محوطه گیرچ

زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقه

محوطه گیرچ

محوطه گیرچ ، خرم آباد مرکز استان لرستان شهری با ثروت های بی بدیل خدادادی محشون از پتانسیل ها و ظرفیت های کم نظیر برای صنعت گردشگری است . محوطه گیرچ تنها یکی از صد ها ثروت های خرم آباد است .این اثر ارزشمند در شهرستان خرم آباد، بخش پاپی، دهستان کشور، ۱/۶ کیلومتری شمال غرب روستای خانه چوبی واقع شده است . این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۰۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بخش پاپی از توابع شهرستان خرم آبادمشحون از آبشار ها ، رود خانه ،دره ها ، کوه ها ،وجنگل های بلوط و… است.استان لرستان دارای جاذبه های گردشگری، باستانی و طبیعی بسیاری است .زالزالک در زبان محلی لری (گیرچ) ؛ یکی از میوه های وحشی لرستان و دیگر مناطق زاگرس است که داراى مواد معدنى گوناگون و ویتامین ها می باشد.

سرزمین ایران جزء چند کشور اول جهان با بیشترین پیشینه تاریخ و تمدن در بین تمام کشورهای جهان و از نظر تعداد میراث ثبت شده جهانی در بین کشورهای برتر دنیا قرار گرفته است، در ایران بیش از 30 هزار جاذبه گردشگری، طبیعی و فرهنگی وجود دارد. همچنین بهتر است بدانید ایران، مقام نخست جهان در میان کشورهای جهان از نظر تعداد شهرهای جهانی صنایع دستی را دارا می باشد. با توجه به این که ایران دارای اقلیم های بسیار متنوع آب و هوایی است و به عنوان یکی از امن ترین مقصدهای گردشگری شناخته و معرفی شده است، فرصت بی نظیری برای همه علاقه مندان به صنعت گردشگری در ایران و سراسر دنیا است تا با سفر به ایران و استان لرستان، از این همه جاذبه گردشگری، طبیعی، میراث فرهنگی، صنایع دستی بازدید نمایند.

معرفی درخت زالزالک (گیرچ)

درخت زالزالک( گیرچ در زبان لری ) با نام علمی Crataegus Monogyna و نام انگلیسی Hawthorn از درختان رایج در اروپا، آناتولی و خاورمیانه است. این درخت در شهرهایی از ایران از جمله خراسان شمالی، گیلان، لرستان، اردبیل، قزوین، آذربایجان غربی و شرقی، همدان، قم، اصفهان، خوزستان، فارس، کرمانشاه و… کشت می‌شود.  در این میان، آذربایجان شرقی، بزرگ‌ترین تولیدکننده این میوه در ایران محسوب می‌شود. در گویش‌های مختلف محلی، به این درخت و میوه آن، گیوج، گِویج، تاخوم، دولانه، گیرچ، سیسته، سیسن، بلچ، گوژی و یئمیشان گفته می‌شود.

معرفی درخت زالزالک

این گیاه به صورت درختچه‌هایی با ارتفاع ۱۲ – ۵ متر با شاخه‌های نازک و متراکم می‌روید. بر روی شاخه‌ها خارهایی به طول ۱.۵ – ۱سانتی‌متر وجود دارد که این درختچه را برای ایجاد حصار و پرچین به گزینه مناسبی تبدیل می‌کند.

تنه درخت دارای پوسته‌ای قهوه‌ای رنگ با شکاف‌های نارنجی است که به مرور زمان صاف شده و به رنگ خاکستری در می‌آید. برگ‌های این درخت ۳ تا ۵ لوپ داشته و به شکل تخم‌مرغی، دندانه‌دار، همراه با شیارهای عمیق است و به طول ۴ – ۲ سانتی‌متر می‌روید. سطح روی برگ‌ها به رنگ سبز تیره و سطح زیرین روشن می‌باشد.

گرده‌افشانی درخت زالزالک توسط زنبورهای عسل و سایر حشرات انجام می‌شود. در فصل بهار شکوفه‌های معطر به رنگ سفید به صورت دسته‌های بزرگ و کوچک بر روی شاخه‌ها می‌رویند. گل‌ها به قطر ۱ سانتی‌متر و دارای ۵ گلبرگ با پرچم‌های قرمز می‌باشند. میوه این درخت به فرم کروی با قطر ۲ – ۱ سانتی‌متر و دارای هسته‌هایی در مرکز است و با توجه به گونه آن، در رنگ‌های زرد، سیاه و قرمز دیده می‌شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.