مفاخر و مشاهیر خرم آبادی
سردار شهید مهدی زینالدین فرمانده لشکر 17 علی ابن ابیطالب (ع)
سردار شهید حاج رحیم دلفان فرمانده اطلاعات وعملیات تیپ 57
سردار شهید نعمت اله سعیدی(فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ15 امام حسن (ع)
سردار شهید داریوش مرادی فرمانده اطلاعات و عملیات تیپ 57
سردار قاسم مدهنی فرمانده محور عملیاتی تیپ 57 حضرت ابوالفضل (ع)
حاج احمد مدهنی
سرداری به جا مانده از خیل شهداء که بعد از عمری جهاد و تلاش و زندگی با عزت، بالاخره در کنار همرزمانش آرام گرفت.
وَالسَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولئِک الْمُقَرَّبُونَ
درهجر تو امروز دل غمین است
سوز دل من چه آتشین است
در فراقت سوختند یاران همه
ورد لب داشتند این زمزمه
ای دلاور شیر میدان نبرد
بر لبانت ذکر الله و صمد
فی سبیل الله بود قاموس تو
خاک ایران جملگی ناموس تو
داد فرمان آن امام بی نظیر
آن مجاهد آن خمینی کبیر
جنگ شد اولی’ در صدر امور
جملگی در جبهه ها گشته حضور
شیر ژیان جبهه ها؛ احمد به میدان
یا به فکه یا شلمچه یا ذلیجان
با حضورش در تمام جبهه ها
با صلابت همچو کوه تا مُنتها
تیر و ترکش های دشمن در وجود
ضعف و سستی در وجود او نبود
گر بجویم نامی از یاران او
نام قاسم یا جهان جنگجو
نام حجت آن عزیز خنده رو
نام رحمان سید والا نکو
از علی اکبر شهید و مصطفی
یادی از آن بندلیِ با صفا
آن شهید فکه و نیسان شیب
آن لطیف وآن محمد آن حببب
آن علی راس شیرمردِ جبهه ها
چاچ عباس و توکل مصطفی’
ذکر نعمت آن سعید با وفا
یا سپهدار آن عزیز بی ریا
آن دلاور حاج رحیم زنده دل
حاج فریدونِ شجاعِ شیر دل
نام درویش آن شکارچی شهید
نام روح الله سپهوند شهید
نام ناصر آن عزیز شوخ وشاد
نام کردی تا ابد پاینده باد
نام داریوش و حمید قباد
آن جوان خنده رو بشاش وشاد
گر کنم من یادی از علی رضا
من چه گویم از وقار سبزخدا
گر بجویم نامی از سوری ولد
مادر گیتی نزاید زین به بعد
زاهد شب بودن و شیران جنگ
عرصه را بر دشمنان گَردانده تنگ
نام یاران شهیدش زنده باد
نام نیکش تا ابد پاینده باد
ذکر آنان عاجز است از این قلم
عجز و لابه می کند صاحب قلم
امیرسر لشکر شهید مصطفی پژوهنده
سر لشکر شهید خلبان غلامرضا چاغروند
میرزا حبیب الله والیزاده
میرزا حبیب الله خان والیزاده فرزند محمد صالح معروف به دیوان بیگی در شهر خرم آباد به دنیا آمد.وی برادر حاج سیف الله خان والیزاده و از چهره های مطرح سیاسی لرستان بود . نامبرده در سال 1296 در منطقه ای مشرف به برقعه شاهزاده عبدالله در جنوب خرم آباد به قتل می رسد .
میرزا حبیب الله کمالوند
میرزا حبیب الله فرزند میرزا علی در سال 1245 در خرم آباد متولد گردید وی در دوران جنگ جهانی اول همراه نظام السلطنه و گروه زیادی از ایرانیان به شهر استامبول ترکیه مهاجرت کرد و در این سفر با عارف لرستانی و میر زاده عشقی دو شاعر دوران مشروطیت آشنا می گردد . ایشان در مجلس اول شورای ملی نماینده مردم خرم آباد بود.
میرزا رحیم خان معین السلطنه چاغروند خرم آبادی
میرزا رحیم خان معین السلطنه چاغروند خرم آبادی از بزرگان و حاکم خرم آباد نایب الحکومه ی خرم آباد بود که در شهریور 1304 بهمراه 12 نفر از سران عشایر لرستان توسط سرلشکر حسین خزاعی در بروجرد به دار آویخته شد.
