شهرک گلخانه خرم آباد

زمان مطالعه این مطلب تنها: 8 دقیقه

شهرک گلخانه خرم آباد

شهرک گلخانه خرم آباد که از چندین سال پیش کلید آن در مرکز استان و توسط چندین تن از فارغ التحصیلان رشته کشاورزی به صورت تعاونی زده شد یکی از طرح هایی است که پیچ و خم های فراوانی به خود دیده و سنگ محک خوبی برای سرمایه گذاری در بخش تولید استان بود که متاسفانه مسئولان در رویارویی با این طرح عملکرد مناسبی نداشتند.

این طرح در سال 1382 از جمله طرح هایی بود که از سوی جهاد کشاورزی استان لرستان به متقاضیان و تحصیل کردگان رشته های مختلف کشاورزی و برای اجرای آن فراخوان داده شد. یکی از طرح های اعلام شده ایجاد گلخانه هایی با تولیدات گیاهی و دارویی در زمینی به مساحت 52 هکتار بود که 55 نفر از فارغ التحصیلان کشاورزی و گیاه پزشکی با ارائه تعهدات خاص (از جمله عدم اشتغال و استخدام در دستگاههای دولتی) تصمیم به اجرای آن و نقش آفرینی در عرصه تولید استان گرفتند. پس از آن هر از نفرات یاد شد با آورده ی هر نفر 10 میلیون تومان وارد فاز اجرایی طرح شده که اقدامات اولیه طرح در سال 85 با ایجاد زیر ساختهای آن از سوی جهاد کشاورزی استان انجام شد.

  • به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، کلنگ ساخت شهرک گلخانه‌ای خرم‌آباد سال 84 در منطقه دیناروند به زمین زده شد و قرار بود که این پروژه حداکثر در مدت 18 ماه آماده بهره‌برداری شود، اما به علت مشکلاتی که میان پیمانکار، متقاضیان و جهاد کشاورزی لرستان وجود داشت، این هدف‌گذاری محقق نشد.

    تضمین‌های سنگین تسهیلاتی برای متقاضیان، بی‌توجهی برخی از مسئولان، گرانی، تحریم، ممنوعیت‌های وارداتی و ناتوانی پیمانکار ازجمله مشکلاتی بوده که سبب شد این شهرک 55 واحدی بسیار دیرتر از موعد مقرر به بهره‌برداری برسد.

    در آغاز اجرای طرح، نظام‌مهندسین از میان متقاضیان زیادی که برای دریافت واحدهای گلخانه‌ای دیناروند ثبت‌نام کرده بودند، بر اساس امتیازبندی‌هایی که انجام داده بود، 55 نفر از فارغ‌التحصیلان کشاورزی استان را معرفی کرد تا واحدهای گلخانه‌ای دیناروند به آن‌ها واگذار شود که به علت تأخیر در احداث این مجموعه، 34 نفر از این متقاضیان انصراف دادند اما 21 نفر دیگر همچنان اصرار بر اتمام پروژه و واگذاری واحدها داشته‌اند.

    خوشبختانه بالاخره بعد از سال‌ها، شهرکی که مسئولان بارها و بارها وعده افتتاح آن را در هفته دولت و دهه فجر می‌دادند، تعیین تکلیف شد و مجوز فروش واحدهای شهرک گلخانه‌ای دیناروند صادر شد؛ قرار است که واحدهای گلخانه‌ای فارغ‌التحصیلان کشاورزی نیز تا 3 هفته آینده به آن‌ها واگذار شود.

    بنا بر آمار ارائه‌شده هر واحد گلخانه‌ای این شهرک، دو هزار و 400 مترمربع زیربنا دارد و با بهره‌برداری از این مجموعه، زمینه اشتغال 600  نفر به‌ طور مستقیم فراهم می‌شود؛ بر اساس اظهارات کارشناسان، شهرک گلخانه‌ای دیناروند ظرفیت تولید سالانه چهار هزار تن محصولات سبزی و صیفی را دارد.

    بلاتکلیفی بیش از یک دهه فارغ‌التحصیلان کشاورزی

    حامد دارایی از فارغ‌التحصیلان متقاضی واحدهای گلخانه‌ای دیناروند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سال 84 از طرف نظام‌مهندسین به فارغ‌التحصیلان رشته کشاورزی فراخوان داده شد که برای ثبت‌نام  جهت دریافت واحدهای گلخانه‌ای دیناروند ثبت‌نام کنند.

    وی افزود: بعد از فراخوان، حدود 500 نفر برای دریافت واحدهای گلخانه‌ای شهرک دیناروند ثبت‌نام کردند که از این تعداد 55 نفر از طرف نظام‌مهندسی گزینش شدند و قرار بود که این افراد برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه کنند.

