-
منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد :
مشاور اجرائی استاندار لرستان گفت: اگر منطقه ویژه اقتصادی در خرم آباد مصوب شود بحث بندرخشک در خرم آباد عملیاتی میشود که بسیار امیدواریم با تصویب منطقه ویژه اقتصادی بندرخشک لرستان نیز در این سایت راه اندازی شود.
محمدرضا ملکی راد امروز در نشست خبری با خبرگزاری های لرستان در خرم آباد اظهار کرد: یکی از قوانینی که در مورد واحدهای صنعتی در کشور وجود دارد مربوط به قانون اداره مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است است که در این قانون تسهیلاتی از سوی دولت برای سرمایهگذارانی که کالاهای خود را وارد یا صادر میکنند در نظر گرفته شده است.
وی افزود: آنچه که مناطق ویژه اقتصادی را از شهرک های صنعتی متمایز میکند بحث تسهیلاتی است که قانونگذار برای این مناطق در نظر گرفته است.
مناطق ویژه اقتصادی از پرداخت عوارض معاف هستند
ملکی راد تصریح کرد: در ماده 8 قانون بازرگانی همه مناطق ویژه اقتصادی در داخل و خارج کشور تحت هر عنوان از پرداخت عوارض معاف هستند که به عنوان نمونه میتوان به کارخانه داروسازی بایر افلاک ازنا اشاره کرد که زیرنظر منطقه ویژه اقتصادی ازنا مواد را وارد و یا صادر میکند و صادرات این کارخانه به طور 100 درصد از پرداخت هرگونه عوارض معاف هستند.
مشاور اجرائی استاندار لرستان بیان کرد: دولت به دنبال ایجاد یک شرایط است که سرمایهگذار بتواند با خیال راحت سرمایهگذاری کند به طوری که در ماده 11 قانون بیان میشود که کالاهای تولید شده در منطقه ویزه اقتصادی هنگام ورود به سایر کشورها از هرگونه مالیات گمرکی معاف هستند. 93/4/19
-
لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری و 12 منطقه ویژه اقتصادی تقدیم مجلس شد
دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، لایحه ایجاد هفت منطقه آزاد تجاری – صنعتی و دوازده منطقه ویژه اقتصادی را برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی دولت، بر اساس این لایحه به دولت اجازه داده می شود در استانهای گلستان(اینچه برون)، ایلام(مهران)، اردبیل(اردبیل)، سیستان و بلوچستان(سیستان)، کردستان(بانه – مریوان)، هرمزگان(جاسک)، بوشهر(بوشهر)، منطقه آزاد تجاری – صنعتی را در محدوده هایی که به تصویب هیئت وزیران می رسد ایجاد کند.
همچنین دولت می تواند در استانهای فارس(فسا)، یزد(ابرکوه – میبد)، زنجان(زنجان)، کهگیلویه و بویراحمد(گچساران)، آذربایجان غربی(سرو، ارومیه)، خراسان رضوی(خواف – قوچان)، لرستان(خرم آباد)، قزوین(تاکستان) و اصفهان(شاهین شهر) منطقه ویژه اقتصادی و در استان البرز(ساوجبلاغ) منطقه ویژه اقتصادی دارویی ایجاد کند. 95/4/14 - آماده واگذاری بندر خشک و منطقه ویژه اقتصادی به کشت و صنعت خرم آباد هستیم :
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از لرستان، بازوند در جلسه پیگیری مصوبات سفر دولت یازدهم به لرستان گفت: در صورت تامین 500 هکتار زمین توسط شرکت کشت و صنعت خرم آباد آماده واگذاری بندر خشک و منطقه ویژه اقتصادی جهت راه اندازی به این شرکت هستیم.
وی با بیان اینکه راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد در زمین 70 هکتاری پیش بینی شده موافق نیستیم افزود: برای مجوز گرفتن منطقه ویژه اقصادی تلاش شده است و به صلاح نیست که آن را در 70 هکتار راه اندازی کنیم.
استاندار لرستان گفت: معتقدم که اگر 70 هکار زمین به منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد اخصاص دهیم می گویند که اینها منطقه ویژه اقصادی ندیده اند و با این حال امیدواریم که زمینه برای راه اندازی این دو مصوبه در اراضی کشت و صنعت خرم آباد با توجه به اینکه این منطقه در بالادست سد ایوشان قرار دارد و در آنجا مشکل آب نداریم فراهم شود.
بازوند بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی خرم آباد تعیین تکلیف و به شرکت توسعه و عمران وگذار شده است؛ اما مسئله ای که وجود دارد این است که این شرکت حتی پول برای خوردن یک ناهار را هم ندارند!
