پادگان ۰۷ خرم آباد
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر ۸۴ خرم آباد گفت: دستور تخریب ۲۸ ابنیه و ساختمانی که در این مجموعه قرار دارند، صادر شده است. امیر خوشکنار با بیان اینکه تخریب این ساختمانها در حال انجام است، تصریح کرد: همچنین ۱۱ ابنیه و ساختمان که جزو ابنیههای تاریخی محسوب میشوند در اختیار میراث فرهنگی قرار میگیرد.
گودرز امیری، معاون عمرانی استانداری لرستان نیز در این رابطه اظهار داشت: در راستای اجرای قانون خروج پادگانها از شهرها، پادگان ۰۷ به دلیل اینکه در وسط شهر خرم آباد قرار داشت بنا شد که از شهر خارج شود.
وی افزود: طرح ۰۷ نیز از طریق کمیسیون ماده پنج استان تأیید و همچنین در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب و ابلاغ شد. معاون عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه بخشی از اراضی که در قالب مسکونی و تجاری در طرح پیشبینی شده به شهرداری اختصاص پیدا کرد، گفت: این اراضی قرار شده که در راستای آزادسازی خیابان انقلاب و حافظ استفاده شود و این امر توسط شهرداری یا باید تهاتر و یا به فروش برسد.
امیری تصریح کرد: همچنین بخش دیگری از پادگان نیز به عنوان فضای سبز پیشبینی شده و بخشی دیگر به عنوان آثار تاریخی بوده که در اختیار میراث فرهنگی قرار میگیرد که باید در راستای بازسازی از آنها گام برداشته شود.
مصوبه اراضی پادگان ۰۷ خرمآباد
موافقت شورای عالی معماری و شهرسازی با تغییر کاربری پادگان 07 خرم آباد
خرم آباد/خبرگزاری صداوسیما/ اجتماعی
شورای عالی معماری و شهرسازی کشور با تغییر کاربری پادگان 07 خرم آباد موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون عمرانی استاندار گفت: بنا بر مصوبه این شورا که به استانداری و شورای برنامه ریزی و توسعه لرستان ابلاغ شده است، با توجه به ویژگی های منحصر به فرد اراضی پادگان 077 و موقعیت جغرافیایی و قرار گیری آن در بستر شهر و دید و منظر قلعه تاریخی فلک الافلاک با کلیات طرح تغییر کاربری اراضی این پادگان موافقت و مقرر شده است اداره کل راه و شهرسازی لرستان ظرف مدت دو ماه برای اصلاح و تکمیل آن اقدام کند.
محمد اصلانی گفت: با هماهنگی ها انجام شده ارتش می تواند با فروش این زمین مقدمات انتقال ساختمان و تجهیزات خود را فراهم کند.
وی افزود: با تغییر کاربری اراضی پادگان 07 مساحت گسترده ای از اراضی مرکز شهر خرم آباد برای ایجاد مراکز گردشگری، تجاری، مسکونی اختصاص خواهد یافت.
پادگان 07 خرم آباد در مرکز شهر خرم آباد و در مجاورت خیابان انقلاب این شهر قرار گرفته و بخشی از ابنیه آن دارای ارزش فرهنگی و تاریخی است.
بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، استانداری ها موظف به پیگیری انتقال پادگان های نظامی به خارج شهر هستند.
پادگان 07 خرمآباد ثبت ملی شد
وزیر راه دستور اجرای ساماندهی رودخانه و انتقال پادگان 07خرمآباد را صادر کرد
در این جلسه دستور وزیر برای دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی راجع به شروع مطالعه و اجرای ساماندهی رودخانه ظرف چهار هفته آتی و طرح موضوع انتقال پادگان صادر شد و به شرکت فرودگاههای کشور نیز برای همکاری در ساخت پایانه جدید و پرواز حجاج از فرودگاه توسط دکتر آخوندی دستور داده شد. 96/1/29
گونه خرید و فروش زمین های پادگان ۰۷ ممنوع است
دکتر زیویار: استانداری لرستان به موضوع خرید و فروش زمین های پادگان ۰۷ ورود می کند و از این تاریخ هر گونه معامله در رابطه با املاک مورد اشاره ممنوع است .