    دارایی عنوان کرد: سال 88 جهاد کشاورزی با ما اعلام کرد که چون برخی از فارغ‌التحصیلان متقاضی  سندی ندارند که به‌ عنوان ضمانت در اختیار بانک قرار بگیرد پس عملیات ساخت شهرک گلخانه‌ای به هلدینگی بنام«بانک زمین» که زیرمجموعه بانک کشاورزی است واگذار می‌شود.

    وی خاطرنشان کرد: در سال 88 بنا بود که بانک زمین به‌عنوان پیمانکار، این شهرک را بسازد و سه درصد سود دریافت کند و ازآنجایی‌که قیمت تمام‌شده برای ساخت هر واحد، 170 میلیون تومان پیش‌بینی‌شده بود، هرکدام از متقاضیان موظف بودند که 10 میلیون تومان آورده داشته باشند.

    این فارغ‌التحصیل رشته کشاورزی تصریح کرد: تاکنون 19 میلیون تومان به‌ حساب بانک زمین پرداخت کرده‌ایم ولی این هلدینگ نه‌تنها به تعهدات خود برای اتمام پروژه در طول یک سال عمل نکرد، بلکه تا سال 95 نیز این کار را انجام نداد.

    انصراف 30 نفر از متقاضیان دریافت واحد گلخانه

    وی بیان کرد: سال گذشته بانک زمین اعلام کرد که به علت تحریم‌ها هزینه احداث هر واحد نه 170 میلیون تومان، بلکه 270 میلیون تومان است و این سبب شد که 30 نفر از متقاضیان سابق از درخواست خود برای دریافت واحدهای گلخانه‌ای منصرف شوند.

    دارایی گفت: ما انتظار داریم که واحدهای فارغ‌التحصیلان را با همان قیمت 120 میلیون تومان سابق واگذار کنند و سایر واحدها را با هر قیمتی که می‌خواهند به فروش برسانند تا ضرر و زیان بانک زمین جبران شود.

    وی افزود: به‌ هرحال 10 سال پیش که ما 10 میلیون پرداخت کردیم، این پول رقم قابل‌توجهی بود و آن زمان می‌توانستیم با این سرمایه، کسب‌وکاری را برای خود راه‌اندازی کنیم؛ از طرفی بعد از ثبت‌نام برای دریافت گلخانه از ما تعهد عدم اشتغال گرفتند و در طول این مدت، بسیاری از فرصت‌های شغلی خود را از دست‌داده‌ایم.

    این متقاضی یکی از واحد گلخانه‌ای دیناروند عنوان کرد: خوشبختانه با روی کار آمدن رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی لرستان، همکاری خوبی را شاهد بوده‌ایم و در جلسه‌ای که در تاریخ هشتم خرداد 95 با استاندار داشتیم نیز، استاندار قول داد که فارغ‌التحصیلان کشاورزی به‌حق خود برسند.

    فرصت 20 روزه بانک زمین برای واگذاری واحدها

    حسین پیرحیاتی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، بابیان اینکه مقدمات واگذاری واحدهای شهرک گلخانه‌ای دیناروند در حال انجام است، اظهار داشت: تا روز سه‌شنبه هفته جاری، سند مجموعه بنام شرکت پیمانکار(بانک زمین) زده می‌شود و زمانی که این کار انجام شد، بانک زمین مکلف است که ظرف مدت 20 روز، به واگذاری واحدهای گلخانه‌ای این شهرک اقدام کند.

    وی بابیان اینکه در بحث واگذاری‌ها باید فارغ‌التحصیلان کشاورزی که از قبل ثبت‌نام کرده‌اند در اولویت قرار بگیرند، افزود: بانک زمین بعدازاینکه واحدهای فارغ‌التحصیلان را به آن‌ها واگذار کرد باید برای سایر واحدها نیز متقاضی پیدا کند و یا اینکه خودش شروع به کار کند، به‌هرحال این مجموعه نباید نیمه فعال باشد و در تمام واحدهای آن باید تولید صورت بگیرد.

    پیرحیاتی عنوان کرد: اولین پیمانکار شهرک گلخانه‌ای دیناروند با بهانه کردن تحریم‌ها، ناتوانی خود را در تکمیل پروژه اعلام کرد و ما هم پیمانکار را خلع ید کردیم و ادامه ساخت پروژه را به شرکت بانک زمین واگذار کردیم که متأسفانه این روند، به بلاتکلیفی بیش از یک دهه فارغ‌التحصیلان متقاضی دریافت واحدهای گلخانه‌ای دیناروند منجر شد.

