حسین فرجی

زمان مطالعه این مطلب تنها: 3 دقیقه

حسین فرجیحسین فرجی، خواننده ترانه «باروبارو» و «دایه دایه» درگذشت - Gooya News

عزت الله ( حسین ) فرجی اول بهمن ماه سال 1329 هجری خورشیدی در استان لرستان و شهرستان خرم آباد دیده به جهان گشود . وی در سال 1346 و در حالی که تنها 17 سال سن داشت اولین ترانه ی خود را با نام (( شو سال )) که شعر و آهنگش را هم خودش خلق نموده بود اجرا نمود و در همان سال ترانه ی معروف (( شیپورچی )) را هم که خود حکایتی داشت را با شعر و آهنگی از خود وارد بازار نمود که هواداران زیادی را به خود جلب نمود .از ترانه های به یاد ماندنی استاد فرجی می توان اشاره نمود به شیپورچی ، دایه دایه ، شو سال ، کینه ، مادر ، اخماتو واکن ،مسافر کویت ، مرغ اسیر ، تویی بهارم ، سوزه سوزه ، باز تنگ غروب شد ، آهو خانم ، چقدر قشنگی ، تو اصلا خدا نداری ، مریم و …

فرجی کارمند کشتیرانی و برق، خواننده بی‌سیم خرم‌آباد و رادیو تهران، اجراهای رادیویی و تلویزیونی و صحنه‌ای در داخل و خارج کشور داشته‌است. صدای او را در صفحه‌های آه سرد، قطار و نوار کاست و لوح‌های گل شادی، ستاره، هی نار و سنگ خارا می‌توان شنید.

فرجی به دلیل صدای گرم خود از دوران مدرسه شروع به خواندن ترانه‌های محلی لری کرد و برای یادگیری اصول خوانندگی به تهران آمد و زیر نظر استاد اسماعیل مهرتاش فعالیت کرد..

اولین اجرا

برای نخستین بار در سال ۱۳۴۳ به همتعلی سالم معرفی شد و آهنگ دایه دایه را در رادیو خرم‌آباد اجرا کرد.

فرجی در سال ۱۳۴۶ در سن ۱۷ سالگی نخستین ترانه خود را با نام شوِ سال که ترانه و موسیقی آن را خود وی نوشته بود؛ و در همان سال ترانه معروف شیپورچی را خواند.

آثار هنری

از ترانه‌های خاطره‌انگیز فرجی می‌توان به شیپورچی، دایه دایه، شوِ سال، کینه، مادر، مسافر کویت، مرغ اسیر، تویی بهارم، سُزه سُزه، پاپی سلیمانی، کرمی و کوش‌طلا را برشمرد. برخی از ترانه‌های وی مانند ستاره، سنگ خارا، هی نار و گل شادی آلبوم شد. فرجی بسیاری از آهنگ‌های فارسی را هم به شکل غزل خوانده‌است. آهنگ معروف بارو بارو هم مربوط به ایشان می‌باشد.[۵] فرجی پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ۳ اثر با عناوین گل شادی، سنگ خارا و ایثار را به علاقه‌مندان موسیقی لرستان تقدیم کرد. وی در حدود ۴۰۰ اثر (آهنگ ترانه و غزل) از قبل تا بعد از انقلاب داشتند.

درگذشت

وی در روز ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ در سن ۶۸ سالگی در گذشت و سپس در روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در قطعه ۸۸، ردیف ۱۲۱، شماره ۵۳۲ بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

فرج علیپور، نوازنده کمانچه و و بداهه‌نواز موسیقی مقامی لرستان، خواننده و از چهره‌های سرشناس موسیقی لری روز گذشته، شنبه ۲۹ اردیبهشت ضمن تأیید این خبر گفت: حسین فرجی، ساکن تهران بود. ساعت هشت صبح روز گذشته، جمعه ۲۸ اردیبهشت در پی مراجعه به در منزلش هر چقدر درمی‌زنند، جواب نمی‌دهد، نزدیکی‌های ظهر در را می‌شکنند، وارد خانه می‌شوند و پیکر بی‌جانش را روی تخت می‌بینند که در اثر سکته درگذشته بوده‌است.مراسم تشییع نادر گلچین: تصاویر برگزیده

 

عزت‌الله فرجی معروف به حسین فرجی پیشکسوت موسیقی لرستان و خالق ترانه ماندگار «بارو بارو» صبح امروز شنبه ۲۹ اردیبهشت‌ ماه در سن ۶۸ سالگی به دیار باقی شتافت.

وی یکم بهمن‌ماه سال ۱۳۲۹ در شهر خرم‌آباد دیده به جهان گشود و برای اولین بار در سال ۱۳۴۳ در همکاری با مرحوم همت‌علی سالم آهنگ «دایه‌ دایه» را در رادیو خرم‌آباد اجرا کرد.

«سُزه‌ سُزه»، «پاپی‌ سلیمانی»، «کرمی»، «شوِ سال»، «شیپورچی» و «کوش‌طلا» از معروف ترین آهنگ های مرحوم عزت الله فرجی است.

آهنگ معروف و ماندگار  «بارو بارو» از دیگر ترانه های این هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی لرستان بوده است.

پیکر حسین فرجی در تهران تشییع شد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.