نویسندگان خرم آبادی :
نویسندگان خرم آبادی ، سرزمین کهن خرم آباد دیار فرزانگان و نخبگان ارزشمندی است که در سطح ملی مایه افتخار و سر بلندی هستند . در این نوشته به معرفی و شرح زندگی نامه نویسندگان خرم آباد ی که با خلق آثار علمی ، تاریخی ، اقتصادی ، اخلاقی ، فلسفه ، هنری دارای جایگاه اجتماعی ممتاز هستند می پردازیم.
-
آیت الله حسن طاهری
.سید حسن طاهری خرمآبادی در سال ۱ خرداد ۱۳۱۷ و درسال ۱۶ شهریور ۱۳۹۲) نویسنده، مجتهد، فقیه، عضو مجلس خبرگان رهبری، امام جمعه موقت تهران و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و عضو دوره چهارم فقهای شورای نگهبان بود.
او حاشیه ملاعبدالله را نزد هاشمی رفسنجانی، معالم الاصول و مطول را نزد حسین شبزندهدار جهرمی، لمعه را نزد حسین جزایری و باقری کنی و ستوده، رسائل شیخ انصاری را نزد مکارم شیرازی، حسین شبزندهدار جهرمی، مشکینی و سبحانی فرا گرفت و برای آموختن مکاسب محرمه با سیدعلی محقق داماد به مباحثه پرداخت کتاب بیع را نیز نزد خزعلی فرا گرفت و کفایهالاصول را نیز در محضر عبدالجواد اصفهانی و سلطانی طباطبایی آموخت . برای تحصیل درس خارج، به درس بروجردی و سید روحالله خمینی رفت.طاهری پس از مدتی بیماری، صبح روز شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ در بیمارستان شهید بهشتی قم از دنیا رفت.
تالیفات :
۱ـ رساله فی صله الرحم و قطعیتها
۲ـ رساله فی مقدار المهر
۳ـ مسأله ولایه الفقیه فی کلام الشیخ الانصاری
۴ـ اسلام و مسائل اجتماعی
۵ـ ولایت فقیه و حاکمیت ملت
۶ـ جهاد در قرآن
۷ـ رسالهای در عموم حجیت بینه
۸- پاسخ به شبهات وهابیت
-
سید فرید قاسمی
در سال ۱۳۴۳ در خرمآباد به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در زادگاهش گذراند. قاسمی تحصیلات خود را در تهران ادامه داد و مدرک کارشناسی خود را در رشته کتابداری و اطلاعرسانی اخذ کرده است. علاقه وی به پژوهش در زمینه مطبوعات ایران باعث شد، قاسمی با عنوان برجستهترین صاحبنظر در زمینه تاریخ مطبوعات ایران، شناخته شود. در کارنامه مشاغل مطبوعاتی او سردبیری بیش از 15 نشریه مثلِ فصلنامه رسانه، کتاب هفته، پژوهشنامه مطبوعات ایران، فصلنامه لرستانپژوهی، ایران سال، فصلنامه شقایق به چشم میخورد.
-
علی خاکی صدیق
علی خاکی صدیق در سال ۱۳۴۱ در خرمآباد به دنیا آمد .) معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. وی پیشتر رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و استاد گروه کنترل دانشکده برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی بود.
او در اسفند ۱۳۹۱ به عنوان «استاد برجسته مهندسی ایران» در اولین دورهٔ معرفی این عنوان توسط فرهنگستان علوم دست یافتهاست.
مرتبهٔ علمی او استاد تمام است و دروس کنترل مدرن برای دورهٔ کارشناسی و درسهای کنترل سیستمهای چندمتغیره و کنترل تطبیقی را در دانشگاههای صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران و همچنین چند دانشگاه دیگر در شهر تهران تدریس میکند.علی خاکی صدیق از سال ۱۳۸۲ الی ۱۳۸۶ نیز ریاست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را دارا بودهاست. وی همچنین از تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۹۲ ریاست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را برای بار دوم بر عهده گرفت.