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری لرستان، دکتر زیویار امروز با حضور در مجموعه پادگان ۰۷ خرمآباد از وضعیت این مجموعه بازدید کرد .
استاندار لرستان در جمع خبرنگاران ضمن عرض تسلیت به مناسبت سی و سومین سالروز عروج ملکوتی حضرت امام (ره) با توجه به دغدغهمندی اصحابرسانه و افکار عمومی نسبت به پادگان ۰۷ خرمآباد گفت: این موضوع مدتها است که در بسیاری از جلسات بین کادر مجموعه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری و شهرداری با هدف رفع مشکلات پادگان ۰۷ مطرح است .
دکتر زیویار اظهار داشت: از اقدام رسانههای استان در رابطه با این ملک و انتقال دغدغه شان به دلیل وضعیت بوجود آمده تشکر و قدردانی میکنم.
وی در ادامه افزود: پادگان ۰۷ شامل یک مجموعه پانزده هکتاری است که از سال ۹۲ تا ۹۹ درباره آن تصمیماتی اتخاذ شده است و ۷ هکتار زمین بعلاوه ابنیه تاریخی که در آن قرار دارد در اختیار شهرداری خرم آباد قرار گرفته و نزدیک به ۸ هکتار آن در حال حاضر در اختیار ارتش قرار دارد .
نماینده عالی دولت در استان لرستان تصریح کرد: توافقاتی که تاکنون در رابطه با زمین های متعلق به پادگان ۰۷ صورت گرفته مربوط به تیم مدیریتی قبل است و ارتباطی با تیم مدیریتی فعلی در شهرداری و استانداری ندارد، اما مجموعه همکاران در استانداری، شهرداری و ارتش در این خصوص احساس مسئولیت کرده و پیگیر ساماندهی این پادگان هستند .
دکتر زیویار افزود: امکانات لازم برای توافق در این زمینه وجود دارد تا در قالبی منطقی و صحیح، طرفین وارد مذاکره شده و تصمیم شایستهای راجع به این مجموعه که بخشی از هویت شهر به حساب میآید صورت پذیرد .
وی درباره معامله زمینهای پادگان نیز گفت: هیچ گونه سند حقوقی درباره زمینهای پادگان ۰۷ وجود ندارد و ممکن است توسط بنگاههای غیر رسمی راجع به این موضوع تصمیم گرفته شده باشد که استانداری در این مورد ورود کرده است.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه خرید و فروش زمینهای پادگان ۰۷ از این تاریخ ممنوع است، تاکید کرد: بنگاهها و مشاورین املاک به هیچوجه نسبت به خرید و فروش ملک پادگان از این تاریخ به بعد اقدام نکنند و اگر معاملاتی صورت گرفته به شهرداری اطلاع دهند زیرا توافقات صورت گرفته در رابطه با معامله ملک در این مجموعه به هیچ وجه منجر به صدور سند حقوقی نشده و لازم است که شتابزده عمل نکنند.
🗓 جمعه ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۱
🇮🇷 اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری لرستان
مسئله واگذاری پادگان ۰۷ ارتش خرمآباد به کجا رسید؟
مسئله واگذاری پادگان ۰۷ ارتش خرم آباد چند هفتهای است که واکنشهای مختلف مردمی را در پی داشته و در این میان مسئولان استانی سعی دارند با مذاکره با ارتش نسبت به حل این مسئله اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو، در بحث شهرسازی معمولا سعی بر این است که اماکن نظامی و پادگانها خارج از شهر واقع شود؛ اواخر دوران قاجار و دوران پهلوی اول، ارتش در ایران قدرت بیشتری گرفت و از آن زمان پادگانهای بزرگی در حاشیه شهرهای مختلف تاسیس شد اما روند توسعه شهری در چند دهه اخیر باعث شد عملا این پادگانها از حاشیه شهر به درون بافت شهری وارد شوند و این امر چالشهایی را در برخی از شهرها به وجود آورد که یکی از این موارد مسئله پادگان ۰۷ ارتش خرم آباد بود که در چند هفته اخیر روی زبانها افتاده و پیگیری فعالین محلی و تشکلهای دانشجویی را در پی داشته است.
