چوب زیرساختها ،لای چرخ لاستیکسازی خرمآباد!
احداث کارخانه لاستیکسازی خرمآباد جزو مصوبات سفر هیأت دولت یازدهم به لرستان بود و خرداد 94 این پروژه با حضور محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور کلنگزنی شد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، کارخانه لاستیکسازی در شهرک صنعتی شماره«3» خرمآباد قرار دارد و برای تأمین زیرساختها با مشکلات عدیدهای روبرو شده است. در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مشکلات این پروژه مطرح شد.
شاهحسینی عضو هیأت مدیره شرکت لاستیکسازی خرمآباد در این جلسه گفت: پروژه در شرایط نسبتاً خوبی قرار دارد. دهه فجر سال گذشته عملیات احداث شروع شده و خاکبرداری 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: البته با مشکلاتی در بحث زیرساختها مواجه شدهایم. برای تأمین آب طی یک سال اخیر قولهایی به ما داده شده اما شرکت آب منطقهای لرستان با حفر چاه موافقت نمیکند.
شاهحسینی اظهار کرد: انتقال آب در حضور آقای بازوند استاندار مصوب شده اما هنوز کار خاصی در این زمینه اجرا نشده است.
در مکان احداث کارخانه، آبی وجود ندارد
بهروز ابراهیمی معاون برنامهریزی شرکت آب منطقهای لرستان در واکنش به این انتقاد گفت: آن منطقه(کمالوند) تخصیص آب ندارد و امکان تأمین آب هم نیست، چون در منطقهای که قرار است کارخانه احداث شود، آبی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: آنجا سطح آب خیلی پایین رفته و بعد از بررسی تمام جوانب، خط انتقال آب کاکارضا را برای تأمین آب این پروژه درنظر گرفتهایم.
آب منطقهای مشکل را حل کند
مهرداد غضنفری امرایی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان در این باره اظهار کرد: امور آب همان موقع مکلف شده که این مشکل را حل کند و باید در این راستا جدیت داشته باشد.
وی یادآور شد: براساس ماده 81 وزارت نیرو مکلف است که آب، برق و گاز را برای شهرکهای صنعتی فعال کند.
غضنفری امرایی با بیان اینکه پروژه لاستیکسازی روند اجرایی خوبی دارد، افزود: این پروژه برای ما حیاتی است و کوتاهی دستگاهها نباید مُخل این روند باشد و چون طرح ملی است نباید منتظر اعتبارات استان باشید.
مشکلهای برق پروژه
در ادامه عضو هیأت مدیره شرکت لاستیکسازی خرمآباد با اشاره به مشکلهای برق پروژه، تصریح کرد: هزینه اتصال به شبکه برق را به ما تحمیل کردهاند. متأسفانه با وجود مصوبه وزارت نیرو که برق را باید درب کارخانه به ما تحویل بدهند اما این مصوبه هنوز اجرا نشده است.
شاهحسینی اضافه کرد: با پادرمیانی استانداری تاحدودی مشکلها حل شده و هزینه انتقال از پست کمالوند را متقبل شده که البته برای ما هم 15 میلیارد تومان هزینه دارد. حدود پنج کیلومتر از این پست تا کارخانه معارض دارد که استانداری تعهد داده این مشکل را رفع کند.
انتقال برق جزو تعهدات ما نیست
علی صفری معاون برنامهریزی شرکت برق منطقهای باختر نیز گفت: در اکثر پروژههای استان لرستان با مشکل معارض مواجه هستیم و بحث تملک زمین را قرار نیست ما انجام بدهیم.
وی ادامه داد: خط انتقال براساس قرارداد به عهده مشترک است و جزو تعهدات ما نیست.
صفری خاطرنشان کرد: روش تأمین انرژی چنین پروژههایی را مشترکین میتوانند به سه روش انجام بدهند و خیلی مشکل خاصی برای خرید انرژی وجود ندارد.
شرکت برق منطقهای باختر همکاری بیشتری داشته باشد
غضنفری امرایی در این باره گفت: انتظار داریم شرکت برق منطقهای باختر همکاری بیشتری داشته باشد و برخی پروژههای عظیم استان بهخاطر تعلل این شرکت با مشکل مواجه شده و بیش از این نمیتوانیم تحمل کنیم .
وی با بیان اینکه شرکت برق منطقهای باختر تمایلی به کار در لرستان ندارد، یادآور شد: بهخاطر کمکاری این شرکت، استاندار نامهای به وزیر نیرو نوشته که در اختیار من است و تأکید دارد لرستان به همراه همدان شرکت برق منطقهای مستقل داشته باشند و اگر این روند ادامه داشته باشد آن را به وزیر تحویل خواهم داد.
شرکت گاز اعلام کرده هشت ماه از سال را تأمین میکند!
شاهحسینی عضو هیأت مدیره درباره بحث گازرسانی نیز گفت: 12 میلیون مترمکعب در سال گاز میخواهیم که شرکت گاز استان اعلام کرده که هشت ماه را تأمین میکند و چهار ماه آخر سال را باید خودمان به عهده بگیریم.
بحث گاز جای نگرانی ندارد
حشمتالله شمس خرمآبادی مدیرعامل شرکت گاز لرستان در این باره تأکید کرد: اگر این کارخانه راهاندازی شود ما قول میدهیم که گاز 12 ماه را تأمین کنیم و جای نگرانی نیست.
وی یادآور شد: سال پیش که با بدترین شرایط در بحث گاز کشور مواجه بودیم، مشکلی برای تأمین گاز صنایع نداشتیم.
قیمت زمین افزایش پیدا میکند!
عضو هیأت مدیره این شرکت در ادامه گفت: در بحث زمین کارخانه قیمتهای متفاوتی به ما اعلام میشود و در ابتدا آن مکان را به عنوان منطقه محروم به ما معرفی کردند و قرار بود طبق آن پول بدهیم اما قیمت زمین در سال 94 و 95 افزایش پیدا کرد.
شاهحسینی خاطرنشان کرد: پسماند هم مشکلساز شده و شهرداری نمیتواند به تنهایی آن را انجام دهد و خودمان هم کمک میکنیم.
پلیس راهور در روزهای تعطیل برای کامیونها محدودیت تردد ایجاد کرده!
وی اظهار کرد: پلیس راهور در روزهای تعطیل برای کامیونهای ما محدودیت تردد ایجاد کرده که این مشکل، عملیات خاکبرداری را کند میکند و اگر این روند ادامه داشته باشد تا پایان شهریور نمیتوانیم خاکبرداری را تکمیل کنیم.
هر چه در قرارداد قید شده انجام میدهیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان در این رابطه گفت: با پلیس راه هماهنگ کردهایم که در این زمینه همکاری کند.
غضنفری امرایی در پایان تأکید کرد: هرچه در قرارداد قید شده، دستگاهها مکلف به انجام آن هستند و تا یک هفته آینده از این پروژه بازدید و مشکلات را از نزدیک بررسی و برای رفع آنها تلاش میکنیم.
به گزارش ایسنا، از کارخانه لاستیکسازی خرمآباد بهعنوان پروژهای یاد میشود که در صورت بهرهبرداری، بیش از 1000 هزار نفر اشتغالزایی و تولیدات خوبی دارد و قرار است در 22 بهمن 97 به بهرهبرداری برسد اما در حال حاضر که چوب زیرساختها لای چرخ این شرکت گیر کرده و معلوم نیست چه زمانی چرخ آن به حرکت درخواهد آمد.
گزارش از مهران مریدی، خبرنگار ایسنا منطقه لرستان(96/3/24 )