دهکده المپیک…

زمان مطالعه این مطلب تنها: 5 دقیقه

دهکده المپیک…

اردیبهشت‌ 86 پروژه‌ی بسیار بزرگ با حضور محمد علی آبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی و برخی از مسئولان استان در زمینی به وسعت 252 هکتار در منطقه “کمالوند” خرم‌آباد کلنگ‌زنی شد و نام این پروژه را دهکده المپیک نهادند.

به گزارش ایسنا منطقه لرستان، آن زمان مسئولان اعلام کردند که 60 طرح ورزشی در این دهکده تعریف شده و با توجه به سرانه‌ی پایین فضای ورزشی لرستان، کارشناسان، این پروژه را برای فراهم کردن زیرساختهای ورزشی استان حیاتی می دانستند و منتظر انقلابی در بحث امکانات ورزشی بودند ولی روند کند احداث پروژه، نقشه‌ها را نقش بر آب کرد.

در مصوبات سفر هیات دولت نهم به استان قید شده بود که این دهکده تا سال 92 به بهره ‌ برداری خواهد رسید و وعده‌های زیادی مثل این شنیده شد اما این وعده‌ ‎ های بی‌شمار هرگز عملی نشد و وعده جدید از راه می‌رسد و خواهد رسید.

در ادامه بخشی از زمین دهکده المپیک به دانشگاه پیام نور واگذار شد که مسئولان این دانشگاه مدعی هستند آن زمان 20 میلیارد ریال هزینه کرده‌اند و در صورت پرداخت این پول، حاضر به تخلیه هستند.

چندین بار طرح‌های این پروژه کم و زیاد شده و سال 90 نام دهکده المپیک به مجموعه ورزشی خرم‌آباد تغییر کرد . در آن سال اعلام شد به علت محدودیت فرهنگی امکان برگزاری المپیک در کشور وجود ندارد و با کلیات 13 پروژه دهکده ‎ المپیک در کشور مخالفت شد. بنابراین 60 پروژه تعریف شده در “دهکده المپیک خرم‌آباد” به 26 پروژه ” مجموعه ورزشی” تقلیل یافت.

فرهاد نیکوخصال، مدیرکل وقت ورزش و جوانان لرستان در آذر ماه 90 گفته بود: “اعتبار این پروژه به 380 میلیارد ریال کاهش یافته و مستندات نیز تسلیم کمیسیون ماده 215 شده که امیدواریم در مصوبات امسال یا سال آینده تکلیف پروژه‌های جدید روشن شود و اگر امسال مجوز کمیسیون اخذ شود با پیش بینی ‌ های انجام شده، مجموعه ورزشی خرم ‌ آباد پایان سال 94 آماده افتتاح و بهره ‎ برداری کامل است.”

این شرایط در حالی ادامه دارد که فقط سه پروژه از مجموعه ورزشی خرم‌آباد فعال بوده و کار خاصی برای مابقی طرح انجام نشده است.

علی‌یاور عزیزپور، مدیرکل ورزش و جوانان لرستان در این باره گفت: حدود 26 پروژه عمرانی در طرح اولیه دهکده المپیک یا مجموعه ورزشی خرم‌آباد جانمایی شده که مطالعات اولیه دقیق نبوده است.

وی ادامه داد: بعضی از پروژه‌ها در محل جانمایی خودشان اجرا نشده و در حال حاضر فقط سه پروژه این مجموعه فعال است.

عزیزپور با بیان اینکه مجموعه ورزشی خرم‌آباد فرصت بسیار خوبی برای استان است، اضافه کرد: اگر این مجموعه تکمیل شود قابلیت برگزاری هم‌زمان رشته‌های مختلف را دارا خواهد بود.

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان با اشاره به اینکه سالن دو و میدانی یکی از سه پروژه فعال این محموعه است، افزود: زیربنای این سالن 13 هزار متر مربع است و تمام استانداردهای لازم در آن رعایت شده و از مجهزترین و بهترین سالن‌های این رشته در کشور است.

وی با بیان اینکه لرستان قطب دو و میدانی کشور است، بیان کرد: با وجود این سالن می‌توانیم رقابت‌های بین‌المللی را هم میزبانی کنیم.

عزیزپور مهمترین مشکل این سالن را تأمین آب عنوان کرد و افزود: استاندار به شرکت آب و فاضلاب اعلام کرده که بحث آب‌رسانی این مجموعه را انجام دهد.

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان در پاسخ به پرسشی که این سالن چه زمانی افتتاح می‌شود؟ گفت: طبق صحبت مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی حداکثر تا دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

این صحبت‌ها در حالیست که بعد از این همه سال هنوز بحث زیرساخت‌های مجموعه ورزشی خرم‌آباد اجرا نشده و برای تأمین آب‌، گاز، برق و… مشکل وجود دارد و از طرفی نیز تاکنون بارها وعده افتتاح این سالن به تعویق افتاده که یکی از بارزترین آنها را سال 95 مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان در سفر به خرم‌آباد مطرح و هفته دولت 96 را زمان بهره‌برداری آن اعلام کرد اما یک‌سال از وعده بهره‌برداری گذشته و هنوز هم فقط وعده جدید داده می‌شود.