-
حاج محمد احمدی:
وقتی از صنعت چاپ و نشر در استان لرستان صحبت به میان میآید، بدون شک با نام مردی بزرگ عجین شده است. حاج محمد احمدی از چهرههای باسابقه فرهنگی لرستان و خبرنگار قدیمی که متأسفانه در شانزدهم مردادماه و در آستانه روز خبرنگار دار فانی را وداع گفت.احمدی متولد سال 1321 شمسی در شهر خرمآباد بود و تلاش در راه معاش را از کودکی آموخت. بااینکه در جوانی چندین پیشه را تغییر داد باپشتکار و تلاش نهتنها به موفقیتهایی در چاپ و نشر دست یافت بلکه تجربیات خود را به نسلهای بعد انتقال داد و منشأ آثار و برکات فراوانی بود که توانست شاگردان زیادی را تربیت کند.چاپخانه امیرکبیربنا به درخواست محمد احمدی، مهر 1354 مجوز اولین لیتوگرافی و چاپخانه افست خرمآباد صادر شد. به دنبال صدور<کارت صلاحیت> بهوسیله وزارت اطلاعات و جهانگردی، محمد احمدی با سرمایهای در حدود 130 هزار تومان بیدرنگ به همراه هوشنگ رئوف- چاپکار چاپخانه دانش که آن روزگار 13 سال سابقه کار در چاپخانه داشت- برای خرید ماشینآلات راه تهران را در پیش گرفت. هوشنگ رئوف به مدت ده روز در تهران (بولوار الیزابت/کشاورز) زیر نظر جانسون کارشناس شرکت ایران سوئد آموزش افست دید و کارشناسان شرکت برای نصب افست راهی خرمآباد شدند.کلام آخر:پیشکسوتان با فعالیتها، خدمات و زحمات خود اثرگذاریهای بسیاری در جامعه داشتهاند تا وقتیکه زنده هستند قدرشناس آنها باشیم نه زمانی که دیگر نیستند.روحش شاد و یادش گرامی -
کاظم صفرزاده :
کاظم صفرزاده معلم فداکار لرستانی بود که شب دوشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۳ و در باران شدید خرمآباد و لرستان و هنگامی که مشکلی برای یکی از دانشآموزان مرکز شبانهروزی عشایری امام جعفر صادق (ع) منطقهٔ ویسیان به وجود میآید سعی در رساندن وی به بیمارستان مرکز استان میکند که در میانهٔ راه در منطقهٔ شوراب، خودروی آنها گرفتار سیلاب میشود و هر ۴ سرنشین پس از تن سپردن به امواج خروشان در شبی سرد و تاریک، بر اثر خفگی کشته میشوند.
اسامی کشتهشدگان حادثه سیل شوراب خرمآباد در ۲۸ مهرماه ۱۳۹۳:
- کاظم صفرزاده متولد ۱۳۴۸ (معلم فداکار)
- امین رحیمی فرزند رضاعلی متولد ۱۳۷۸ (جسدش صبح روز ۲۹ مهر پیدا شد)
- وحید سپهوند فرزند مرادعلی متولد ۱۳۷۸ (جسدش صبح روز ۳۰ مهر پیدا شد)
- امین قوچی فرزند علی متولد ۱۳۷۷ (جسدش صبح روز ۳۰ مهر پیدا شد
جسد وی بعد از دو هفته و در ۱۲ آبانماه پیدا شد و طی مراسم باشکوهی به خاک سپرده شد.
تجلیل از این معلم فداکار :
علی اصغر فانی وزیر آموزش پرورش وقت با اشاره به فداکاری کاظم صفر زاده گفت: این معلم و همکار گرامی برای نجات جان دانش آموزان خود تلاش نمود و در این مسیر فداکارانه جان خود را ازدست داد.
مظفر افشار
مظفر افشار متولد خرم آباد ، معروف به پدر بلوط ایران و مدیر عامل انجمن طلایهداران طبیعت زاگرس با بیش از سی سال تلاش سخت کوش و شبانه روز برای صیانت و گسترش جنگل های بلوط زاگرس و شهر ثروتمند خرم آباد
مظفر افشار
هوشنگ حجاریان
هوشنگ حجاریان متولد 1320 از خرم آباد است که از ابتدا علاقمند به رشته خیاطی بوده است. وی به مدت 67 سال است که به دوخت این لباسها مشغول می باشد. پوشش محلی زنان و مردان لر بنا به موقعیت جغرافیایی، اقتصادی و شرایط سنی هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. پوشاک زنان جوان لر با پارچه های الوان در رنگها و طرح های شاد با سربندهای زیبا و رنگی می باشد و زنان مسن تر، پارچه هایی به رنگ تیره و طرح های ساده و سربندهای سیاه و سفید می پوشند
. مردان لرستانی هم دارای پوشش ساده ای هستند که در عرف معمولی این دیار به شال و ستره معروف است. اغلب مردم برای دوخت لباسهای محلی به هوشنگ حجاریان مراجعه می کنند تا با طرح های منحصر به فرد، لباس های محلی لری با مدلهای جالب را به آنها عرضه نمایند.
پوران امیری
پوران امیری معلم شاغل در آموزش و پرورش منطقه زاغه (خرم آباد)با ارائه طرح اقدام پژوهی «چگونه توانستم مشکلات عاطفی دانش آموزم را بهبود ببخشم؟» توانست عنوان معلم پژوهنده برتر کشور را در نوزدهمین دوره جشنواره پژوهشی فرهنگیان سراسر کشور به خود اختصاص دهد.
علی جودکی مدیر پژوهشکده تعلیم و تربیت لرستان با اعلام این خبر اظهار داشت:
در بخش انتخاب معلم پژوهنده برتر کشوری از ۱۰۲ طرح رسیده، ۳۲ معلم پژوهنده و در بخش انتخاب پژوهشگران برتر از ۵۲ درخواست ارائه شده از سراسر کشور، ۶ نفر از این افراد بر اساس ضابطههای علمی به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدند.20/9/1395