- علی خاکی صدیق مؤلف کتابهای پایهای زیر در مهندسی کنترل میباشد:
- سیستمهای کنترل خطی
- تحلیل و طراحی سیستمهای کنترل چندمتغیره
- اصول کنترل مدرن
- کنترل دیجیتال
- تاریخچه مهندسی کنترل
- ترجمه کتاب ریاضیات مهندسی پیشرفته (مایکل د. گرینبرگ)
- اخلاق مهندسی
بیژن رنجبر
وی در سال ۱۳۴۵ در خرمآبادبه دنیا آمد . استاد تمام رشته بیوفیزیک است. وی در خردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی به ریاست دانشگاه تربیت مدرس منصوب شد تا تاریخ ۱۳۹۳/۴/۳ همچنان ریاست دانشگاه را بر عهده داشت. وی عضو هیئت علمی و استاد تمام دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس است.
-
کتاب (نگارش) یا ترجمه
- بیوفیزیک، انتشارات سنجش تکمیلی
- بیوفیزیک، اندیشه ظهور – دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی – مرکز تحقیقات پروتئومیکس بالینی
- مبانی بیوفیزیک (تألیف- زیرچاپ)، دانشگاه تربیت مدرس
- طیف سنجی دورنگ نمایی دورانی (تألیف – در دست انجام)، دانشگاه تربیت مدرس
- موسیقی حیات: زیستشناسی ماورای ژنوم ( ترجمه – در دست انجام)
-
جبرئیل خرم آبادی
تحفه الفقیر کتاب جبرئیل خرم آبادی که در زمینه خلوت، ذکر، انواع آن و چگونگی تأثیر آنها، و تجلی ، انواع تجلیات در اطوار سبعه قلب است و به شماره192در کتابخانه اونیورسیته و با شماره 1888 در کتابخانه موزه آثار ترک و اسلامی ترکیه نگاهداری می شود، نمونه ای از آن آثار است. تحفه الفقیر اثر جبرئیل خرم آبادی که در قرن هفتم هجری قمری به نگارش درآمده این توفیق را داشت که پس از هفتصد سال به همت نجیب مایل هروی در شبستان عرفان: مجموعه رسائل فارسی از پیران ایران(تهران: گفتار،1369) به چاپ برسد.
- محمد عالیخانی
محمد عالیخانی در سال ۱۳۰۸ در خرمآباد متولد شد.کرد. در سال ۱۳۴۵ موفق به دریافت درجه دکترا در رشته علوم سیاسی گردید.
در همان سال به استخدام وزارت امور خارجه درآمد. او در دوران خدمت خود در وزارت امور خارجه مراتب اداری را به ترتیب طی کرد و به معاونت سرکنسولگری ایران در نیویورک رسید. سپس رایزن یک در سفارت ایران در ایالات متحده شد. او در سال ۱۳۵۵ سرکنسول ایران در حیدرآباد، هند و پس از انقلاب ۱۳۵۷ نیز سفیر ایران در اندونزی شد. .
تالیف
- سیاست خارجی سوریه از سال ۱۹۴۱ تا ۱۹۶۱ (۱۳۴۱)
- دیپلوماسی کشورهای خاورمیانه (۱۳۴۵)
- حقوق اساسی دورههای کارشناسی علوم سیاسی و حقوق قضائی (۱۳۷۳)
- حقوق بینالملل: دورههای کارشناسی علوم سیاسی و حقوق قضایی (۱۳۷۹)
- هویت ملی ایرانیان (۱۳۹۲)
ترجمه
- فضا، زیستگاه آینده بشر، نویسنده آدریان بری (۱۳۶۷)
- معبد طلائی، نویسنده یوکیو میشیما (۱۳۷۲)
- کاندید، اثر ولتر (۱۳۸۲)
-
اسماعیل سرباز:
سرآغاز چاپ آثار خرم آبادی ها، دوره ناصرالدین شاه قاجار است. اسماعیل سرباز از شاعرانی است که در پاره ای از تذکره ها تولدش را خرم آباد و در شماری بروجرد آورده اند. اما همه تذکره نویسان بر این قول اتفاق نظر دارند که»اصلش از خرم آباد فیلی بود«. دیوان شعر سرباز پنج هزار بیت است. مرثیه هایی که او درباره ی اهل بیت(ع) سرود با عنوان اسرارالشهاده در روزگار ناصری سه بار در ایران و یک بار در بمبئی به چاپ رسید.
