دام پروری

زمان مطالعه این مطلب تنها: 4 دقیقه

دام پروری

مجتمع کشت و صنعت

شرکت کشت و صنعت لرستان در سال 1354 توسط وزارت کشاورزی وقت با نام مجتمع گوشت و با هدف خرید و پرواربندی دام های مازاد عشایر تاسیس و راه اندازی شد و در سال 1366 بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی به بانک ملی واگذار و با نام جدید شرکت کشت و صنعت و دامپروری لرستان فعالیت خود را ادامه داد. این شرکت با رویکردی دانش بنیان، بهره مندی از استعداد های بالفعل و بالقوه استان لرستان را مورد توجه جدی قرار داده و با انجام بررسی های لازم و مطالعات زیر بنایی تخصصی، پروژه های متعددی را در بخش های مختلف کشاورزی، دامپروری و گردشگری مبتنی بر تحلیل و رصد فناوری و بازار با رویکرد بین المللی طرح ریزی نموده و انشاالله با برنامه ریزی دقیق و پشتوانه مردم و مسئولین، در تحقق صنعتی دانش بنیان و رقابت پذیر تلاش خواهد کرد. ما متعهد و مصممیم تا ضمن حفظ و بهبود منابع طبیعی و محیط زیست و رعایت حقوق شهروندان و کارکنان، به سهم خود به کاهش فقر و بیکاری و افزایش تولید و اشتغال کمک کنیم.

کشت و صنعت لرستان با مساحتی بالغ بر ۱۳۰۰ هکتار در ۱۵ کیلومتری جاده خرم‌آباد – اندیمشک احداث شده است

این واحد دارای امکاناتی چون بیش از دو هزار متر مربع کارخانه خوراک دام، چهار دستگاه پمپ برای انتقال آب، پنج ساختمان مسکونی مدیریتی، ۵۰ دستگاه ساختمان مسکونی کارگری، کارگاه تأسیسات قدیم و جدید کارگاه ماشین‌آلات، ۵۰ دستگاه آغل قدیمی، ۱۵۰ دستگاه آغل جدید، ۲۲ دستگاه سیلوی استوانه‌ای و انبارهای متعدد است، این مجتمع هم اکنون با نام شرکت کشت ، صنعت و گردشگری صفای لرستان فعالیت می نماید .

مجتمع کشت و صنعت لرستان در مسیر توسعه

مجتمع کشت و صنعت لرستان در سال ۱۳۵۴ در حومه جنوبی شهر خرم‎آباد با هدف پرورش دام و طیور تاسیس شد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، این مجتمع با قدرت به کارش ادامه می‌داد و حتی برخی تولیدات آن به کشورهای خارجی صادر می‌شد که در سال ۱۳۸۳ بنا بر تصمیم دولتمردان به بخش خصوصی واگذار شد تا فعالیت آن توسعه یابد اما نه‌تنها این مهم میسر نشد بلکه به ایستگاه تعطیلی رسید و ماشین‌آلات و ابزارکار و سوله‌ها و برخی از تجهیزات و موجودی منقول و غیرمنقول هم توسط مالکان فروخته شد.
در تلاش برای نجات کشت و صنعت لرستان، تصمیماتی گرفته و این شرکت به‌عنوان بدهی مالکان در اختیار بانک ملی قرار گرفت و بانک موظف شد برای راه‌اندازی شرکت کشت و صنعت لرستان آن را با شرایط نقد و اقساط به فروش برساند.
سرانجام این مجتمع بزرگ بعد از یک دهه تعطیلی در دولت یازدهم و با تلاش‌های استاندار لرستان و مدیریت ارشد استان احیا شد.
مهدی سرچشمه‌پور، مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت لرستان درباره آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: کشت آزمایشی پنج هکتار از گلخانه هیدروپونیک این مجموعه تمام شده و حدود دو هفته دیگر این پنج هکتار به زیرکشت می‌رود.
وی ادامه داد: پنج هکتار دوم حدود سه ماه دیگر آماده می‌شود و به این ترتیب تا 90 روز آینده 10 هکتار از گلخانه زیر کشت گوجه است.
سرچشمه‌پور افزود: فاز دوم نیز 10 هکتار بوده و بیش از 80 درصد زیرسازی(تسطیح، خاک‌برداری و خاک‌ریزی) آن انجام شده و کمتر از دو ماه دیگر عملیات ساخت آغاز خواهد شد.
مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت لرستان اضافه کرد: نقشه‌برداری 30 هکتار دیگر که فاز سوم می‌شود انجام شده و در حال طراحی است.
وی در ادامه یادآور شد: حدود 270 هکتار هم باغات داریم که عمده آن انار و انگور بوده و 50 هکتارش مخلوطی از میوه‌های هسته‌دار است.
سرچشمه‌پور درباره بخش دام مجتمع کشت و صنعت اظهار کرد: روی اصلاح نژاد 4000 رأس کار می‌کنیم و نقشه کشتارگاه طراحی و پیمانکار آن انتخاب شده و بخش دامپروری را در حد انبوه فعال خواهیم کرد.
مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت لرستان در ادامه گفت: قرارداد بحث گردشگری نیز در صورت همکاری منابع طبیعی تا یکی دو هفته آینده نهایی خواهد شد. قرارداد گردشگری نیز در دو فاز 140 و 1050 هکتاری نوشته شده است.
وی یادآور شد: اگر مجتمع به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد، حدود 1500 فرصت شغلی ایجاد می‌کند.
سرچشمه‌پور در پایان تأکید کرد: نقش مهندس بازوند استاندار لرستان در احیای این مجتمع فوق‌العاده و غیرقابل انکار بوده، مدیر ارشد استان به ما خیلی کمک کرده و می‌کند و همواره پیگیر است و بدون تردید یکی از ماندگارترین پروژه‌های در دوره استانداری وی همین کشت و صنعت است.  96/6/19
  • طرح های دامداری  :