    صدور مجوز فروش واحدهای گلخانه‌ای

    عبدالرضا بازدار رئیس جهاد کشاورزی خرم‌آباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: عاملی  که مانع واگذاری واحدهای تکمیل‌شده شهرک گلخانه‏‌ا‌ی خرم‌‏آباد به متقاضیان شده بود، مباحث حقوقی در مورد فروش این واحدها بوده زیرا فروش این واحدها باید بر اساس صدور مجوز هیئت دولت باشد.

    وی افزود: خوشبختانه با رایزنی‌هایی که سازمان جهاد کشاورزی لرستان با هیئت دولت انجام داد، بالاخره مجوز فروش این واحدها صادر شد.

    بازدار بیان کرد: مجوز فروش و تَرک تشریفات به شرکت توسعه و عمران اراضی کشاورزی (بانک زمین) صادرشده و تا چند روز آینده، سند به نام «بانک زمین» منتقل می‌شود .

    وی عنوان کرد: بانک زمین موظف است که تعهد خود را در قبال فارغ‌التحصیلان کشاورزی متقاضی واحدهای گلخانه‌ای انجام دهد و 21 واحد آن‌ها را با همان قیمت 170 میلیون به آن‌ها واگذار کند، سایر واحدها را نیز می‌تواند به قیمت روز، بفروشد.

    مهرداد غضنفری، معاون امور اقتصادی و هماهنگی استاندار لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: دو هفته گذشته، جلسه‌ای در تهران با موضوع شهرک گلخانه‌ای دیناروند داشتیم که مقرر شد تا 20 روز آینده، مشکلات حقوقی این شهرک برطرف شود و واحدهای فارغ‌التحصیلان به آن‌ها واگذار شود.

    وی افزود: انتقال سند به نام بانک زمین از طریق روال قانونی انجام خواهد شد و بانک زمین باید واحدهای گلخانه‌ای را به فارغ‌التحصیلان و سرمایه‌گذار واگذار کند.

    غضنفری عنوان کرد: فارغ‌التحصیلان کشاورزی به‌ واسطه‌ سهم آورده‌ای که درگذشته برای احداث این شهرک داشته‌اند، باکسی که اکنون به خریداری این واحدها اقدام می‌کند فرق دارند و این تفاوت در قیمت فروش به طور حتم لحاظ می‌شود یعنی فارغ‌التحصیلان باقیمت کمتری واحدها را دریافت می‌کنند.

    گلخانه «دیناروند»:

  • 10 سال است روی مدار وعده‌های مسئولان لرستان می‌چرخد و این در حالی است متقاضیان و فارغ‌التحصیلان چشم‌انتظارند که چه زمانی این گلخانه برای آن‌ها «گل» می‌دهد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: کار احداث زیرساخت‌های شهرک گلخانه‌ای دیناروند از سال ۸۴ آغازشده و باوجود آماده بودن واحدهای آن همچنان کار واگذاری گلخانه‌ها به متقاضیان بلاتکلیف است تا فارغ‌التحصیلانی که ۱۰ سال عمر خود را در انتظار تحویل گرفتن واحدها گذرانده‌اند از فعالیت در این شهرک گلخانه‌ای مأیوس شوند.

ایجاد شهرک گلخانه‌ای دیناروند باهدف اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار کشاورزی لرستان و همچنین رونق کشت‌های گلخانه‌ای که امروزه در کشورهای توسعه‌یافته دنیا رواج یافته، در دستور کار مدیران استانی قرار گرفت، موضوعی که باگذشت ۱۰ سال از آغاز کار اجرایی آن هنوز محقق نشده است.

جهاد کشاورزی استان لرستان در سال ۸۴ با تأمین زیرساخت‌های لازم فعالیت شهرک گلخانه‌ای ازجمله حصارکشی، جدول‌بندی، تأسیسات آب و برق و … نسبت به فراخوان عمومی فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی اقدام کرد که درنهایت ۵۵ فارغ‌التحصیل واجد شرایط انتخاب و به شرکت توسعه و عمران اراضی کشاورزی کشور(بانک زمین) برای دریافت تسهیلات معرفی شدند و این در حالی است که مشکلات مختلفی مانع آغاز فعالیت این گلخانه شده است.

وعده‌ای جدید برای گلخانه «دیناروند»

رئیس جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه در حوزه گلخانه‌های استان اقدامات خوبی صورت گرفته است، اظهار داشت: گلخانه کشت و صنعت لرستان در ۱۰ هکتار اول حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و گلخانه کوهدشت نیز به سرمایه‌گذار واگذارشده است.

عبدالرضا بازدار در خصوص تعیین تکلیف گلخانه دیناروند خرم‌آباد گفت: این گلخانه در حال حاضر مشغول به کار بوده  و سرمایه‌گذار اصلی آن‌که شرکت مهندسی آب‌وخاک بوده با نیروهایی که جهاد کشاورزی استان در اختیار آن قرار داده است در حال کار کردن در این گلخانه است.