-
صحبت الله معینی :
صحبت الله معینی چاغروند فرزند میرزا رحیم خان معین السلطنه تولد:1295 خورشیدی خرم آبادپدرش نایب الحکومه ی خرم آباد بود که در شهریور 1304 بهمراه 12 نفر از سران عشایر لرستان توسط سرلشکر حسین خزاعی در بروجرد به دار آویخته شد.ا.سال 1325 خورشیدی دفتر شعری از وی به کوشش عبدالحسین خرمی به چاپ رسید.مجموعه شعری نیز از ایشان با عنوان “مشتاق دیدار” در سال 1380 توسط انتشارات افلاک چاپ شد.کتاب “رویا ” نیز در سال 1388 توسط انتشارات شاپورخواست چاپ شد.استاد معینی اولین انجمن لرستانی های مقیم تهران را قبل از انقلاب درتهران پایه گذاری کرد وتا بعد از انقلاب همچنان باقی بود تا اینکه سال 1378 انجمنی جدید در تهران پا گرفت.از طرف مردم خرم آباد کاندیدای نمایندگی مجلس شد که با داشتن اکثریت آرای مردمی بدلیل مخالفت دولت وقت موفق به عضویت در مجلس شورای ملی نگردید.استاد معینی چاغروند ادیب،شاعر وسیاستمدار لرستانی پس از عمری تلاش در کمال نیکنامی بتاریخ 26 اسفند 1385 در تهران درگذشت.براساس وصیت نامه اش پیکر آنمرحوم به شهر خرم آباد منتقل و در بهشت دوازدهم قبرستان خضر بخاک سپرده شد.
-
علیمحمد ساکیسگوند
مهندس ساکی در سال۱۳۱۴در خرم آباد به دنیا آمدو در سال ۲۲ خرداد ۱۳۷۳، اومحقق و مترجم ایرانی و شهردار خرمآباد بود
او از مرداد ۱۳۵۰ تا دی ۱۳۵۶ سمت شهردار را بر عهده داشت. از جمله کارهایی که او در مدت مدیریتش انجام داد، عبارتند از: احداث مراکز فرهنگی، کتابخانهها، مجتمعهای ورزشی و تربیتی، دگرگون ساختن بافت نامنظم شهر و احداث خیابانهای جدید و عریض، میادین فرهنگی، رفاهی و بوستانها و پارکهای زیبا. دریاچه کیو نیز در دوره شهرداری ساکی ساخته شد. یکی از میدانهای کوچک خرمآباد به نام اوست. آثار مهندس فقید به شرح زیر است :
- جغرافیای تاریخی و تاریخ لرستان
- دو جلد سالنامهٔ دبیرستان بهار
- ترجمهٔ سفرنامههای دوراند، فریا استارک، هنری راولینسن
- تصحیح گلشن مراد و قلاع حشاشین
- کریم خان زند، تاریخ ایران بین سالهای ۱۷۷۹–۱۷۴۷، جان پری، علی محمد ساکی (مترجم)، ناشر: آسونه – ۱۳۸۳
- سفرنامه ویلسون در جنوب غربی ایران، آرنولد تالبوت ویلسون، علی محمد ساکی (مترجم)، ناشر: شاپورخواست
-
پروفسور سکندر امان الهی بهاروند (نویسنده ومحقق)
از محققین و چهرههای شاخص علمی لرستان میباشد که در سال ۱۳۱۶ شمسی به دنیا آمده است. تحصیلات ابتدائی را در زادگاهش منطقه بهاروند و متوسطه را تا اخذ دیپلم علمی در خرمآباد گذراند. سپس به کسوت معلمی درآمد و چند سالی را آموزگار روستاهای مختلف بود و در همان زمان به علت هوش سرشار و علاقه ذاتی زبان انگلیسی را در حد ترجمه و استفاده از کتابهای خارجی فراگرفت و چند صباحی مترجم شرکتهای خارجی بودپس از توفیق در آزمون ورودی دانشگاه به دریافت لیسانس جامعهشناسی موفق و سپس با تلاشی فزاینده جهت ادامه تحصیل عازم کشور آمریکا گردید و پس از چند سال تلاش مداوم موفق به اخذ دکتری گردیده و به ایران بازگشت
باهمکاری خانم لیلی بختیار که از مترجمان خوب کشور است (همسرایشان) ترجمه بعضی سفرنامهها رامدنظرقرارداد که از آنجمله: کتاب دو سفرنامه لرستان تألیف مینورسکی است . کوچنشینی در ایران، قوم لر، و مجموعه مقالات مختلف در مجلات و فصلنامههای کشور از عمده کارهای اوست. او در حال حاضر استاد جامعهشناسی در دانشگاه شیراز بوده و هرچندگاه به عنوان استاد مدعو در دانشگاههای آمریکا مسافرتهای علمی را هم در کنار دیگر کارهای تحقیقاتی خود دارد.
