدت استفاده از دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین را محدود می کند؛ از این رو استفاده از ترکیبات گیاهی و طبیعی در تهیه دهانشویه ها می تواند بهترین گزینه برای این منظور باشد.
وی با اشاره به اینکه عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی استخراج شده از منابع طبیعی، به راحتی می تواند میکروارگانیسم های موجود در حفره دهانی را مهار کند، گفت: این امر می تواند بسیاری از مشکلات دندان و لثه مانند التهابات و پوسیدگی و درد دندان را پیشگیری کرده و از بین ببرد و دهانشویه های حاوی عصاره های گیاهی به دلیل استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی، برخلاف مواد شیمیایی موجود که مقاومت میکروبی ایجاد کرده اند، می توانند با مقادیر کمی از مواد مؤثره از رشد انواع میکروارگانیسم ها جلوگیری کنند.
جهانگیر افزود: به دلیل تنوع میکروارگانیسم های موجود در حفره دهان اعم از باکتری، قارچ و ویروس در تهیه دهانشویه گیاهی همه کاره از چندین عصاره گیاهی با اثرات ضد میکروبی و ضد التهابی که اثبات شده بتواند رشد تمامی آنها را مهار کند، استفاده شده است.
وی ادامه داد: مهمترین این گیاهان عبارتند از بادرنجبویه، بومادران، مرزه خوزستانی، مورد، میخک، اکالیپتوس، نعناع فلفلی.
جهانگیر گفت: این عصاره های گیاهی حاوی مواد مؤثره فراوانی هستند که خواص متعددی مانند خواص ضدمیکروبی، رفع بوی نامطبوع دهان و تسکین دهندگی درد دندان از خود نشان داده و به سادگی می‌توانند از مشکلات دهان و دندان پیشگیری کرده و آنها را از بین ببرند. این شرکت از شرکت‌های موفق و مستقر در پارک علم و فناوری لرستان است.  99/9/17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.