سرنوشت نامشخص بام خاطره‌ها در خرم‌آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 5 دقیقه
خرداد ماه 1395 و در ایامی که حدود یک سال و نیم از انتصاب “یحیی عیدی‌بیرانوند” بر مسند شهرداری خرم‌آباد گذشته بود، وی به همراه اعضای شورای اسلامی شهر، برخی مدیران و معاونانش با اهالی محله پشت بازار دیدار کردند و با حضور در میدان بلال حبشی از نزدیک با مردم این محله قدیمی گفت‌وگو کردند.
در این نشست، جمعی از اهالی ضمن بیان مشکلات، نسبت به عملکرد شهرداری در عدم ارائه خدمات به این محله اعتراض کرده  و  مطالباتی را مطرح کردند.
یکی از مطالبات، توسعه فضای گردشگری و رسیدگی به فضای سبز کوی مشرف به محله و شهر بود.
اهالی اعتقاد داشتند که واقع‌شدن این منطقه در نواحی مرکزی شهر، بالاتر بودن میزان خاک مناسب آن جهت رویش درختان گوناگون، نزدیکی به مناطق مسکونی که باعث رونق بیشتر آن و همچنین ایجاد فضای تفرجگاهی برای مردم این منطقه می‌شود و همچنین واقع‌شدن این پارک زیبا در دل یکی از مناطق قدیمی و خاطره‌انگیز خرم‌آباد، موید این است که توسعه آن را بدیهی می‌کند.

11 خرداد 95: وعده احداث بام دوم شهر خرم‌آباد
عیدی‌بیرانوند شهردار خرم‌آباد هم در این دیدار خواسته‌های اهالی پشت بازار را به حق دانست و اعلام کرد با توجه به چشم‌انداز زیبا و کم‌نظیر این مکان بام دوم شهر خرم‌آباد در این منطقه احداث خواهد شد.
هنوز یک هفته از وعده شهردار خرم آباد نگذشته بود که استاندار لرستان هم در این محله حضور یافت و وعده داد که احداث بام خاطره‌ها در خرم‌آباد کلید خواهد خورد.
16 خرداد ماه 1395: وعده بهره‌برداری بام تا پایان سال 1395
در بازدید استاندار لرستان و شهردار خرم‌آباد از محله، هر دو وعده دادند که این پروژه حداکثر تا پایان سال 95 به بهره‌برداری خواهد رسید.
16 خردادماه 1395 هوشنگ بازوند در جمع مردم پشت بازار وعده داد که در راستای اجرای پروژه بام خاطره‌ها در منطقه پشت بازار، ده مصوبه در جهت اجرای سریع‌تر و بهتر این پروژه تدوین کرده است.
وی وظایف هر دستگاه را نیز به شرح زیر اعلام کرد:
1- مصوبه مربوط به شهردار خرم‌آباد: احیاء، واکاهی، کشت درختان، ایجاد قطعات فضای سبز و تبدیل یک پارک جنگلی 44 هکتاری به یک پارک شهری، احداث رستوران، کافی‌شاپ، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ، نصب آلاچیق، مبلمان شهری، ست ورزشی، نورپردازی مناسب و آسفالت معابر و لکه‌گیری‌های این محدوده
2- شرکت توزیع برق: نصب تیر برق موردنیاز و تأمین روشنایی مسیر جاده و تأمین برق پارک جنگلی
3- منابع طبیعی: همکاری کارشناسان جهت طرح کاشت و تأمین نهال موردنیاز اینجا
4- شرکت آبفای شهری: طراحی و تأمین سیستم لوله‌کشی آب شرب این محل
5- امور آب: حفر و تجهیز یک حلقه چاه در محل
6- راه و شهرسازی: نصب گاردریل‌های مناسب و زیرسازی جاده دسترسی
7- شرکت گاز: تامین گاز مورد نیاز
8- سازمان همیاری: تأمین ماشین‌آلات از جمله پیکور جهت برش و تسریع سنگ‌های مسیر
9- جهاد کشاورزی: اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای با توجه به شیب بالای اراضی محل اجرا
10- تکمیل سالن‌های ورزشی و احیاء مجدد

12 شهریور 1395: وعده توسعه بام خاطره ها از 44 هکتار به 85 هکتار
بعد از گذشت سه ماه و در 12 شهریور 1395 شهردار خرم‌آباد بار دیگر از محل اجرای پروژه بام دوم خرم‌آباد در ارتفاعات سفیدکوه مشرف به محله پشت بازار دیدن کرد و ضمن تأکید بر آغاز هر چه سریع‌تر اجرای بام خاطره‌ها خاطرنشان کرد: تا پایان سال، بخش‌هایی از این پروژه شامل استقرار سیستم روشنایی، حفر یک حلقه چاه عمیق، کاشت گونه‌های درختی مثمر و غیرمثمر، نصب آلاچیق و نیمکت و ایجاد مسیر دسترسی آسفالته انجام خواهد شد.
عیدی بیرانوند گفت: شهرداری به‌تنهایی امکان اداره شهر را ندارد و با حمایت‌های همه‌جانبه مسؤولین است که می‌تواند به اهداف مدنظر دست یابد.