-
-
عزیز الله کشاورز
-
استاد عزیز الله کشاورز داستاننویس مطرح لرستانی 50 سال در حوزه ادبیات داستانی لرستان قلمفرسایی کرد در تاریخ زنوز11/10/95 در سن 66 سالگی جان به جانآفرین تسلیم کرد.عزیز کشاورز از دوران دبستان نوشتن را آغاز کرد. او در دوران نوجوانی مطالب مختلف هنری را تولید و درر مجلات سینمایی آن دوران همانند «فیلم و هنر» و «ستاره سینما» به چاپ رسانید؛ در کنار این کار خلاصهنویسی رمانها و داستانهای مختلف را در همین دوران انجام داد. استاد کشاورز این کار را تا سال 1350 ادامه داد تا اینکه اولین کتابش را در سال 1354 منتشر کرد.
-
فیروز زنوزی جلالی
زنوزی جلالی متولد ۱۳۲۹ خرمآباد است که آثار متعددی در حوزه ادبیات داستانی در کارنامه خود دارد. او همچنین داوری جوایزی چون جلال آل احمد و پروین اعتصامی را بر عهده داشته است.نویسنده رمان «مخلوق» از زمستان سال ۹۴ با سرطان ریه دست به گریبان است و بارها دوره شیمیدرمانی و رادیوتراپی را پشت سر گذاشته است. او سال گذشته و در خلال بیماری، رمان «برج ۱۱۰» خود را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی کرد. استاد زنوزی در تاریخ 96/2/5 در گذشت ، روحش شاد . -
ایرج کاظمی
من متولد 1321 هستم، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در خرم آباد به پایان بردم، و سال 1343 با درجه ی لیسانس از دانشگاه تهران فارغ التحصیل رشته ی ادبیات فارسی شدم، و سپس به عنوان افسر وظیفه در پایگاه هوایی دزفول خدمت سربازی خود را به پایان بردم، و مدت کوتاهی نیز به عنوان بخشدار گرمسار انجام وظیفه نمودم تا اینکه به تقاضای دوستان سال 45به عنوان دبیر وارد آموزش و پرورش شدم، و در کنار آن کار تحقیق و پژوهش را با انتشار سالنامه ی «دانشسرای مقدماتی» آغاز نمودم، و بعدها با تأسیس رادیو خرم آباد در روزهای جمعه به اتفاق مرحوم «اسفندیارآ غضبادنفری امرایی» برنامه ای را در رادیو داشتیم، بعدها در پست های رئیس آموزش و پرورش الیگودرز، استاد مراکز تربیت معلم، استاد دانشگاه لرستان و بعدها استاد دانشگاه های آزاد خرم آباد و بروجرد مشغول به خدمت بوده ام، و سال 1366 نیز مقطع دکتری ادبیات فارسی را تا مرحله ارائه رساله پیش بردم که متأسفانه بنا به دلایلی که مجال ذکر آنها نیست، نیمه تمام رها شد؛ این روزها نیز مشغول تألیف کتاب «دلفان در گذر تاریخ» را در ده جلد هستم.محقق و پژوهشگر لرستانی در سن 76 سالگی به علت عارضه قلبی در تاریخ 196/11/11 در بیمارستان رحیمی خرم آباد در گذشت .
-
احمد بیرانوند
شاعر و نویسنده زادهٔ خرمآباد و فارغالتحصیل رشته مهندسی پزشکی است. وی در زمینههای شعر، داستان و نقد ادبی فعالیت داشته و کتب و مقالات وی در این باره هستند.
