شهید قاسم مدهنی، فرمانده محور عملیاتی تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) استان لرستان ۲۷ خردادماه سال ۱۳۶۷ در ارتفاعات قمیش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
وی در سال ۱۳۴۱ در خانوادهای مستضعف و اصیل در روستای چشمهعلی واقع در بخش پاپی منطقه عشایری در شهرستان خرمآباد دیده به جهان گشود، چون روستای زادگاهش فاقد دبستان بود وی را به مدرسه یکی از روستاهای مجاور موسوم به کنکبود فرستادند، تحصیلات ابتدایی خود را در این روستا گذراند، ولی از آنجاییکه این روستا نیز فاقد امکانات آموزشی بالاتر بود، در نتیجه پدرش او را برای ادامه تحصیل به شهرستان خرمآباد فرستاد.
با پشت سر گذاشتن مقطع راهنمایی، مرحله متوسطه را در دبیرستان آیتالله طالقانی خرمآباد، ادامه داد. این زمان مقارن با پیروزی و سالهای اول انقلاب اسلامی بود، وی از طریق انجمن اسلامی دبیرستان تلاش پیگیر خود را جهت گسترش ارزشهای اسلامی آغاز کرد.
در سال ۱۳۶۰ با علاقهای هرچه تمامتر به عضویت سپاه پاسداران اسلامی خرمآباد درآمد و تلاش بیوقفه خود را در راستای اهداف عالی اسلام ناب محمدی(ص) و رهبری ولیفقیه بهصورت بسیار فعال و خستگیناپذیر دنبال کرد.
وی با علاقه زیادی که به دفاع از انقلاب داشت، بلافاصله بهصورت داوطلبانه راهی جبهههای نور علیه ظلمت شد و در عملیات طریقالقدس توانستند با استعانت از عنایات خداوند متعال و بهرهگیری از نیروهای اسلام، شهر بستان را از لوث وجود بعثیان عراق پاک کنند. بعد از آن پیروزی بزرگ و سرکوبی دشمن در آن منطقه، لیاقت و شایستگی قابل توجه و تحسین برانگیز او باعث شد که مسئولان با مشاهده خصوصیات بارز و کارایی چشمگیر، درصدد برآیند تا به تناسب شرایط، مسئولیتهایی را به وی واگذار کنند، که از جمله آنها میتوان به مسئولیت یگان حفاظت سپاه ناحیه لرستان، مسئول اطلاعات و عملیات تیپ مستقل ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع)، مسئول محور عملیاتی والفجر۶ تنگه چرابه، مسئول طرح و عملیات یگان قائم در عملیات گمو و مسئول محور عملیاتی تیپ ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) اشاره کرد.
شرکت در عملیاتهای والفجر مقدماتی، یک، هشت و ۱۰، عملیات بیتالقدس در آزادسازی شهر خرمشهر، عملیاتهای خیبر و بدر، عملیات کربلای ۴ و۵ در منطقه عمومی شلمچه، عملیات بیتالمقدس ۲ در منطقه عمومی ماوت، عملیات طریقالقدس و آزادسازی شهر بستان و …، از جمله عملیاتهایی است که این شهد بزرگوار در آنها شرکت داشته است.
سرانجام این فرمانده دلاور پساز فداکاریها و ایثارگریهای بیدریغ در بیستوهفتمین روز از خردادماه سال ۱۳۶۷ در ارتفاعات «قمیش» به فیض شهادت نائل آمد و همانند شهدای کربلا، تربت پاک میدان خون و شهادت را جایگاه عروج خود ساخت.
در فرازی از شهید مدهنی میخوانیم؛ من از جهاد خود دو هدف دارم؛ اول جهاد در راه خدا و پیروزی اسلام بر کفر و دوم شهادت در راه خدا.
پروردگارا؛ از آنکه مرا سعادت آن بخشیدی که در راهت قدم بردارم و برای تو، به جهد و تلاش دست زنم هزاران بار سپاست میگویم. ای دانای بخشنده تو مرا از لجنزار دنیا به بهشت ابدی که در نبرد حق علیه باطل است، هدایت کردی، تو مرا توفیق آن دادی که خویشتن را درک کنم پی برم که برای چه مرا آفریدهای و آنگاه سعادتم بخشیدی که از میان راههای موجود در زندگیم، شاهراه ایثار حسین گونه بودن را بپذیرم.
ای خدا سپاست میگویم از آنکه نور عشقت را در قلب من تاباندی و این قلب سرد را با نور عشق فروزانت روشن گرداندی، قلب پر تلاطم مرا با یادت آرامش بخشیدی که بهدرستی (الا بذکر الله تطمئن القلوب).