وی با اشاره به اینکه مشکل ما در استان لرستان نبود سرمایه گذار است افزود: در لرستان چوب نبود سرمایه گذار را می خوریم؛ چرا که ماهها برای گرفتن یک مجوز در تهران تلاش می کنیم در حالی که سرمایه گذاری برای اجرایی کردن پروژه ها نداریم.
-
مزایای ایجاد منطقه ویژه خرم آباد :
تاسیس مناطق ویژه اقتصادی یکی از راهکارهای توسعه کشورها با استفاده از استراتژیهای بروننگر و بهرهگیری از فرصتهای موجود در نظام اقتصاد جهانی است.
مناطق اقتصادی ویژه دارای مقررات اقتصادی متفاوتی با دیگر نقاط هستند تا این تفاوتها بتواند زمینه جذب سرمایه، رونق تجاری و رشد اقتصادی را فراهم آورد.
مناطق ویژه اقتصادی به منظور پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بینالمللی و تحرک در اقتصاد منطقهای تاسیس میشوند.
شاید برخی معتقد باشند تبدیل شهرستان خرمآباد به منطقه ویژه اقتصادی که بیشترین درآمد ناخالص داخلی آن بر محور کشاورزی و دامداری میباشد منجر به وجود آمدن دلالی و شغلهای کاذب شود و کشاورزی و دامداری در این دیار رنگ ببازد، که باید گفت این مطلب از ریشه غلط است.
در این نوشتار به صورت مختصر به مزیتها و اهداف منطقه ویژه اقتصادی میپردازیم که میتواند راه برونرفت استان و خرمآباد از معظلات بیکاری و پایین بودن درآمد سرانه باشد.
منطقه ویژه اقتصادی چیست؟
این مناطق به محدوده جغرافیایی مشخص از کشورها اطلاق میشود که قوانین تجاری حاکم بر آن در قیاس با دیگر مناطق آن کشور شدت و محدودیت کمتری دارد. هدف از تشکیل این مناطق، پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بینالمللی وتحرک در اقتصاد منطقهای و تولید و پردازش کالا، انتقال فناوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد، جلب و تشویق سرمایهگذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، عبور خارجی (ترانزیت) و انتقال کالا (ترانشیب) است.
مناطق ویژه اقتصادی عمدتاً برای آمادهسازی کشورها و پیوستن اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی میباشد که عمده کشورهای موفق این نمونه میتوان سنگاپور، کره جنوبی، هنگ گنگ نام برد.
مزیت عمده منطقه ویژه اقتصادی چیست؟
– معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات
– ورود ماشین آلات خط تولید و ابزار و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی
– تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مناطق ویژه
– صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان
هدف منطقه ویژه اقتصادی چیست؟
هدف اصلی و ماموریت منطقه ویژه اقتصادی جذب سرمایهگذاران میباشد که میتواند با توجه وجود جاذبههای طبیعی و خدادادی استان و شهرستان خرمآباد که یک موهبت الهی میباشد، تبدیل شدن به منطقه ویژه اقتصادی را یک فرصت طلایی برشمرد.
مناطق ویژه اقتصادی تابع قوانین خاص خود بوده و برای تحقق چند هدف مهم تشکیل شدهاند که انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری و افزایش درآمد عمومی و ایجاد اشتغال سالم از جمله این اهداف هستند.
مناطق ویژه اقتصادی به طور مستقیم و غیر مستقیم دارای قابلیتهای زیادی هستند که میتوانند در ایجاد اشتغال پایدار بسیار موثر باشند، در این راستا معضل بیکاری استان و شهرستان میتواند با ایجاد اشتغال پایدار و توسعه مناطق ویژه اقتصادی رفع شده و زمینههای شکوفایی اقتصادی فراهم گردد.
با توجه به نیروگاههای موجود در سد دز و بیستون در غرب کشور، خرمآباد هیچ گاه با مشکل قطعی برق مواجه نشده و با توجه به منابع آب موجود در لرستان به هیچ وجه کمبود آب در این منطقه احساس نمیشود.
لذا وجود این گونه زیرساختهای اولیه که لازمه ورود به یک منطقه جهت سرمایهگذاری میباشد میتواند فرصتهای بالقوه سرمایهگذاری استان وشهرستان خرم آباد را با تبدیل شدن به منطقه ویژه اقتصادی را به بالفعل تبدیل کرد. 95/6/1
محسن سپهوند – 95/6/1