ماجرا از چند آگهی در فضای مجازی نسبت به فروش چند قطعه زمین از پادگان ۰۷ آغاز شد و بلافاصله این مورد باعث واکنشهای مردمی شد و مطالبه مردم و رسانهها در این بین حفظ بناهای قدیمی این مجموعه بود.
پیگیریهای خبرگزاری دانشجو، درباره علت واگذاری زمینها به این نتیجه رسید که فروش زمین پادگان ۰۷ به دلیل بدهی ارتش به یک پیمانکار بیرجندی بوده است و تهاتر این زمینها در قبال ساخت مجتمع مسکونی برای کارکنان ارتش صورت گرفته و طی اظهارات مسئولین ارتش سرنوشت این زمینها در اختیار پیمانکار است.
پس از موج اعتراضات مردمی در پی این مسئله استاندار لرستان وارد عمل شد و دستور فوری مبنی بر توقف خرید و فروش زمینها را صادر کرد و قول مساعد نسبت به پیگیری بازگرداندن زمینها را داد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان لرستان نیز طی نامهای به امیر موسوی فرمانده کل ارتش با اشاره مسائل اخیر این پادگان عنوان کرد: پادگان ۰۷ شهر خرمآباد مصداق میراث تاریخی است، که با فرهنگ مردمان لرستان و شهر خرمآباد گره خورده است، این پادگان، یادگاری از فرهنگ ایثارگری و به نوعی مدرسه قهرمانانی است که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و دوران ۸ سال دفاع مقدس، جانشان را نثار اسلام و کیان سرزمین شان کردهاند. حال این میراث مردم لرستان، توسط ارتش به علت پرداخت هزینه ساخت منازل مسکونی در شهر بیرجند با پیمانکار سازنده منازل، تهاتر شده است و این تهاتر در شرایطی رقم خورده که دستگاه محلی از جمله شهرداری و استانداری استان لرستان، آمادگی لازم برای پرداخت بدهی ارتش را اعلام نموده و برای مذاکره با پیمانکار خصوصی که زمین پادگان به او واگذار شده اعلام آمادگی کردهاند.
اما با وجود قول مساعد مسئولین محلی نسبت به توقف خرید و فروش و انجام مذاکرات برای گرفتن تصمیم خوب، روز چهارشنبه هفته گذشته ویدیوهایی در شبکههای مجازی از تخریب یکی از دیوارهای پادگان ۰۷ منتشر شد و موج دیگری از اعتراضات را از سوی فعالین مجازی و مردم در پی داشت.
سعید فتوحی، شهردار خرم آباد درباره تخریب یکی از دیوارهای پادگان ۰۷ گفت: متاسفانه دیروز ارتش خرمآباد با دستور ستاد کل ارتش، بدون اطلاع و هماهنگی با شهرداری خرم آباد اقدام به تخریب بخشی از دیوار پادگان ۰۷ کردند؛ نیروهای اجرایی شهرداری فورا در محل حاضر شده و خواستار توقف تخریب شدند، ولی با هماهنگی مسئولین جهت جلوگیری از هر گونه تنش صورتجلسهای تنظیم و تحویل نیروی انتظامی شد.وی افزود: بر اساس مذاکراتی که صورت گرفته مقرر گردید که ارتش هیچ عملیاتی را انجام ندهد تا پیشنهادات شهرداری را مورد بررسی قرار دهد و نتیجه را اعلام کند.شهردار خرمآباد ضمن اظهار امیدواری نسبت به حل مسئله پادگان ۰۷ اظهار کرد: بنده امید زیادی دارم تا با ارتش به توافق برسیم و انشاءالله بحث پادگان ۰۷ ختم بخیر میشود و طی روزها و هفتهای آینده رفت و آمدهای مسئولین استان به تهران و بالعکس جهت حل این مسئله صورت خواهد گرفت.
