ثبت جهانی دره خرم‌آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 4 دقیقه

ثبت جهانی دره خرم‌آباد

       ثبت جهانی دره خرم‌آباد ، دکتر حسن پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان حسن‌پور با تأکید بر اینکه همان‌طوری که می‌دانید پرونده ثبت جهانی از ابتدا تا انتها یک فرایند دارد و این فرایند پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد، تصریح کرد: در حال حاضر پرونده مربوط به لرستان نیست، بلکه سهمیه کشور ایران به یونسکو رفته و همه مردم کشور ایران چشم‌انتظار هستند که این پرونده به نتیجه برسد.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان محتوای جلسه بررسی ثبت جهانی دره خرم‌آباد در پاریس را تشریح کرد.

به گزارش سایت لرم به نفل از خبر گزاری مهر لرستان دکتر عطا حسن‌پوردر سخنانی با اشاره به نشست ثبت جهانی دره خرم‌آباد در پاریس، اظهار داشت: بعد از اعلام نتیجه ارزیابی، ارزیابان یونسکو به دفتر «ایکوموس»، به دعوت این دفتر در تاریخ سه‌شنبه ششم آذرماه جلسه‌ای در شهر پاریس برگزار شد و از ۵ نفر دعوت کردند که در این نشست حضور پیدا کنند.

پاسخ به سوالات «ایکوموس» در جلسه پاریس

وی ادامه داد: به دلیل عدم صدور ویزا برای سه نفر از جمله بنده، مدیرکل ثبت آثار کشور و همچنین کارشناس، دو نفر توانستند در این نشست به شکل حضوری و ما سه نفر به‌صورت آنلاین در این جلسه توانستیم حضور پیدا کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، ادامه داد: این جلسه با حضور بیش از ۲۰ کشور جهان به‌صورت آنلاین و بیش از ۳۰ نفر به‌صورت حضوری در دفتر ایکوموس برگزار شد، سفیر دائم ایران در یونسکو هم در این نشست حضور داشتند و پاسخگوی همه سوالات اعضای «ایکوموس» بودیم.

حسن‌پور، عنوان کرد: قرار بر این شد که در نهایت سوالات کتبی «ایکوموس» به ما از طریق ایمیل ارسال شود و اواسط اسفند امسال پاسخ به سوالات از طرف ما داده شود.

«ایکوموس» به پرونده ما اشراف کامل داشت

وی با بیان اینکه در نهایت بررسی نهایی پرونده در تیرماه سال آینده کشور بلغارستان خواهد بود، گفت: نحوه سوالات اعضای «ایکوموس» بسیار دقیق بود و اشراف کامل بر روی پرونده ما داشتند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، افزود: بنده و کارشناس و همه اعضای تیم توانستیم با تمام توان به همه سوالات پاسخ بدهیم.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه همان‌طوری که می‌دانید پرونده ثبت جهانی از ابتدا تا انتها یک فرایند دارد و این فرایند پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد، تصریح کرد: در حال حاضر پرونده مربوط به لرستان نیست، بلکه سهمیه کشور ایران به یونسکو رفته و همه مردم کشور ایران چشم‌انتظار هستند که این پرونده به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه ما برای آگاهی‌بخشی به تمام آحاد جامعه در همه سطوح جامعه، نیاز داشتیم به یک جریان‌سازی رسانه‌ای تا بسیج عمومی را به همراه مردم و مسئولان در کنار خود داشته باشیم، بیان داشت: بنابراین دست به انتشار کلیپ‌هایی با مضمون ثبت جهانی و رسانه‌ای با همین عنوان زدیم.

در مقابل ناملایمات پا پس نخواهیم گذاشت

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان، یادآور شد: شاید این موضوع برای اولین‌بار است که بنده مطرح می‌کنم، زمانی که پرونده ما در مرحله اخذ سهمیه و ارسال سهمیه به یونسکو بود با چالش‌های عدیده‌ای کشور مواجه شد، برای عزم عمومی مسئولین ما به جریان‌سازی نیاز داشتیم، به امید الهی بعدازاین پرونده حتماً آثار دیگری را در این فهرست قرار خواهیم داد.

حسن‌پور، ادامه داد: در فهرست موقت ثبت جهانی نیز آثاری وجود دارند که آنها ارسال را خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: بنده به شخصه و تیم همراهم در اداره کل میراث‌فرهنگی و تیم رسانه‌ای تا پای جانمان از این پرونده دفاع خواهیم کرد و هیچگاه در مقابل ناملایمات پا پس نخواهیم گذاشت.

از باستان‌شناسان و معماران برای تحلیل پرونده ثبت جهانی دعوت کردیم

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به برخی انتقادات از روند ثبت جهانی دره خرم‌آباد و این پرونده، گفت: افرادی که امروز در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها انتقاد می‌کنند را همان ابتدا، تک‌به‌تک به مجموعه فلک‌الافلاک دعوت و با آنها ساعت‌ها صحبت کردیم.

حسن‌پور، ادامه داد: به این افراد گفتیم که روش ثبت جهانی ما به این گونه است، آیتم‌ها، ارزش‌های جهانی و معیارها را گفتیم و اعلام کردیم که هنوز پرونده را نبسته‌ایم، به‌رسم ادب، احترام و رعایت اخلاق علمی از شما دعوت کرده‌ایم که نظر بدهید.

وی با بیان اینکه یک جلسه را با باستان‌شناسان استان لرستان و حتی غرب کشور برگزار کردیم، گفت: جلسه بعدی را با معماران برگزار کردیم، تک‌به‌تک هم از همه امضا، فیلم و عکس داریم، به همه معیارها را اعلام کردیم و گفتیم اگر شما چیزی غیر از این بلد هستید و می‌دانید را به من بگویید، جالب این است که هیچ‌کدام از آنها یک کلمه از ما بیشتر نگفتند و همه هم تأیید کردند که معیار از این بهتر نداریم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان با اشاره به معیارهای مدنظر برای ثبت جهانی، گفت: برای اینکه یک اثر بتواند ثبت جهانی شود باید از شش معیار، حداقل یک معیار را کسب کند.

کار پرونده ثبت جهانی خوب پیش می‌رود

حسن‌پور با تأکید بر اینکه دررابطه‌با این معیارهای مدنظر یونسکو برای ثبت جهانی دره خرم‌آباد با این افراد و کارشناسان تحلیل کردیم، رایزنی کردیم و دیدار داشتیم، گفت: هیچ‌کدام از این افراد راضی نبودند ثبت جهانی صورت گیرد و می‌گفتند که ثبت جهانی امکان‌پذیر نیست، الان که ارزیاب یونسکو آمده، نظر مثبت خود را اعلام کرده، همه منتقد شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه اگر اطلاعات مندرج در پرونده ثبت جهانی خرم‌آباد اشتباه بود، هیچ‌وقت یونسکو این پرونده را قبول نمی‌کرد، اگر این اطلاعات پرونده اشتباه بود، ارزیاب یونسکو هیچ‌وقت به استان نمی‌آمد، اگر اطلاعات پرونده اشتباه بود، یونسکو هیچ‌وقت برای ما جلسه برگزار نمی‌کرد، ادامه داد: بنابراین کار ما خوب پیش می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.