لاستیک‌سازی خرم‌آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 6 دقیقه

لاستیک‌سازی خرم‌آباد، به گزارش لرم به نقل از خبر گزاری ایسنا لرستان ،مدیرکل صمت لرستان   در خصوص کارخانه لاستیک سازی ،شرکت لاستیک‌سازی نیکرو گسترش خرم‌آباد، اظهار کرد: این طرح در شهرک صنعتی شماره سه خرم‌آباد قرار دارد که هم‌اکنون  زمین آن تملک، حصارکشی انجام و بخشی از سالن‌های تولیدی فاز اول احداث شده است.

وی اضافه کرد: لاستیک‌سازی نیکرو گسترش خرم‌آباد یکی از طرح‌های بزرگ لرستان محسوب می‌شود که به دلایل متعددی کار متوقف و موضوع تحریم‌ها سبب شد ورود تکنولوژی که مربوط به اروپا و بخشی از آن چینی بود انجام نشود، قرارداد فی‌مابین صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن در سال ۹۷ نیز علیرغم اینکه در شرف عقد قرارداد بود و وثایق آن را نیز مهیا کرده بودند فسخ شد.

مدیرکل صمت لرستان گفت: هم‌اکنون در حوزه زیرساختی بحث برق‌رسانی، دکل‌های برق از پست کمالوند تا محل سایت احداث شدند.

وی یادآور شد: اخیرا هم با پیگیری‌های استاندار و حضور دکتر صالح معاون صندوق توسعه ملی که ماه‌های گذشته به لرستان سفر کردند قول مساعد در راستای تامین ارز مورد نیاز این طرح دادند.

جعفری عنوان کرد: خوشبختانه بانک ملی طرح را پذیرش کرده تا تسهیلات مورد نیاز را تامین و پرداخت کند.

مدیرکل صمت لرستان تصریح کرد: اختلافی سر موضوع مشارکت وجود داشت که تغییر پیدا کرد و قرار است ۷۵ درصد بانک و ۲۵ درصد سرمایه‌گذاری داشته باشند.

وی گفت: شرکت نیکرو گسترش تصمیم دارد در فاز اول، ۶۰۰ هزار حلقه تولید کند؛ حجم ظرفیت تولید این پروژه ۵۰ هزار تن در سال بوده که شامل انواع لاستیک‌های سبک و سنگین است.

جعفری افزود: هم‌اکنون ۶۰ هکتار زمین در شهرک صنعتی شماره سه خرم‌آباد برای تین پروژه هم تملک شده و انتظار می‌رود مدیران این شرکت با همت و اراده خود در راستای ارائه وثایق مورد نیاز به بانک ملی و هم در به روز رسانی طرح توجیهی، فنی، مالی و اقتصادی و سایر مدارک و مستنداتی که نیاز است به بانک ارائه دهند همکاری کنند.

مدیرکل صمت لرستان تصریح کرد: سازمان صمت نیز پیگیری برای تسریع در ارائه مدارک انجام داده تا این پروژه در مسیر خود قرار گیرد و در فاز اولیه و اجرایی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: هنوز برنامه‌زمان بندی برای اجرای فاز اول این پروژه از سوی سرمایه‌گذار به سازمان صمت اعلام نکردند.

جعفری بیان کرد: مجریان برای فاز اول که ۶۰۰ هزار حلقه لاستیک است ارزی نیاز ندارند و همه آن را با ماشین‌آلات داخلی انجام خواهند داد و بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان حجم سرمایه‌گذاری آن است.

مدیرکل صمت لرستان اظهار کرد: تامین تسهیلات این کارخانه از بانک ملی و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی است که می‌طلبد سرمایه‌گذاران نسبت به تکمیل پرونده و ارائه وثایق و سایر موارد اقدام کنند تا هرچه زودتر منجر به عقد قرارداد و زمینه پرداخت تسهیلات و گشایش LC و سایر موارد فراهم شود.

وی در ادامه گفت: تامین آب این کارخانه قرار شد که طی یک خط انتقال از شهر خرم‌آباد به شهرک صنعتی به صورت اشتراکی انجام شود. بحث آبرسانی در حال حاضر متوقف شده و نیاز به پیگیری‌هایی از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی، آب منطقه‌ای لرستان و سازمان مدیریت در راستای تخصیص اعتبار است.