پس از وقوع این اتفاقات در هفته گذشته شاهرخی، امام جمعه شهر خرمآباد در تریبون نماز جمعه با اشاره به نقش ارتش جمهوری اسلامی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی و لشکر ۸۴ خود را فدای ملت میداند و مردم نیز خود را فدای ارتش، بهترین فرزندان این استان در ارتش جمهوری اسلامی جان خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند و به شهادت رسیدند، از این رو ایجاب میکند که مسئولان استانی شرایطی را فراهم کنند که معوض پادگان ۰۷ ارتش جمهوری اسلامی پرداخت شود و این مکان فرهنگی به عنوان یک میراث ارزشمند برای استان باقی بماند و از تبدیل شدن آن به برجهای ساختمانی خودداری شود.
با توجه به اظهارات مسئولان محلی و امام جمعه خرم آباد و پیگیری مردم، فعالین دانشجویی و رسانههای محلی استان لرستان، این انتظار میرود که مسئله پادگان ۰۷ ارتش، بدون ایجاد حواشی و با مذاکرات بین مسئولین استان و ارتش حل شود.
پادگان ۰۷ مطالبه عمومی
شهردار خرم آباد گفت: پادگان 07 با توجه به اینکه یک سایت تاریخی است و درآینده جهت توسعه و رونق گردشگری شهر اهمیت دارد به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان ؛ سعید فتوحی در جلسه ای که در لشکر ۸۴ ارتش با حضور امیر خوش کنار فرمانده لشکر، فتوحی شهردار خرم آباد،خوشنام پیمانکار بیرجندی ،یونس امرایی نماینده شورای اسلامی شهر ، کرم زاده مدیرکل دفتر فنی استانداری برگزار شده بود، اظهار کرد: قراردادی اعمال ماده 101 شده کاربری و سرانهها مشخص شده و سهم شهرداری و ارتش مشخص شده هرچند توافق نامه جای بحث فراوان دارد و حق شهرداری ضایع شده است.
او افزود: اگر در توافق واگذاری توجه بیشتری از طرف مسئولان وقت انجام می شد این چنین مشکلاتی پیش نمی آمد.
شهردار خرم آباد تصریح کرد: واقعیت این است 7 هکتاری که گفته میشود کامل در اختیار شهرداری نیست و 11 ساختمان میراث فرهنگی به متراژ 5 هزار و 900 متر نیز در این محدوده هستند.
او تاکید کرد: آیندگان در رابطه با ما قضاوت می کنند و اگر خدمتی نکردیم حداقل نباید خیانتی کنیم به همین منظور 11 ساختمان میراث را هم شهرداری علی رغم اینکه وظیفه ای ندارد میتواند نگهداری کند تا تکلیفشان مشخص شود در صورتی که در قرارداد نگهداری آنها پیش بینی نشده است.
فتوحی یادآورشد: پادگان 07 با توجه به اینکه یک سایت تاریخی است و درآینده جهت توسعه و رونق گردشگری شهر اهمیت دارد به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است و تحول بزرگی در شهر و حتی استان ایجاد کند.
او تصریح کرد: در ارتباط با پادگان 07 وظیفه اصلی به عهده میراث فرهنگی و گردشگری است که باید ورود کنند ولی با این وجود شهرداری حاضر است ملکهایی که در سطح شهر در اختیار دارد به صورت قانونی با پیمانکار تهاتر کند و حاضریم در سرانه مسکونی هدفگاهی بالای شصت متری که مربوط به ارتش است از 10 درصد به 15 درصد برسانیم و امتیاز به ارتش بدهیم و سهم شهرداری را نیز از هدفگاه به ارتش بدهیم.