وی یادآور شد: ۵۰ درصد سهم گلخانه دیناروند متعلق به شرکت آب‌وخاک بوده و ۵۰ درصد دیگر مربوط به فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان داشت: به ۲۸ فارغ‌التحصیلی که در این مجتمع سرمایه‌گذاری کرده‌اند زمان ۲۰ روزه‌ای داده‌شده است که با ارائه وثیقه‌های اعلام‌شده از سوی بانک کشاورزی نسبت به عقد قرارداد اقدام کنند.

بازدار افزود: اگر ظرف این ۲۰ روز قراردادی از سوی فارغ‌التحصیلان کشاورزی بسته نشود این واحد از آن‌ها گرفته‌شده و به سرمایه‌گذار دیگری داده خواهد شد.

وی اضافه کرد: سه تا پنج واحد گلخانه‌ای در مجتمع گلخانه دیناروند خرم‌آباد برای کشت و نشاکاری آماده هستند و این گلخانه تا اول آبان ماه آماده راه‌اندازی است.

ضرب‌الاجل یک‌ماهه استاندار به جهاد کشاورزی لرستان

استاندار لرستان که در زمان‌های مختلف وعده احیاء و راه‌اندازی مجدد گلخانه دیناروند خرم‌آباد را به رسانه‌ها داده بود این بار برای اطمینان از زمان راه‌اندازی این پروژه در اواخر مهر و اوایل آبان ماه در جلسه اقتصاد مقاومتی از رئیس جهاد کشاورزی لرستان و مهرداد غضنفری معاون خود پرسید یعنی پایان مهرماه داستان ۱۰ سال تعطیلی این گلخانه به اتمام خواهد رسید؟

هوشنگ بازوند در سخنانی احیاء گلخانه ۳۲ هکتاری دیناروند را  مطالبه جدی مردم خرم‌آباد دانست و اظهار داشت: این گلخانه حدود ۹ سال راکد مانده که تاکنون برای احیاء این گلخانه جلسات متعددی برگزار و سرمایه‌گذاران متعددی معرفی‌شده‌اند.

وی گلخانه دیناورند خرم‌آباد را یکی از طرح‌های معرفی‌شده در حوزه اقتصاد مقاومتی استان دانست و گفت: ۵۰ درصد از گلخانه دیناروند که متعلق شرکت آب‌وخاک است باید توسط این شرکت شروع به کار شود و فارغ‌التحصیلان نیز در صورت داشتن تضمین به بانک رفته و کار خود را در این گلخانه آغاز کنند.

کنایه استاندار در مورد گلخانه «دیناروند»

استاندار لرستان گفت: یک ماه به سازمان جهاد کشاورزی لرستان فرصت می‌دهیم که این پروژه را تعیین تکلیف کند به‌طوری‌که ۲۰ آبان باید این مجتمع گلخانه‌ای راه‌اندازی شود.

بازوند با اشاره به اینکه پروژه گلخانه دیناروند به‌اندازه پروژه هسته‌ای کشور پیچیده بود، عنوان کرد: به وزیر کشور قول داده‌ایم که این گلخانه ۳۲ هکتاری را راه‌اندازی کنیم و در زمان راه‌اندازی آن وزیر کشور حضور خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در پاسخ به استاندار لرستان گفت: گلخانه دیناروند مشکل خاصی نداشته و تا اول آبان راه‌اندازی خواهد شد.

زمان راه‌اندازی و احیاء گلخانه دیناروند در آبان ماه در حالی مطرح می‌شود که استاندار لرستان پیش از این در  سخنانی در آخرین اظهار نظر خود در تاریخ ۱۳ مرداد مهلت ۴۵ روزه‌ای برای تعیین تکلیف و احیاء گلخانه دیناروند را اعلام کرده بود.

  • گلخانه دیناروند خرم‌آباد به شرکت «آب و خاک پارس» واگذار شد

 استاندار لرستان از واگذاری گلخانه دیناروند خرم آباد به شرکت «آب و خاک پارس» خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه گلخانه دیناروند که در این ۳ سال برای ما به طلسم تبدیل شده بود خوشبختانه تعیین تکلیف شد، اظهار داشت: این گلخانه به شرکت  آب و خاک پارس واگذار شد.

وی تصریح کرد: با این واگذاری قرار است که شرکت آب و خاک پارس کارهای گلخانه دیناروند را انجام داده و به بهره برداری برساند.95/11/15

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص ربات نبودن *

ما برای بهتر ارائه دادن خدمات به شما بازدیدکننده محترم از کوکی مرورگر استفاده می کنیم.