زخم پروژههای نیمهکاره بر تَن خرمآباد
زخم پروژه های نیمه کاره بر تن خرم آباد، کارخانهها و پروژهها در انتظار احیا متروکه شدهاند تا وعدههای مسئولان همچنان سرانجامی نداشته باشد.کارخانههایی که در انتظار احیا متروکه شدند
به گزارش لرم و به نقل ازخبرگزاری مهر ،لرستان و به خصوص شهرستان خرم آباد را با نام دیار «پروژه های نیمه کاره» میشناسند، پروژههایی که برخی از آنها با گذشت بیش از دو دهه هنوز طعم بهره برداری را نچشیدهاند.
وضعیت پروژههای نیمهتمام در مرکز لرستان بارها مورد انتقاد قرار گرفته تا جایی که این پروژهها از دغدغهای اقتصادی به معضلی اجتماعی تبدیل شدهاند.
وعده افتتاح فاز اول مجتمع گردشگری مخملکوه
جعفر طولابی فرماندار مرکز لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت برخی پروژههای در دست اجرا در شهرستان خرم آباد، اظهار داشت: فاز اول مجتمع گردشگری مخملکوه در حال حاضر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی، بیان داشت: این پروژه تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
وعدهای برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس
فرماندار مرکز لرستان با اشاره به وضعیت باغ موزه دفاع مقدس لرستان نیز، گفت: موزه دفاع مقدس، یکی از مجموعه ارزشمند فرهنگی محسوب میشود.
طولابی با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تصریح کرد: پیش بینی شده که تا پایان سال و حداکثر تا اوایل سال آینده تکمیل و به بهره برداری برسد.
پارسیلون منطقه آزاد اقتصادی میشود؟
وی به صنایع راکد و تعطیل در مرکز استان اشاره کرد و گفت: احیا این صنایع در قالب ۲۱ پروژه کلیدی و شاخص استان در دستور کار قرار گرفته است.
فرماندار مرکز لرستان با بیان اینکه این پروژههای کلیدی با میانگین حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا هستند، افزود: تا کنون حدود ۸۵۹ میلیارد تومان برای این پروژهها هزینه شده است.
طولابی با اشاره به اینکه یکی از این پروژهها احیای کارخانه پارسیلون است، تصریح کرد: طرح این صنعت، به عنوان منطقه آزاد اقتصادی در دستور کار قرار گرفته است.
وی، عنوان کرد: دو هفته قبل هیئتی از تهران برای بازدید از این کارخانه در استان حضور پیدا کردند تا موضوع ایجاد منطقه اقتصادی را در این کارخانه مورد بررسی قرار دهند.
چرم و پوست، ماشین سازی… در انتظار احیا
فرماندار مرکز لرستان با بیان اینکه همچنین تعدادی واحدهای راکد و تعطیل شده مانند کارخانه چرم و پوست، ماشین سازی، پرس ایران، ژنراتورسازی خرم آباد داریم که اینها در قالب پروژههای کلیدی در دستور کار قرار گرفتهاند، افزود: همچنین مجتمع بزرگ شیلات در بخش پاپی با ظرفیت شش هزار تن را داریم که این پروژه نیز حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
خواب خوش پروژه برجهای دوقلو
طولابی در ادامه به پروژه احداث برجهای دو قلو در خرم آباد اشاره کرد و گفت: این پروژه نیز حدود ۴۰ درصد پیشرفت کاری دارد.
وی، گفت: در رابطه با این پروژه وقفهای در کار ایجاد شد، الان مجدد پیگیری صورت گرفت و در آینده نزدیک احیا و فعال خواهد شد.
فرماندار مرکز لرستان با اشاره به طرح ساماندهی حریم قلعه فلک الافلاک نیز، بیان داشت: این طرح نیز بیش از ۵۰ درصد پیشرفت دارد.
طولابی با بیان اینکه احداث طرح گردشگری مجتمع کشت و صنعت نیز یکی دیگر از پروژههای کلیدی در دستور کار است، افزود: این نیز در دستور کار برای اجرا و تکمیل است.
تکمیل پروژههای سدسازی در هالهای از ابهام
وی با اشاره به پروژههای هتل سازی در مرکز استان، عنوان کرد: هتل «صخره ای»، «بام خرم آباد» و «شاپوری» در دستور کار قرار دارند و قرار است طی ماههای آینده فعال شوند.
فرماندار مرکز لرستان، بیان داشت: همچنین هفت پروژه سدسازی در حوزه کشاورزی در مرکز استان در دستور کار است.
طولابی با بیان اینکه کار مطالعات اولیه این پروژهها انجام شده است، گفت: بخشی از این پروژههای سدسازی مانند «ایوشان»، «مخملکوه»، «کاکارضا» اجرا شده و تکمیل این پروژههای سدسازی در رونق بخش کشاورزی و حوزه تولید شهرستان میتوانند تأثیر گذار باشند.
تکمیل کتابخانه مرکزی در انتظار اعتبار
وی همچنین به پروژه کتابخانه مرکزی خرم آباد اشاره کرد و بیان داشت: این کتابخانه، یکی از پروژههای مهم در شهرستان است و امسال نیز برای این پروژه در شورای برنامه ریزی اعتباری در نظر گرفته شده است.
فرماندار مرکز لرستان، بیان داشت: بنا است که اعتبار تکمیل این کتابخانه نیز پیگیری شود، رایزنیها و پیگیریهایی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی صورت گرفته است.
طولابی، افزود: این پروژه کتابخانه ای نیز حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی، گفت: امیدواریم بتوانیم با اختصاص اعتبارات تکمیلی این پروژه را در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسانیم.
کلاف سردرگم کارخانهای با ۴۶ هزار سهامدار بلاتکلیف
فرماندار مرکز لرستان همچنین به کارخانه سیمان خرم آباد اشاره کرد و گفت: متأسفانه به علت مشکلات و اختلافی که بین سرمایه گذار و بانک عامل در رابطه با این طرح وجود داشت، در اجرای آن وقفه ایجاد شد.
طولابی، عنوان کرد: در این راستا سرمایه گذار این کارخانه از سوی دستگاه قضائی خلع ید شده است.
وی با بیان اینکه بحث جانمایی یکی از مشکلات مربوط به این کارخانه است، بیان داشت: جانمایی این کارخانه از نظر مسائل زیست محیطی مورد اعتراض بود و این عوامل موجب وقفه در اجرای آن شد.
فرماندار مرکز لرستان با اشاره به اینکه جلسات متعددی برای پیگیری این کارخانه از سوی استاندار در تهران برگزار شده است، گفت: قول داده شده که این موانع و مشکلات در آینده نزدیک در این رابطه برطرف شود و بحث جانمایی جدید کارخانه را داشته باشیم.
طولابی، عنوان کرد: امیدواریم کارخانه مجدد با واگذاری به سرمایه گذار جدید، شروع به فعالیت داشته باشد.