بام خاطره‌ها، مقصدی برای گردشگران در خرم‌آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقه
شهر خرم‌آباد به‌واسطه قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی بسیار ویژه دارای ظرفیت‌های بی‌بدیلی در حوزه گردشگری است، اما با وجود تلاش‌های بسیار زیاد هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های این شهر در جهت توسعه بیش از پیش این دیار استفاده کنیم. به عنوان نمونه پشت بازار به عنوان محله قدیمی شهر خرم‌آباد که مبدأ بسیاری از تحولات شهری و معرف برخی از بزرگان استان بوده است، طی دهه‌های گذشته به دلیل بی‌توجهی شاهد بروز آسیب‌های زیادی در این منطقه هستیم. به همین دلیل بسیاری از ساکنان این محله معتقدند؛ باید مسئولان اقدامات لازم را برای خروج این محله از بن‌بست و شرایط کنونی انجام دهند.
در ماه‌های گذشته مسئولان برنامه‌ریزی‌های متعددی برای توسعه اراضی بالادست این محله در نظر داشته‌اند و حتی این اراضی به نام «بام خاطره‌ها» نامگذاری شده‌ اند. با توجه به زیرساخت‌های ابتدایی موجود در این منطقه و دارا بودن ظرفیت‌های گردشگری، مسئولان شهری و مدیریت ارشد استان تأکیدات ویژه‌ای برای تعیین تکلیف بام‌خاطره‌ها و تبدیل آن به یکی از محورهای گردشگری خرم‌آباد دارند.   به هر حال اکنون چند ماه از وعده مسئولان برای توسعه بیش از پیش بام خاطره‌ها می‌گذرد .باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه زیرساخت‌ها و امکانات برای این منطقه بر اساس وعده‌ها مهیا خواهد شد. امیدواریم در میان‌مدت شاهد توسعه بام خاطره‌ها و تبدیل آن به یک محور گردشگری ویژه باشیم.

البته مسئولان اعلام کرده‌اند که مشاور ذی‌صلاح، طرح جامع بام خاطره‌ها را تهیه کرده و طی هفته‌های آینده اجرایی می شود و شاهد پیشرفت بیش از پیش برنامه‌ها برای ارتقای این محله خواهیم بود. آنها اظهار می‌کنند؛ در 3 سال آینده زیرساخت‌ها و امکانات این مجموعه با کمک دولت و همچنین بخش خصوصی ایجاد خواهد شد.

تبدیل بام به مقصد گردشگری
«شجاع دریکوند» مسئول رسیدگی به امور بام خاطره‌ها می‌گوید: در ماه‌های گذشته با توجه به تأکید مدیریت ارشد استان برای توسعه بیش از پیش محله پشت بازار و همچنین حل‌وفصل مشکلات آن اقدامات مختلفی صورت گرفت. بر همین اساس جلسات مختلفی با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی و همچنین معاون عمرانی استاندار برگزار شد. همچنین بازدیدهای زیادی نیز از بام برای تبدیل به یک محور گردشگری صورت گرفت.
وی عنوان می‌کند: برای انجام اقدامات اساسی با برگزاری مناقصه مشاوری ذی‌صلاح برای تهیه طرح کامل و جامع بام خاطره‌ها انتخاب شد. بر این اساس مقرر شد تا طرحی با در نظر گرفتن تمامی جوانب در حوزه‌های مختلف اعم از تأمین زیرساخت‌ها، توسعه فضای سبز، ایجاد فضاهای مختلف گردشگری و اقامتی و ورزشی تهیه شود.
دریکوند می‌افزاید: این طرح از ابتدا در کارگروه مربوطه مورد بررسی قرار گرفت و شاهد برطرف شدن نقایص و همچنین کمبودهای آن طی بازه‌های زمانی مختلف بودیم. قرار است در روزهای آینده طرح تهیه شده به تصویب رسیده و اقدامات لازم برای اجرایی کردن آن در دستور کار قرار گیرد.
این مسئول عنوان می‌کند: از مهم‌ترین بخش‌های بام خاطره‌ها می‌توان به توسعه فضای سبز، ایجاد هتل 5 ستاره و پارک آبی، احداث مجموعه صخره‌نوردی، تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز به منظور دسترسی به غارهای باستانی موجود در منطقه و ایجاد موزه در غارهای باستانی اشاره کرد.
اعلام آمادگی سرمایه‌گذاران 
دریکوند بیان می‌کند: در فاز اول طرح به دنبال ایجاد زیرساخت‌هایی همچون آب، برق، گاز و آسفالت برای بام خاطره‌ها هستیم. البته بخشی از این اقدامات همچون برق‌رسانی انجام و ‌ مشکلات روشنایی رفع شده است. زیرساخت‌های اولیه بام خاطره‌ها را دستگاه‌های اجرایی تأمین خواهند کرد و برای ایجاد سایر امکانات گردشگری به دنبال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی هستیم.
وی با بیان اینکه امسال امکاناتی همچون فضای سبز، مبلمان، جاده دسترسی مناسب و سایر زیرساخت‌ها احداث خواهند شد، اظهار می‌کند: هتل 5 ستاره این مجموعه نیز باید ظرف مدت زمان معینی احداث شود.