شهردار خرم آباد عنوان کرد: با توجه به اینکه پیمانکار فقط پول نقد میخواهد و تهاتر ملک را قبول نمیکند چون شهرداری املاکی دارد و قطعا باید از طریق مزایده و تشریفات اداری طی شود از پیمانکار فرصت زمانی درخواست کرده ایم که اجازه بدهند این املاک را به فروش برسانیم و متاسفانه پیمانکار یک هفته بیشتر وقت نداده است!
فتوحی گفت : از کلیه مسئولان استانی و دستگاههای مربوطه انتظار داریم به موضوع ورود کنند و شهرداری خرم آباد را یاری کنند که بتوانیم پادگان 07 را به مردم هدیه بدهیم.
شهردار خرم آباد بیان کرد: وضعیت مالی شهرداری خرمآباد در مقایسه با کلان شهرها وضعیت مناسبی ندارد انتظار داریم دستگاه ها به کمک شهرداری بیایند .
او یادآورشد: طی روزهای آینده املاک مشخص شده را برآورد کرده و با قیمت کارشناسی به فروش می رسانیم که بتوانیم با پیمانکار ارتش به توافق برسیم.
فتوحی گفت:ترمینال حافظی حدود 13 هزار و 500 متر مربع که در یکی از مکانهای خوب شهر است و همچنین 10 هزارو 200 متر زمین متعلق به شهرداری در باغ فیض که به عنوان پارکینگ استفاده میشود با پیمانکار تهاتر کنیم برای اینکه سایت 15 هکتاری از شهر خرم آباد گرفته نشود و به مردم عزیز هدیه گردد.1401/4/2
حفاظت از بناها به شهرداری واگذار شد
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان با اشاره به واگذاری حفاظت از بناهای تاریخی پادگان ۰۷ به شهرداری گفت: حداقل ۲۰ جلسه با ارتش و شهرداری برای واگذاری مالکیت آنها به میراث فرهنگی داشتهایم.
سید امین قاسمی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به پادگان ۰۷ خرم آباد با بیان اینکه در رابطه با این قضیه چند مطلب وجود دارد، یکی اینکه سالهاست که این موضوع در شورای عالی شهرسازی مصوب شده است اظهار داشت: مقرر شده که حدود هفت هکتار از این مجموعه تبدیل به فضای سبز شود، شهرداری در محله «اسدآبادی» به دلیل پایین بودن سرانه فضای به شدت دچار مشکل است و مقرر شده که هفت هکتار به سرانه فضای سبز در این منطقه اضافه شود.
وی با بیان اینکه همچنین مقرر شده که ۵۰۰ متر از اراضی تجاری کنار خیابان انقلاب به شهرداری واگذار شود و شهرداری با درآمدش ادامه مسیر را که بخشی از آن پادگان ۰۷ تا سه راه الشتر قدیم و بخش دیگر از تقاطع بیمارستان عشایر تا جلوی مصلا را اجرایی، تملک و خیابان انقلاب را تعریض کند گفت: هر متر از این ۵۰۰ متر، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان ارزش ریالی دارد.
وظیفه حفاظت، مرمت و نگهداری بر عهده مالک حقیقی و حقوقی است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با تاکید بر اینکه علاوه بر این مقرر شده که ارتش با استفاده از سایر فضاها به تکمیل خانهها و منازل سازمانی پرسنل خود اقدام کند، بخشی را هم تجاری داشته باشد، ۱۱ بنای تاریخی ثبت شده را هم باید حفاظت کنند افزود: اینها چند سال است که میگویند میراث فرهنگی باید آنجا نگهبانی بناها را بدهد، ما دیوارها را برداریم.
