“آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک برای ثبت جهانی

زمان مطالعه این مطلب تنها: 2 دقیقه

 

جلسه شورای سیاست‌گذاری ثبت و حریم، با حضور دکتر زهرا احمدی پور، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور و دیگر اعضای این شورا پیش از ظهر امروز در محل این سازمان برگزار شد.
 به نقل از میراث آریا، در این جلسه موضوع آزادسازی قلعه “فلک‌الافلاک” خرم‌آباد و رفع موانع برای ثبت جهانی این قلعه تاریخی در حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بررسی شد.
در ابتدای این جلسه محمد حسن طالبیان با ارائه گزارشی در خصوص آخرین اقدامات برای آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک و آماده‌سازی این قلعه تاریخی برای ثبت جهانی آن گفت: در این خصوص اقدامات مناسبی صورت گرفته و با همراهی استانداری لرستان در حال رفع مشکلات و موانع پیش روی ثبت جهانی این قلعه تاریخی هستیم.
وی گفت: فلک‌الافلاک نامزد بسیار مناسبی برای ثبت جهانی است و موضوع تهیه پرونده این قلعه تاریخی از سال‌ها پیش در دستور کار قرار دارد و مشکلات پیرامون حریم این اثر مانند موضوع جابجایی پادگان نظامی در محدوده قلعه در دست بررسی و اقدام است.
وی افزود: در این جلسه به دنبال رفع موانع پیش روی ثبت این قلعه در لرستان هستیم که با همراهی استانداری لرستان و حمایت ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری امیدواری‌ها برای رفع این موانع افزایش یافته است.
طالبیان با بیان این که ثبت جهانی دو بخش دارد یک بخش ثبت اثر است و بخش دوم برنامه‌ریزی و مدیریت برای حفظ، نگهداری و مرمت اثر، خاطرنشان کرد: ثبت جهانی آثارمی تواند نشاط اجتماعی و نیز توسعه گردشگری و درآمدزایی را در مناطق و استان‌های مختلف به دنبال داشته باشد.
ثبت جهانی آثار نشاط و رضایت عمومی مردم را به دنبال دارد
در این جلسه هم‌چنین دکتر زهرا احمدی پور، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سخنانی با اشاره به اهمیت ثبت جهانی آثار، از قلعه فلک‌الافلاک به عنوان یک قلعه تاریخی ارزشمند نام برد که قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارد.
وی افزود: آزادسازی فلک‌الافلاک اولویت برنامه‌ریزی برای ثبت جهانی این قلعه تاریخی است و مشکلات و موانع پیش روی ثبت این اثر باید مرتفع شود.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید اظهار داشت: ریاست محترم جمهوری نیز در سفر به استان لرستان بر آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک تاکید داشته‌اند.
احمدی پور با بیان اینکه باید موضوعات در این جلسه بررسی و مشکلات و موانع مرتفع شود، افزود: آثار تاریخی به یک اندازه برای ما مهم هستند و استان‌هایی که تا کنون اثر ثبت جهانی نداشته‌اند باید مورد بررسی قرار گیرند و آثاری که در استان‌های مختلف قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را دارند، مشخص شوند.
معاون رئیس جمهوری در پایان تصریح کرد: ثبت جهانی آثار در مناطق مختلف کشور نشاط و رضایت عمومی مردم را به دنبال دارد.
شایان ذکر است در این جلسه هم‌چنین، بررسی و تعیین اولویت آثار پیشنهادی برای ثبت در فهرست‌های میراث جهانی مورد بررسی قرار گرفت و آثار تاریخی ملموس و ناملموس برای ثبت جهانی در حضور دکتر احمدی پور بررسی شد.11/10/95

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.