برنامه های راهبردی و سند ملی آمایش تا افق 1450 لرستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان با اشاره به ترسیم افق ۱۴۵۰ برای این استان، گفت: اعتبارات ملی پروژههای جهش تولید ابلاغ شده است.
سمانه حسن پور در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به تدوین برنامه آمایش لرستان و شهرستانهای استان، اظهار داشت: همچنین چشم انداز استان در افق ۱۴۰۴ تدوین شده و ذیل آن برنامههای عملیاتی اقتصاد مقاومتی، ۱۲۰ پروژه کلیدی در دو حوزه اقتصادی و عمرانی و ۳۲۰ شاخص توسعه استان پیش بینی شده است.
ترسیم افق ۱۴۵۰ برای لرستان
وی با بیان اینکه در سال ۹۸، ۲۴ پروژه اقتصاد مقاومتی و در سال ۹۹، ۳۴ پروژه اقتصاد مقاومتی در حوزههای عمرانی و اقتصادی استان در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: این پروژهها بستر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی را در استان فراهم میکنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با اشاره به اینکه تلاش این بوده که اعتبارات عمرانی را به سمت حوزه حمل و نقل، آب و پروژههای عمران شهری که جنبه گردشگری و توسعه این حوزه را دارند و برای استان خیلی مهم هستند، سوق دهیم، گفت: پروژههای این حوزهها در قالب اقتصاد مقاومتی طی دو سال تدوین شدهاند.
وی با بیان اینکه بعد از تصویب سند ملی آمایش، بازنگری سند چشم انداز و برنامه آمایش استان را خواهیم داشت، افزود: هدف ما این بوده که با برنامه ریزی لازم افق ۱۴۵۰ استان را ترسیم کنیم.
اجرای هزار میلیارد پروژه جهش تولید
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با تاکید بر استفاده از تیم متخصص و صاحب نظران در این رابطه، عنوان کرد: در این افق ۱۴۵۰، برنامههای راهبردی، اهداف کلان، اهداف بنیادین و راهبردهای اساسی دیده میشود.
حسن پور با اشاره به اینکه چشم انداز آینده استان، باید با توجه به کلان روندهای کشور و جهان، تغییر اقلیم، تغییر جمعیت، تغییر تکنولوژی و… باشد، تصریح کرد: به کمک متخصصان در حوزههای مختلف، اساتید دانشگاهی، شرکتهای دانش بنیان، فعالان بخش خصوصی، دستگاههای اجرایی و… این سند چشم انداز ۱۴۵۰ تهیه میشود.
وی با تاکید بر اینکه این سند چشم انداز باید تا سال ۱۴۰۰ تهیه شود، بیان داشت: همچنین در سال جهش تولید، برنامههای مدنظر در لرستان تهیه و تدوین شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه این برنامه در مرکز تأیید شده است، افزود: در قالب برنامه جهش تولید استان، بالغ بر هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شامل بودجههای ملی، استانی، تسهیلات، سرمایه گذاری و نزدیک به ۴۲۰ هزار دلار نیز سرمایه گذاری ارزی پیش بینی شده است.
ابلاغ اعتبارات ملی جهش تولید به لرستان
حسن پور، ادامه داد: اعتبارات ملی برنامه و پروژههای جهش تولید لرستان با امضای نوبخت معاون رئیس جمهور به استان ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه در قالب برنامههای جهش تولید، ۴۱ پروژه اقتصادی و ۱۵ پروژه عمرانی را برای استان تعریف کردهایم، گفت: این پروژهها، شامل طرحهای بزرگ و مؤثر در استان هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه پروژههای جهش تولید در حوزههای صنعت، کشاورزی، انرژی، عمرانی عمده و… هستند، افزود: این پروژهها یا باید منجر به افزایش تولید شوند و یا اینکه زنجیره ارزش محصولات با آنها تکمیل شود و حتماً تا پایان سال ۹۹ باید به بهره برداری برسند.
حسن پور، بیان داشت: در مجموع ۵۶ پروژه در بین برنامههای جهش تولید استان وجود دارد و امیدواریم با تلاش دستگاههای اجرایی و همت بانکها شاهد اجرای اهداف مدنظر در این رابطه باشیم.
ابلاغ ۹۱۵ میلیارد تومان اعتبار پروژههای سیلاب
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اختصاص هزار میلیارد تومان اعتبارات استانی به لرستان، افزود: مبادله موافقت نامه این اعتبارات یا انجام شده و یا تعداد بسیار کمی از آنها در مرحله نهایی شدن است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با بیان اینکه همچنین ۶۸ پروژه ملی و ملی استانی شده در لرستان داریم که در پیوست شماره یک قانون بودجه قرار دارند و تحت عنوان اعتبارات ملی اجرایی میشوند، تصریح کرد: مجری این پروژهها وزارت خانهها هستند و اعتبار اینها نیز ۵۲۰ میلیارد تومان است.
حسن پور با اشاره به پروژههای سیلاب نیز، بیان داشت: از مجموع سه هزار میلیارد تومان اعتبار این حوزه در سال ۹۸، ۹۱۵ میلیارد تومان آن استانی و عمرانی بود و به استان ابلاغ شد.
وی، تصریح کرد: به جز اعتبارات ردیفهای شهرداریها در این حوزه، تخصیص سایر ردیفها ۱۰۰ درصد بوده است.
بازدید از روند پروژهها و تذکر به مدیران کم کار
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان با تاکید بر پیگیری برای گرفتن سهم استان از اعتبارات شناور و متفرقه وزارتخانهها، بیان داشت: به دستگاهها ابلاغ کردهایم که سهم لرستان را از ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبارات شناور و متفرقه اخذ کنند.
حسن پور، تصریح کرد: در این رابطه تقریباً میانگین پنج درصد از مجموع این اعتبار که حدود ۷۲۵ میلیارد تومان بوده را اعلام میکنیم که دستگاهها برای اخذ آن اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه در شورای برنامه ریزی استان، روند جذب این اعتبارات را رصد میکنیم، گفت: همچنین ۳۷ میلیارد تومان اعتبارات تبصره ۱۹ بوده که به صورت مشارکتی برای استان جذب میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نظارت بر فعالیتهای توسعهای استان، بیان داشت: شش تیم میدانی و یک کارگروه نظارت در این رابطه تشکیل دادهایم.
حسن پور با اشاره به بازدید از پروژههای عمرانی از سوی این تیمهای میدانی، تصریح کرد: سال ۹۸، گزارشهای خوبی را تهیه و به استاندار لرستان، معاون عمرانی استانداری لرستان، حوزه فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، دستگاههای نظارتی استان و… ارائه دادیم.
وی، گفت: در این راستا تذکرات لازم بعد از بازدیدها به صورت کتبی و یا حضوری با دعوت از مدیر دستگاه و تیم آن را دادهایم. 99/6/30