جوجوش خرم آباد
جوجوش خرم آباد، یا زیره جوش حلوای سنتی استان لرستان به ویژه خرم آباد است. این حلوای بسیار مقوی را برای خانمهایی که تازه زایمان می کنند، یا برای شب زفاف عروس خانمها یا بهبود درد قاعدگی درست می کنند تا بدنشان را گرم نگه دارد.
زیره جوش را می توان به عنوان یک غذای خیلی مقوی خصوصا در ماه رمضان میل کرد. چون با خوردن آن تا ساعتهای زیادی گرسنه نمی شوید. پیشنهاد می کنم حتما امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه جوجوش یا زیره جوش
گندم برشته آسیاب شده | نیم کیلو |
ذرت برشته آسیاب شده | نیم کیلو |
رازیانه آسیاب شده | نیم کیلو |
زیره سبز آسیاب شده | ۱۵۰ گرم |
شکر دانه ریز | ۲ کیلو |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن حیوانی | ۱.۵ کیلو |
دستور پخت جوجوش
ابتدا زیره و رازیانه را که باهم آسیاب کرده ایم با شکر دانه ریز و زردچوبه مخلوط می کنیم.زردچوبه به اندازه ای باشد که تمام مواد را زرد رنگ کند نه خیلی کم و نه خیلی زیاد.
روغن را در ظرف مورد نظر بریزید. بعد گندم برشته و ذرت آسیاب شده را با هم مخلوط کرده و به روغن اضافه می کنیم.کمی هم می زنیم. چون ذرت و گندم از قبل برشته شدن، نیازی نیست که در روغن زیاد تفت بخورن در حد مخلوط شدن کافیست.
سپس مخلوط زیره و رازیانه که باهم آسیاب کرده ایم به روغن اضافه می کنیم.بعد از کمی هم زدن و تفت دادن جوجوش یا همون زیره جوش ما آماده است.با گردو، پسته، کنجد و بادام تزیین می کنیم.
روش دیگر تهیه زیره جوش
مواد لازم
آرد گندم بوداده شده سه پیمانه
شکر یک پیمانه
زیره یک قاشق مرباخوری
رازیانه یک قاشق مرباخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
روغن حیوانی به مقدار لازم
طرز تهیه
روغن حیوانی را داغ میکنیم. ابتدا زیره، رازیانه، زردچوبه و دارچین را به روغن افزوده و سپس آرد گندم را کمکم به مواد اضافه میکنیم.
پس از یک دقیقه همزدن، شکر را به آن اضافه کرده و پس از یک بار همزدن، آن را از روی گاز برمی داریم.
در ظرف مورد نظر کشیده و روی آن را با بادام، پسته، گردو و کشمش به دلخواه تزیین میکنیم.
نکات
گندم بو داده را کمی زبرتر از آرد معمولی آسیاب کنید.میتوانید یک قاشق مرباخوری دارچین هم اضافه کنید.
تزیین زیره جوش با مغز بادام و پسته به شکل بته جقه کار زینب بانو