در سال ۱۳۸۴ اولین مجموعه شعر خود را با عنوان اشراق در بی شمسی توسط نشر مینا منتشر کرد. بین سالهای ۸۴ و ۸۹ به پژوهش در زمینهٔ متون کهن و نثرشناسی مدرن و از طرفی به بررسی جریانهای شعر پس از نیما پرداخت. ماحصل این پژوهشها چاپ کتاب شرح حاشیه در تحلیل جریانهای شعری پس از نیما و انتشار کتاب دو زبانهٔ ناگفتههای جبرئیل در تلفیق نثر مدرن و متون شطحی بود. کتاب شرح حاشیه توسط نشر روزگار منتشر شد که در بعضی از دانشگاههای کشور تدریس و به عنوان منبع تکمیلی کارشناسی ارشد استفاده میشود. کتاب ناگفتههای جبرئیل هم به صورت دو زبانه با ترجمهٔ آتوسا رحمتی در سوئد منتشر شد و در ایران هم برای چاپ در نشر روزگار بعد از مدتی ممنوعالچاپ اعلام شد. احمد بیرانوند در زمینهٔ ادبیات داستانی نیز پژوهشهایی دارد که «مانیفست داستان عبور» او از این جمله میباشد که در آن به پیشنهاد نوع جدیدی از داستان میپردازد. وی مدتی در کارگاه داستاننویسی با دوستان خود به تألیف داستانهایی در دنیای حیوانات پرداخت که در دست انتشار میباشد. ساختن متد علمی برای فتو شعر به همراه مریم احسانی، در مجله رودکی و همینطور پیگیری شعرهای «بدنی» از سرفصلهای پژوهشی و کاری اوست. داوری جشنوارههای شعر و داستان، مقالات پیرامون نقش پدیدارشناسی در داستان، سمبلشناسی و.. و نمایشنامهنویسی نیز در کارنامه ییرانوند دیده میشود. وی اکنون دبیر سایت ادبی «آوانگاردها» میباشد که در آنجا به پیگیری حرکتهای پیشروی ادبیات معاصر میپردازد.
-
حمید ایزدپناه
در ۲۶ آبان ۱۳۱۱ در خرمآباد متولد شد. دوره دبستان و دبیرستان را در همان شهر گذرانید و در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دانشنامه لیسانس از دانشگاه تهران شد. او پس از سالها تدریس در دبستان و دبیرستانهای خرمآباد به وزارت فرهنگ و هنر منتقل شد و برای تشکیل فرهنگ و هنر مرکز لرستان مأمور گردید. او با کمک تنی چند از علاقهمندان موسیقی به گردآوری موسیقی بومی لرستان پرداخت. در سال ۱۳۴۶ از سوی انجمن آثار ملی دعوت به همکاری شد تا دربارهٔ آثار باستانی لرستان به پژوهش بپردازد که حاصل آن اثری به همین نام شد. او در ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ در پاریس درگذشت
ایزدپناه با نوشتن کتاب «فرهنگ لری» در حفظ زبانهای اوستایی و پارسی باستان که زادگاهشان جنوب غرب ایران و در میان جغرافیای مردم لر است کوشید. بررسی اشیای باستانی به دست آمده در لرستان توسط ایزدپناه و سایر پژوهشگران نشان داد که به موازات ابزار نبرد که بهترین سلاح و ابزار جنگی زمان خود بوده است، پیکره های مذهبی،وسایل کشاورزی و زیورآلات بانوان همچون دستبند و کمر بند ، حلقه ها، گردنبند و آیینه و سنجاق های کوچک و بزرگ ،حتی سنجاق قفلی و … در میان اشیاء مفرغی لرستان وجود دارد که نشان از روح تمدن و زندگی وحس زیبایی شناختی در میان مردمان ایران و لرستان در هزاره های پیش است. …وی برای دسترسی به اسناد و ثبت فرهنگ ها و آثار مردم لر با وسیله شخصی به همه جا سفر میکرد ثبت و ضبط تخته چوبهای شناسنامه گنبد خلیل اکبر در پلدختر،از نمونه کارهای ارزشمند وی است.