لاستیک‌ سازی خرم آباد یکی از دو پروژه صنعتی بزرگی بود که دکتر روحانی  رئیس‌جمهور در تاریخ 93/3/28 در سفر استانی به خرم آباد، احداث این پروژه را مطرح نمود. اینک پس از گذشت هفت سال یک زمین خالی دستاورد سفر تاریخی دولت تدبیر و امید  در خرم آباد است.حسن روحانی در روز اول سفر خود به لرستان در جمع مردم در ورزشگاه تختی شهر خرم‌آباد و در تشریح برنامه‌های دولت در لرستان اظهار داشت: برای اجرای دو طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت قول داده‌اند که در این استان کار را آغاز کنند و دولت هم با همه وجود حمایت خواهد کرد. کارخانه لاستیک خودرو و کارخانه سنگ‌بری مدرن این دو طرح است که هر دو را این وزارتخانه متقبل شده است.

 امروز که ۴ سال از وعده دولت یازدهم به مردم لرستان برای احداث کارخانه لاستیک‌سازی می‌گذرد، مردم لرستان جز حرف‌ها و بازدیدهای نمایشی هیچ عملیات اجرایی در راستای محقق شدن این وعده ۴ ساله ندیده‌اند؛ طرحی که می‌رود تا به سرنوشت دیگر پروژه‌های صنعتی و عمرانی لرستان دچار شود.

پروژه‌های نیمه‌تمام لرستان که با گذشت چندین سال همچنان بهره‌برداری نشده‌اند، چشم مردم را از اجرایی نشدن پروژه لاستیک‌سازی نیز ترسانده است؛ پروژه‌ای که قرار بود ۳۶ ماهه بهره‌برداری شود همچنان آب و برق ندارد و از زمان کلنگ زنی جز خاک‌برداری زمین پروژه که آن‌هم پیشرفت چندانی ندارد، تقریباً هیچ اقدامی برای اجرایی شدن آن صورت نگرفته است.

 

۲۱ خرداد ماه ۹۳

لاستیک‌سازی وعده دولت یازدهم در نخستین سفر به لرستان

حسن روحانی در ۲۸ خردادماه سال ۹۳ به لرستان به‌عنوان پنجمین مقصد خود سفر کرد و در جریان سفر خود به این استان ۷۹ مصوبه را برای اجرایی شدن در سال‌های ۹۳ و ۹۴ در نظر گرفت.کارخانه لاستیک‌سازی خرم‌آباد یکی از پروژه‌هایی است که در سفر روحانی به لرستان مصوب شد.

هوشنگ بازوند استاندار لرستان نیز در تاریخ ۲ تیرماه ۹۳ طی نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان جزئیات مصوبات سفر روحانی به این استان را تشریح کرد و در سخنانی گفت: ساخت کارخانه لاستیک با ظرفیت ۲۰۰ هزار حلقه توسط شرکت ایدرو یکی از مصوبات سفر هیئت دولت بود، مکاتبه‌های ساخت این کارخانه انجام‌شده است اما هنوز مشخص نیست که مکان این کارخانه در کدام شهرستان باشد و ما هم هیچ اصراری بر مکان این کارخانه نداریم و مطیع نظر کارشناسی هستیم.

پس‌ازآن بررسی‌های کارشناسی برای مشخص شدن مکان احداث کارخانه لاستیک‌سازی صورت گرفت و محمد چگنی معاون برنامه‌ریزی وقت استانداری لرستان در تاریخ ۱۱ شهریورماه سال ۹۳ اعلام کرد که ۲ مکان برای احداث این پروژه پیش‌بینی‌شده است و سرمایه‌گذار می‌تواند هر یک از این دو مکان را انتخاب کند، چگنی همچنین از آمادگی شهرک صنعتی شماره ۳ خرم‌آباد برای استقرار کارخانه لاستیک‌سازی خبر داد.

وی عنوان کرد: نخستین محلی که برای احداث این واحد صنعتی پیشنهاد شده یک قطعه زمین از محل منابع ملی در اطراف شهر خرم‌آباد است که هم به کمربندی خرم‌آباد نزدیک بوده و هم فاصله کمی با فرودگاه و پروژه راه‌آهن خرم‌آباد دارد.

وی بیان داشت: این زمین ۱۲۲ هکتار وسعت دارد و چون مسطح بوده هزینه‌های کمتری برای تسطیح این زمین نیاز است.