اخیراً توافقی با شهرداری کردهاند و شهرداری اعلام کرده که دو سال از این بناها حفاظت میکنمقاسمی ادامه داد: ما اعلام کردهایم که بر اساس قانون حفاظت از میراث فرهنگی، وظیفه حفاظت، مرمت و بهره برداری هم شأن اثر بر عهده مالک حقیقی و حقوقی هر بنا است، ارتش خودش باید این حفاظت را داشته باشد، اخیراً توافقی با شهرداری کردهاند و شهرداری اعلام کرده که دو سال از این بناها حفاظت میکنم تا در این مدت ارتش یک نفر را به عنوان سرمایه گذار بر اساس ماده ۲۷، پیدا کند و بناها را به او واگذار کند و نهایتاً بهره برداری هم شأن اثر صورت گیرد.
وی ادامه داد: صورت جلسه هم تنظیم شده و بر همان روند کار را پیش بردهاند، بحثی که پیش آمد این بود که ظاهراً ارتش یک بدهی به پیمانکاری در استان دیگری دارد، تصمیم گرفته شده که بخشی از زمینها با ارزش مسکونی، تجاری و… سهم خود را به این پیمانکار که از او طلب دارد، واگذار کند.
درخواست از ارتش و شهرداری برای واگذاری حفاظت از بناها به میراث فرهنگی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با بیان اینکه ما فقط در عرصه میراثی وظیفه حفاظت و نگهداری داریم که باید الزام کنیم کوچکترین تخطی صورت نگیرد تصریح کرد: در عرصهای که مصوب شورای عالی شهر سازی شده، ما فقط وظیفه داریم که بگوییم در ساخت و سازها ارتفاع رعایت شود، حریم منظری را رعایت کنند، حریم ارتفاعی رعایت شود و به عرصه تاریخی تجاوز نشود، مازاد بر این ما نمیتوانیم دخالت کنیم.
ما در این دو سال حداقل ۲۰ جلسه با شهرداری و ارتش داشتهایم و اعلام کردهایم که حفاظت از این بناها را به ما واگذار کنندقاسمی با اشاره به اینکه ما صورت جلسه کردهایم و این بناها از سوی ارتش به شهرداری تحویل داده شده است، بیان داشت: وظیفه حفاظت بر عهده شهرداری است، بر اساس همین صورت جلسه بعد از دو سال ارتش این بناها را به بخش خصوصی برای حفاظت واگذار میکند.
وی با بیان اینکه چون صورت جلسه شده، از بناها مستند سازی کردهایم، عکس و فیلم گرفتهایم، گفت: شهرداری الان موظف است که حفاظت کند، در وهله دوم ما هیچ اعتباری برای این کار نداریم، قانون هم به ما اجازه این کار را نمیدهد، قانون به صراحت اعلام کرده که وظیفه حفاظت، مرمت، بهره برداری هم شأن اثر در بناهای تاریخی بر عهده مالک حقیقی یا حقوقی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان با تاکید بر اینکه ما در این دو سال حداقل ۲۰ جلسه با شهرداری و ارتش داشتهایم و اعلام کردهایم که حفاظت از این بناها را به ما واگذار کنند گفت: ما میگوئیم برای این کار اعتبار در نظر میگیریم، اما تا زمانی که در ید و تملک دستگاه و شخص دیگری است، ما اجازه اینکه پول دولت را آنجا هزینه کنیم را نداریم و اصلاً به ما پولی نمیدهند.
قاسمی با بیان اینکه ما در این رابطه کلی پیگیری کردهایم، اما به نتیجه نرسیدهایم، گفت: با همه اوصاف ما باز هم پیگیری میکنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: در صورت جلسه نیز نوشتهایم که هر گونه ساخت و ساز باید با رعایت ضوابط میراث فرهنگی، حریم منظری و ضوابط ارتفاعی میراث فرهنگی باشد، در این رابطه نظارت هم میکنیم.1401/4/2