وی مژده خوبی هم به مردم داد و گفت: به همت شورای شهر و شهرداری خرم‌آباد و مساعدت استاندار لرستان مساحت پروژه بام خاطره‌های پشت بازار از 44 هکتار به 85 هکتار افزایش یافت.

مهر ماه 1395: حکم استاندار برای مسئول اجرای پروژه‌
کمتر از یک ماه بعد، استاندار لرستان برای اجرای دقیق این پروژه حکمی را صادر کرد و «شجاع دریکوند» را به عنوان مسئول اجرای پروژه‌های بزرگ بام خاطره‌ها خرم‌آباد منصوب کرد.
به نظر می‌رسید استاندار لرستان با انتصاب دریکوند به عنوان مسوول اجرای پروژه‌های بزرگ بام خاطره‌ها خرم‌آباد، عزمش را جزم کرده تا به وعده‌ای که به مردم محروم اما با عزت این دو محله داده، جامع عمل بپوشاند.
اردیبهشت ماه 1396: وعده‌هایی که عملی نشد
باگذشت بیش از 11 ماه از آغاز وعده‌های داده شده برای توسعه بام، بازدید میدانی از محل و اقدامات انجام شده حاکی است که به‌جز احداث تیرهای چراغ برقی که گویا روشنایی هم ندارد، اقدام قابل توجهی در این محل صورت نگرفته و وعده‌ها فقط در حد حرف باقی مانده است؛ نه خبری از اقدام شهرداری برای احیاء و کشت درختان است و نه از احداث رستوران، کافی‌شاپ، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ، نصب آلاچیق، مبلمان شهری اثری وجود دارد.
نهال جدیدی توسط منابع طبیعی کاشته نشده و حجم درختان نیز به علت عدم رسیدگی و حضور دام‌ها کاهش یافته است.
از طراحی و تأمین سیستم لوله‌کشی آب شرب این محل، حفر و تجهیز چاه نیز خبری نیست. ( فقط برخی لوله های منبع قدیمی، ترمیم شده است)
گویا مشکلات باعث شده که راه و شهرسازی از وعده نصب گاردریل‌های مناسب و زیرسازی جاده دسترسی سر باز بزند و اقدامی در این خصوص انجام ندهد.

تامین گاز مورد نیاز توسط  شرکت گاز و اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای توسط جهاد کشاورزی هم در هاله‌ای از ابهام قرار داشت و تکمیل سالن‌های ورزشی و احیاء مجدد به حال خود واگذار شده است و …

نوک پیکان حملات به سمت شهرداری است
چندی قبل خبرنگار ما در گفت‌وگو با شهردار خرم آباد از وضعیت “بام دوم خرم‌آباد پرسید و این که مدت‌ها از وعده‌ها برای شروع عملیات تکمیل این مجموعه گذشته است. شهردار پاسخ داد: طرح بام دوم خرم‌آباد پیشنهاد بنده بود، به استاندار محترم عرض کردم این منطقه زیرساختش آماده است و شهرداری می‌تواند جاده آن را آسفالت کند، منابع طبیعی درختان و گاردریل را ترمیم کند، اداره‌ی برق روشنایی‌اش و آب و فاضلاب آب شرب را تأمین کند.

یحیی عیدی بیرانوند اعتقاد داشت: این یک پروژه مشارکتی است که تقسیم وظایف شده و شهرداری به‌تنهایی نمی‌تواند آب، برق، جاده، درخت و گارد ریل را تجهیز و آماده کند. متأسفانه در این پروژه همه ادارات رها شده‌اند و نوک پیکان حملات به سمت شهرداری است.

عمل به وعده‌، سفارش قرآن است
تقسیم وظایفی که توسط استاندار لرستان برای توسعه و احیائ این محله صورت گرفت تا حدودی کامل و بی نقص بود، حال به چه دلیل مسوولان و مدیران ادارات و نهادهای متولی، در اجرای دستورات کوتاهی کرده اند، نیاز به رسیدگی بیشتر دارد.
پیشنهاد می‌شود «شجاع دریکوند» که توسط استاندار لرستان به عنوان مسئول اجرای پروژه‌های بزرگ بام خاطره‌ها خرم‌آباد منصوب شده است با فراخواندن مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط، علت کوتاهی‌‌ها را جویا شده، ضمن انعکاس موضوع به مردم، ضرب‌العجل لازم را جهت اتمام پروزه صادر نماید.
بی‌شک توسعه این منطقه از مطالبات مهم شهروندان به خصوص ساکنین این محله است، ضمن آن که مسوولین هم باید بدانند که عدم پایبندی به وعده‌های داده شده، اقدام ناپسندی است و در ذهن مردم این منطقه باقی خواهد ماند.
کاش هر یک از کسانی که مسوولیتی را قبول می‌کنند به کلام قرآن در خصوص وعده به عمل توجه کنند که دستور می‌دهد تا به عهد و پیمان خود پیوسته وفادار باشیم و بدانیم که در برابر خدا مسئولیم. آنجا که می فرماید: وَ بِعَهْدِ اللّهِ أَوْفُوا ذلِکُمْ وَصّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ. (انعام: 152)
به عهد الهی وفا کنید. این چیزی است که خداوند شما را به آن سفارش کرده است تا متذکر شوید.
عبدالرضا قاسمی/ پایگاه خبری یافته-  96/2/16

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.