اکوسیستم زاگرس

زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقه

اکوسیستم زاگرس

اکوسیستم زاگرس ، سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست کشور بزرگترین مشکلات کشور در حوزه منابع‌طبیعی و محیط زیست دانست و با بیان اینکه آب و هوا و فرسایش دغدغه همه ماست، تصریح کرد: تازمانیکه تغییر نگرش در محیط زیست ایجاد نشود نمی‌توانیم به توسعه برسیم.

هادی کیادلیری امروز ۲۵ آبان ماه 1403در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، بیان کرد: شاخص تعالی و رشد جامعه به میزان توجه به مسائل محیط زیستی است.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست کشور گفت: اکوسیستم زاگرس در حال نابودی و زوال است و ۵۰ درصد درآمد نفت کشور را باید هزینه کنیم تا حاصل‌خیزی زاگرس برگردد.

وی به ویژگی‌های مدیر کارآمد اشاره و اضافه کرد: مدیر باید مسئولیت پذیر و اخلاق‌مدار باشد و آنان باید براساس ضرورت انتخاب شوند و در قبال مسئولیتی که برعهده می‌گیرند پاسخگو باشند.

کیا دلیری تاکید کرد: مسئولیت محیط زیست و منابع طبیعی باید با رویکرد کنترل آشفتگی‌ها و تخریب‌ها باشد و در این راستا تغییر سبک زندگی یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است.

وی افزود: باید برای بقا و پایداری سرزمین باید به سمت استفاده از انرژی‌های پاک، حفظ تنوع زیستی پیش رویم و به چرخه شیمیایی و کاهش تولید زباله و آلودگی‌ها اهتمام ویژه داشته‌باشیم.

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست کشور با اذعان به اینکه وجود آفات دلیل اولیه از بین رفتن زاگرس نیست بلکه اکوسیستم زاگرس در حال نابودی و زوال است و ضرورت دارد برای این مهم تدابیر ویژه اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد درآمد نفت کشور را باید هزینه کنیم تا حاصلخیزی زاگرس برگردد.

کیا دلیری با بیان اینکه فقر باعث تنش محیط زیست شده و افراد سودجو از طریق همین فقر به اهداف خود می‌رسند و باید برنامه تدوین شده در راستای فقر زدایی باشند، گفت: همچنین اصلاح نظام بهره‌برداری ضروری است و مشارکت مردم در بحث محیط زیست ارتقا داده شود چرا که مردم اندیشه‌ هستند نه ابزار؛ فرهنگ مشارکت مردم در محیط زیست را ارتقا دهیم.

در این مراسم از علی سالاران مدیرکل سابق تجلیل و کامران فرمانپور به عنوان مدیرکل جدید معرفی و منصوب شد.

شهرستان خرم آبادسرزمین ثروت های خدادادی است.این دیار مشحون از رودخانه ها،سراب ها،چشمه ها،تپه ها،کوه ها ،آبشار ها و دریاچه ها است. بیش از یک میلیون درخت بلوط در صدها هکتار ، با انبوهی از جنگل ها  ،پیرامون و اطراف خرم آباد را احاطه نموده اند .از خرم آباد تا الشتر،از خرم آباد تاکوهدشت، از خرم آباد تا رازان، از خرم آباد تا الشتر ، از خرم آباد تانزدیکی های پلدختر و از خرم آباد تا سپید دشت مالامال از جنگل های بلوط خرم آباد است.کلمه بلوط را می‌توان به صورت عمومی در مورد صدها گونه درخت از رده Quercus بکار برد. این رده ، بومی نیمکره شمالی است که شامل گونه‌های برگریز و همیشه سبز می‌باشد که از نواحی سردسیر تا گرمسیری آسیا و آمریکا گسترش دارندبلوط (به انگلیسی: Oak) و با (نام علمی: Quercus)، نام سرده‌ای از درختان خانوادهٔ راشیان و همچنین میوه آنهاست. درختان بلوط عمری طولانی دارند که گاه به دو هزار سال نیز می‌رسد.حدود ۵۰۰ گونهٔ مختلف از درختان بلوط، شناسایی شده‌است و گونه‌های بسیاری از آن در ایران، بومی رشته‌کوه زاگرس هستند

درخت بلوط ، درختی آشنا و تنومند است که برگ‌هایش در زمستان می‌ریزد و طول آن تا چهل متر می‌رسد و شاخ و برگ‌های آن دورا دور تنه‌ درخت را که پوستی صاف و خاکستری رنگ دارد و با گذشت سالیان شکافهایی بر می‌دارد، می‌پوشانند. برگ‌های دوک مانند آن در هر طرف 3 تا 7 لوب دارند و گل‌های شاتوتی در کنار آنها ظاهر می‌شوند. در فصل پاییز گل‌های بارور درخت ماده ، میوه‌های بلوط به رنگ قهوه‌ای مایل به سبز را تولید می‌کنند.

بلوطها درختانی هستند دارای شکل توپر ، حجیم و گسترده با تاجی گنبدی شکل و برگهای موج‌دار در لبه و همچنین میوه‌هایی ایجاد می‌کنند که درون یک محفظه فنجان مانند قرار دارند. بلوط یک بخش اساسی از نواحی روستایی ما در غرب کشور است که به صورت درخت و درختچه وجود دارد. برگهای کنگره‌دار بلوط ممکن است بیضی شکل یا کشیده و باریک باشند و یا در پاییز به ارغوانی روشن بگرایند. این درختان دارای تنه‌ای بزرگ و برگهایی که برای تصفیه هوا و سایه افکنی ارزش بسیاری دارند و البته مناسب برای خاکهای کم عمق نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.