پروژه مشکلات تأسیساتی دارد

حسن کریمی، مدیرعامل شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی چند روز پیش در بازدید از این پروژه گفت: سالن دو و میدانی مجموعه ورزشی خرم‌آباد یکی از پروژه‌های بسیار مهم و تأثیرگذار در این رشته است که برای تکمیل روزهای پایانی را پشت سر می‌گذارد.

وی اضافه کرد: این پروژه مقداری مشکلات تأسیساتی دارد که حداکثر تا 40 روز آینده برطرف خواهند شد . مشکلات اساسی این پروژه انشعابات برق، آب، گاز و محوطه‌سازی است که اگر مسئولان استان کمک کنند و بحث انشعابات برطرف شود این پروژه تا دو ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد .
کریمی بیان کرد: ما هزینه انشعابات را می‌دهیم ولی انتقال آب و گاز از داخل شهر برای پروژه باید توسط مسئولان استانی انجام شود، انتظار داریم مسئولان استان آب و گاز را تا ورودی پروژه اجرا کنند و ما نیز هزینه شبکه‌های داخلی را تأمین و اجرا می‌کنیم .

استادیوم 15 هزار نفری بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان درباره استادیوم 15هزار نفری این مجموعه نیز گفت: این پروژه بیش از 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عزیزپور ادامه داد: شرکت مادر تخصصی عمران پیمانکار این پروژه بوده و قرار است تا پایان سال 97 به بهره‌برداری برسد.

مجری این پروژه اداره کل راه و شهرسازی استان بوده که در سال‌های گذشته تخصیص آنچنانی نداشته و با اینکه یک دهه از کلنگ‌زنی آن گذشته اما تا رسیدن به ایستگاه بهره‌برداری کار زیادی دارد.

علی علیخانی، مدیرکل پیشین راه و شهرسازی لرستان چند ماه پیش در این باره به ایسنا گفته بود: “تاکنون 11.5 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است و برای تکمیل به 25 میلیارد تومان دیگر نیاز دارد”.

با توجه به تورم این مبلغ بیشتر هم شده است و چون اداره کل راه و شهرسازی استان پروژه‌های نیمه‌تمام زیادی در دست اجرا دارد معلوم نیست چه زمانی نوبت افتتاح این پروژه خواهد شد!

مدیرکل ورزش و جوانان لرستان درباره پروژه سوم و فعال مجموعه ورزشی خرم‌آباد اظهار کرد: خانه ژیمناستیک سومین پروژه فعال است که مجری آن اداره کل راه و شهرسازی لرستان بوده و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

وی اضافه کرد: البته این پروژه کار زیادی دارد و امسال و سال آینده به بهره‌برداری نخواهد رسید.

این سالن فروردین 93 در حضور محمود گودرزی وزیر وقت ورزش و جوانان کلنگ‌زنی شد و بعد از چهار سال پروژه پیشرفت فیزیکی خوبی ندارد.

حمزه امین‌منش، رئیس هیأت ژیمناستیک لرستان درباره این سالن به ایسنا گفت: احداث سالن ژیمناستیک در مجموعه ورزشی خرم‌آباد اقدامی کارشناسی نبوده، چون برنامه‌های هیأت بدون مشکل در خانه ژیمناستیک خرم‌آباد اجرا می‌شود و نیازی به مکان جدید نداریم.

وی تصریح کرد: چندین مرحله از اردوهای تیم ملی ژیمناستیک هنری در این خانه برگزار شده و ملی‌پوش‌ها و کادرفنی از امکانات خیلی راضی بوده‌اند .
امین‌منش یادآور شد: اگر این سالن تکمیل شود به علت فاصله زیاد مجموعه ورزشی خرم‌آباد از شهر، رفت و آمد برای ژیمناست‌های ما که اکثراً کم سن و سال هستند، سخت است .

نمی‌دانیم از این همه طرح مجموعه ورزشی خرم‌آباد چرا پروژه‌ای کلنگ‌زنی شده که متولیان رشته می‌گویند به آن نیازی نداریم و خانه ژیمناستیک داخل شهر برای ما بس است.

به گزارش ایسنا، وضعیت دهکده المپیک سابق و مجموعه ورزشی کنونی خرم‌آباد به هیچ وجه رضایت‌بخش نیست و اگر همین روند ادامه داشته باشد شاید تکمیل آن چند ده مدیرکل ورزش به خودش ببیند، چراکه از زمان کلنگ‌زنی تاکنون پنج مرتبه در رأس این اداره تغییر و تحول داشته است و همچنان مشخص نیست چه تعداد از پروژه‌‌های این مثلاً مجموعه ورزشی احداث می‌شود…   87/6/6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.