مشاور استاندار می‌گوید: تاکنون چندین سرمایه‌گذار آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در بام خاطره‌ها اعلام کرده‌اند .با تصویب طرح نهایی در روزهای آینده اقدامات لازم را برای انجام مراحل مختلف طرح در دستور کار قرار می گیرد. بی‌شک با تکمیل بام خاطره‌ها شاهد توسعه بیش از پیش پشت بازار و محله‌های قدیمی شهر خرم‌آباد خواهیم بود و این منطقه به یکی از قطب‌های گردشگری خرم‌آباد تبدیل می‌شود.

تلاش برای تأمین زیرساخت‌های بام خاطره‌ها
«یحیی عیدی بیرانوند» شهردار خرم‌آباد هم با بیان اینکه بام خاطره‌ها در مساحتی در حدود 85 هکتار طرح‌ریزی شده است، می‌گوید: 35 هکتار از اراضی این منطقه در گذشته درختکاری شده است. با توجه به اهمیت توسعه زیرساخت‌های گردشگری در خرم‌آباد با تأکیدهای ویژه مدیریت ارشد استان طرح جامعی برای توسعه بام خاطره‌های خرم‌آباد از سوی مشاور ذی‌صلاح تهیه شده و در مراحل آخر تصویب قرار دارد.
وی عنوان می‌کند: بر اساس این طرح کاربری‌های مختلفی همچون مجتمع‌های گردشگری، هتل، زیرساخت ورزشی و توریستی برای بام خاطره‌ها تعریف شده و به دنبال تکمیل زیرساخت‌ها و توسعه آنها هستیم. بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای احداث زیرساخت‌ها و توسعه آنها از محل اعتبارات شهرداری خرم‌آباد و بخش دیگر نیز از سوی استانداری لرستان و سایر دستگاه‌های اجرایی تأمین خواهد شد.
شهردار ادامه می‌دهد: از سوی دیگر برای ایجاد سایر امکانات و زیرساخت‌های گردشگری به دنبال استفاده از ظرفیت بخش خصوصی هستیم . بی‌گمان پس از تصویب طرح جامع بام خاطره‌ها اقدامات لازم برای توسعه این منطقه در دستور کار قرار می‌گیرد. شهر خرم‌آباد برای توسعه نیازمند به ایجاد امکانات گردشگری مختلفی است و توجه ویژه به بام خاطره‌ها می‌تواند کمک زیادی به توسعه گردشگری و همچنین کاهش مشکلات موجود در مناطقی همچون پشت بازار کند.  96/4/21
علی عبداله‌زاده/ همشهری لرستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.