دنیای اقتصاد – خرم‌آباد – حسن نجف‌وند: فرماندار شهرستان خرم‌آباد از تصویب 73 طرح دامپروری و کشاورزی در کارگروه توسعه بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد. به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان خرم‌آباد، مرتضی ولی‌پوری در دومین جلسه کارگروه توسعه بخش کشاورزی خرم‌آباد گفت:

این تعداد طرح با اشتغالزایی 73 نفر برای دریافت 129 میلیارد ریال تسهیلات، به بانک‌های عامل معرفی می‌شود. وی افزود: این تعداد طرح شامل 16 طرح مرغداری گوشتی، 10 طرح پرواربندی گوساله، 10 طرح گاوداری شیری و یک طرح پرورش بلدرچین است. ولی‌پوری یادآورشد: همچنین سه طرح مرغداری مرغ تخم گذار، چهار طرح پرورش ماهی سردآبی و 29 طرح واگذاری ماشین‌آلات کشاورزی به کشاورزان از دیگر طرح‌های تصویب شده در این کارگروه است.

 

  • ظرفیت های دامداری  :

خجسته پور به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در حوزه کشاورزی و دامپروری شهرستان اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر با برنامه ریزی و مدیریت علمی و استقبال سرمایه گذاران بومی، شاهد رشد و توسعه تولید در بخش کشاورزی هستیم.

فرماندار خرم آباد تعداد واحدهای مرغداری شهرستان را 92 واحد به ظرفیت دو میلیون قطعه عنوان کرد و گفت: 15 واحد مرغداری دیگر در حال ساخت است که به زودی به این مقدار اضافه خواهد شد.

وی تعداد گاوداری های شهرستان را 44 واحد با ظرفیت دو هزار رأس عنوان کرد و میزان تولید شیرشهرستان را 67000 تن در سال، گوشت قرمز را 12000 تن و مرغ گوشتی را 11000 تن اعلام کرد.

فرماندار خرم آباد عمده مشکلات تولید کنندگان حوزه کشاورزی را مسائل مربوطه به حمل و نقل فرآورده های تولیدی، تهیه خوراک دام و طیور، حمایت های بیمه ای و وجود واسطه ها و دلالان در بازار عرضه بیان کرد و گفت: امیداست با حمایت‌های دولت تدبیروامید از بخش تولید این مشکلات به حداقل رسیده و شاهد رونق در بخش تولید باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.