-
علی دریکوندی
معروف به گونگادین نویسنده رمان مشهور” برای گونگادین بهشت نیست”. علی میر دریکوندی از نویسندگان لرستانی است که در روستای داداباد متولد گردید . که او دو کتاب 1_برای گونگادین بهشت نیست و 2 _نور افکن وسربازان وافسران فرانسوی را به زبان انگلیسی نوشته در حالی که به مدرسه یا مکتب نرفته و سوادی نداشته و بعد با تلاش خود خواندن و نوشتن را فرا میگیرد
-
نصرالله میر
زندهیاد حاج نصرتالله میر معروف به حاجی میر فرزند مرحوم میر نوروزی، سال ۱۳۱۱ در محلهی پشتبازار خرمآباد دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش به پایان رسانید و حضور فعال خود در عرصههای فرهنگی، اجتماعی را با اشتغال به تدریس و مدیریت در حیطههای آموزش و پرورش لرستان آغاز کرد. او که خود پرورشیافتهی فرهنگ و تمدن لرستان بود، مجدانه گام در راهی نهاد که فرجامش نیکنامی و ثمرهاش نقشآفرینی صدها اندیشمند در عرصههای توسعهی استان و میهن عزیزمان است. کتاب «تاریخ پانصد ساله لرستان»(506 تا 1006 ق) تلاش او در ثبت صادقانه و بدون تحریف وقایع لرستان است که با وجود تکمیل و تدوین، دست اجل مهلت رؤیت به این بزرگمرد را نداد و ایشان در دهم اردیبهشت هزارو سیصدو هشتادو هفت دار فانی را وداع گفت و کتاب، چند ماه پس از وفاتش، به همت فرزند خلف وی روانهی بازار کتب کشور شد. بایداذعان داشت که زندگی متعهدانه و نقش مؤثرحاجی میردر ایجادبسط و همدلی اقشار و ایلات مختلف لرستان(به خصوص طوایف بالاگریوه)، بخشی از تاریخ این قوم و خطه را رقم زد. وی از نخستین کسانی بود که اواخر دهه ۴۰ به دنبال پیدا کردن ورثهی «علی میردریکوند» نویسنده کتاب معروف «بهشت برای گونگادین نیست»، راهی نواحی کُرکی، مُنگره و قیلاب شد تا جایزه ویژه را به آنان اهدا نم
-
علیرضا فرزین
علیرضا فرزین (متولد۱۳۳۷ خرمشهر و اهل خرم آباد) عکاس، نویسنده و پژوهشگر در زمینه مردمشناسی است.] وی دانشآموختهٔ رشته مردمشناسی است. علیرضا فرزین عکاسی خبری در زمینه جنگ ] و اجتماع و بهویژه عکاسی هنری با موضوعات مردمشناسی و طبیعت است. او افزونبر فعالیتهای عکاسی و انتشار کتابهای متعدد درباره لرستان، در زمینه پژوهشهای میدانی مردمشناسی نیز پروژههایی را انجام داده است؛ از جمله مردمنگاریهای شهرهای خرمآباد، الشتر و بروجرد و همچنین پژوهشهای مردمشناسی در مورد گورنگارههای لرستان و فنآوریهای سنتی تولید روستایی و عشایری که به صورت کتاب توسط پژوهشکده میراث فرهنگی ایران با عنوان «مشکه و مالار» منتشر گردیدهاند. از دیگر فعالیتهای فرزین میتوان به راهاندازی موزه مردمشناسی خرمآباد (واقع در قلعه فلک الافلاک) اشاره نمود که این پروژه حدود سه سال به طول انجامید و هم اکنون یکی از موزههای مردمشناسی معتبر ایران است
-
کیومرث مسعودی
کیومرث مسعودی جامعهشناس، پژوهشگر شهری، و داستان نویس، متولد سال ۱۳۳۲خرم آباد است. کیومرث مسعودی سالهای دراز است که داستان مینویسد و داستانهایش در جمعهای محفلی خوانده و دست به دست میشود . ” مرگ همین گوشه کنار هاست ” اولین مجموعه داستان اوست که توسط نشر افراز در سال هشتاد و هفت منتشر شده است.این مجموعه داستان جایزه بهترین مجموعه داستان جایزه ادبی ” گام اول ” را در سال هشتاد و هشت از آن خود کرد .در سال هزار سیصد و نود و سه مجموعه داستان ” یک داستان پست مدرن” که شامل چهار داستان بود توسط انتشارات هزاره سوم اندیشه منتشر شد. همچنین مجموعه داستان ” شغال های پوزه خونی ” که تصویری متفاوت از جنگ هشت ساله ایران و عراق را ارائه می داد مجوز چاپ نگرفت. از وی مجموعه داستان کابوسهای سرزمین مادری در دست انتشار است.
-
دکتر کیانوش زهرا کار
دکتر کیانوش زهراکار در سال 1355 در بخش ویسیان از توابع سابق شهرستان خرم آباد و کنونی شهرستان تازه تاسیس چگنی متولد و در سال 1384 مدرک دکتری خود را در رشته مشاوره اخذ نمودند.از ایشان تاکنون 90 عنوان مقاله در مجلات علمی-پژوهشی و سمینارهای علمی داخلی و خارجی و 15 عنوان کتاب (ترجمه و تألیف) منتشر گردیده است.