* موانع موجود در پروژه لاستیک‌سازی برطرف شود

استاندار لرستان در خصوص پروژه لاستیک‌سازی اظهار داشت: پروژه لاستیک‌سازی یکی از محدود پروژه‌هایی است که مجوز آن برای سرمایه‌گذاری در جهت ایجاد اشتغال در دولت تدبیر داده شد.

سید موسی خادمی ادامه داد: مشکل بیکاری جوانان در لرستان یکی از مشکلاتی است که باید برطرف شود و پروژه لاستیک‌سازی می‌تواند در این راستا اقدام مناسبی باشد.

وی افزود: لازم است تا موانع موجود بر سر راه این صنعت رفع شود تا با بهره‌برداری از آن بخشی از مشکلات استان در خصوص ایجاد اشتغال برطرف شود.

استاندار لرستان گفت: در حال حاضر نیز مشکلات منابع ارزی این پروژه تا حدود زیادی برطرف شده است اما مشکلات و اختلاف‌نظرهایی با بانک دارد.

خادمی گفت: رفع این مشکلات از طرف بانک ملی و همچنین بانک صنعت، معدن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: با بهره‌برداری از پروژه لاستیک‌سازی و چند پروژه دیگر در استان حدود پنج هزار فرصت شغلی به‌ صورت مستقیم ایجاد می‌شود لذا باید برطرف کردن مشکلات این پروژه‌ها را در دستور کار قرار دهیم‌.   96/8/11

کارخانه لاستیک سازی خرم آباد در جریان اولین سفر دکتر روحانی به استان لرستان مورد تصویب قرار گرفت . مقرر گردید این پروژه زیر ساختی با مشارکت بخش خصوصی و دولت به بهره برداری برسد تا بخشی از پروژه جبرانی محرومیت خرم آباد باشد.

از این کارخانه که در شهرک صنعتی شماره ۳ خرم‌آباد قرار دارد به‌عنوان پروژه‌ای یاد می‌شد که در صورت بهره‌برداری، بیش از یک‌هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند و قرار بود بهمن ۹۷ به بهره‌برداری برسد اما در حال حاضر که فقط روی کاغذ می‌تواند به بهره‌برداری برسد.

محمد شریعتمداری که در زمان کلنگ‌زنی معاون اجرایی رئیس جمهور بود، سپس وزیر صنعت شد و در حال حاضر نیز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و بارها قول رفع مشکلات این پروژه را داده اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداده است.

شریعتمداری اسفند ۹۷ نیز در جریان سفر خود به لرستان در خصوص این پروژه گفت: در وزارت تعاون هم دنبال کارخانه لاستیکسازی خرم‌آباد خواهم بود که البته از مسئولیت‌های شرکت ایمیدرو با مشارکت بخش خصوصی است.

احداث کارخانه لاستیک‌سازی خرم‌آباد جزو مصوبات سفر هیأت دولت یازدهم به لرستان در خرداد ۹۳ بود

لاستیک سازی خرم آباد، طرحی ۸ ساله با کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت

بهمن جعفری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان روز چهارشنبه(1401/11/19) در نشست با خبرنگاران افزود: در حال حاضر تنها کارخانه پارسیلون متعلق به دولت و پیگیری های انجام شده برای تعیین تکلیف و احیای انها بسیار نتیجه بخش بوده است.

رییس صمت لرستان در خصوص لاستیک سازی خرم آباد نیز گفت: این طرح سال ۹۴ کلنگ زنی شده است و اکنون کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت دارد بنابراین ما در حال حاضر وارث عملکرد گذشتگان هستیم.

جعفری افزود: جلساتی با ایمیدرو برگزار و مقرر شد به همراه سرمایه گذار نسبت به اجرای فاز اول اقدام کنند به این صورت که ۵۳۰ میلیارد تومان تامین و ۱۳۰ میلیارد تومان هم تسهیلات دریافت کنند تا مرحله اول عملیاتی شود.

وی با تاکید بر اینکه این طرح جزو اولویت های دولت است بیان کرد: باتوجه به واردات لاستیک، توجیه فن و کارشناسی قابل قبولی دارد اما باید منابع مالی تامین شود و بانک ها همکاری کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته، آب منطقه ای و سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان قول مساعد داده اند نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز زیرساخت ها برای آبرسانی به شهرک صنعتی شماره سه و طرح لاستیک سازی خرم آباد در بودجه ۱۴۰۲ اقدام کنند.1401/11/19

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.